Madonna kedysi a dnes: Pozri sa, ako plastiky zmenili túto spevácku ikonu

Madonna kedysi a dnes: Pozri sa, ako plastiky zmenili túto spevácku ikonu
  • 21.02.2023
  • Michaela Kožáková

Diskotéková diva, punková hviezda, popová kráľovná, zmyselná milenka, duchovný guru, dievča amerických snov, inšpiratívna umelkyňa, rebelka na tanečnom parkete – toto všetko bola Madonna počas svojej 40-ročnej kariéry. Americká speváčka a skladateľka mala od začiatku svojho pôsobenia v 80. rokoch spoločensko-kultúrny vplyv prostredníctvom svojich nahrávok, postoja, oblečenia a životného štýlu.

Dnes však pri pohľade na túto legendárnu umelkyňu ju mnohí nespoznávajú. Speváčka ešte vždy dokáže prekvapiť svojich fanúšikov, ako to bolo aj na tohtoročných odovzdávaní cien Grammy. Madonnu plastiky zmenili na nepoznanie.

Neprehliadni: Aj muži kraľujú móde! Obľúbený spevák sa stal novým umeleckým riaditeľom pánskej sekcie Louis Vuitton

Speváčka

Zdroj: PINTEREST/harpersbazaar.com, PINTEREST/vogue.com

Madonna a jej vplyv na kultúru

Madonna, ktorá má na svojom Instagrame takmer 19 miliónov sledovateľov, vybudovala odkaz, ktorý presahuje hudbu a ktorý sa stal predmetom štúdia sociológov, historikov a ďalších spoločenských vedcov. 64-ročná speváčka stále zanecháva svoju stopu v každom aspekte kultúry – od hudby cez film až po módu a krásu.

Dávno pred Taylor Swift a Beyoncé bola Madonna prvou ženskou popovou hviezdou, ktorá vytvorila obraz divokej nezávislosti. Bola tiež prvou umelkyňou, ktorá mala úplnú kontrolu nad svojím imidžom a hudbou. Predtým, ako Madonna prišla na scénu, nahrávacie spoločnosti diktovali umelcom každý krok, no ona sa rozhodla predstaviť svoj vlastný štýl a koncepčne riadiť každú časť svojej kariéry. Madonna istým spôsobom bojovala za slobodu prejavu umelcov. Legendárna speváčka tiež spôsobila revolúciu v tanečnej hudbe rovnakým spôsobom, akým Elvis Presley vynašiel rokenrol.

Madonna využila svoju sexualitu, aby upriamila pozornosť na svoju hudbu a na seba, a stále neprestáva. Za jeden z najodvážnejších prejavov jej sexuality sa považuje jej turné „Blond Ambition“, kde sa na pódiu predvádzala v korzete s ikonickou kužeľovou podprsenkou od návrhára Jean Paul Gaultiera.

Madonna, ktorá je matkou šiestich detí, sa vždy obklopovala multikultúrnymi spolupracovníkmi a vo svojich videách ukazovala černochov a Latinoameričanov. V jej videách sa už v roku 1986 objavili aj gejovia a lesby. 

Nepodarená premena

Okrem výstrelkov na sociálnych sieťach vrátane obscénnosti, nahoty, lascívnych gest, Madonna šokuje svojimi premenami tváre. Kedysi krásna a hlavne prirodzená speváčka dnes svojím výzorom skôr pripomína nepeknú plastovú bábiku. Po tom, ako sa autorka mnohých hitov objavila na pódiu na udeľovaní 65. ročníka cien Grammy, jej fanúšikovia nešetrili kritikou. Spevácka ikona sa totižto na seba vôbec nepodobá a jej tvár vyzerá ako výsledok nepodarenej plastickej operácie. 

A aj keď sama speváčka následne reagovala tým, že na vine boli objektívy, faktom je, že tvár súčasnej Madonny tú z minulosti už ani zďaleka nepripomína. 

Madonna

Zdroj: PINTEREST/huffpost.com

Madonna

Zdroj: PINTEREST/refinery29.com

Madonna

Zdroj: PINTEREST/flickr.com

Madonna

Zdroj: PINTEREST/vogue.com

Madonna

Zdroj: PINTEREST/Lord Shannon

Madonna

Zdroj: PINTEREST/Lord Shannon

Zdroj foto: úvodná koláž - PINTEREST/glamourmagazine.co.uk, PINTEREST/Linda Holmes, PINTEREST/granthshala.com  

  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

2 komentáre

QlqzzNwr QlqzzNwr 04.08.23 01:32

QQ
karma
-1.00

1

  • 0
Odpovedať

QlqzzNwr QlqzzNwr 04.08.23 01:32

QQ
karma
-1.00

1

  • 0
Odpovedať
Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní