Je Chorvátsko pascou pre turistov? Z mnohých cien vás rozbolí hlava

Je Chorvátsko pascou pre turistov? Z mnohých cien vás rozbolí hlava
  • 06.07.2022
  • Zuzana Andrášová

Chystáte sa na dovolenku do Chorvátska? Podľa niektorých značne kritických článkov si budete musieť siahnuť hlbšie do vrecka.

Aj keď je pre majiteľov kaviarní a reštaurácií v Chorvátsku turizmus hlavným zdrojom príjmov, v niektorých z nich majú byť ceny poriadne navýšené. A tak sa vám môže stať, že za vodu zaplatíte viac ako 3 eurá.

Šokovaní turisti

Portál Riportal informuje, že každý rok jeho redakciu zaplavia bločky šokovaných ľudí z rôznych stravovacích zariadení. Tá najaktuálnejšia však doterajšie značne prekonala.

Kaviareň Wagner v turistickom letovisku Opatija na chorvátskej Instrii totiž započítala jednému zákazníkovi za sendvič, Coca Colu, neperlivú minerálku, 3 croissanty a kapučíno 517 kun, čo je v prepočte približne 69 eur.

Čitateľ zároveň vysvetlil, že na stoloch nie sú žiadne menu s cenami. Podľa vlastných slov, ak by ich poznal, vstal by a odišiel z kaviarne, pretože za tú sumu si mohol dopriať teplý obed: „Je od hotela oddelená a nijak nevyčnieva medzi ostatnými kaviarňami v Opatiji. Nevidím preto žiadny špeciálny dôvod, prečo by ľudí takto zdierali. Na stoloch nie sú žiadne menu s cenami.“

Ďalšia turistka zdieľala svoj bloček z bistra zo Splitu. Za jablkový džús, gin s tonikom a cider zaplatila 570 kun, čo je takmer 76 eur.

Odporúčame: Partnerské nezhody kvôli ekológii? Toto sú najčastejšie dôvody

Chorvátsko 2022

Zdroj: Redakcia/Alena Čabáková

Vysoké ceny aj na trhoviskách

Vysoké ceny nie sú len v reštauráciách či kaviarňach. Aj keď je sezóna broskýň či čerešní ich ceny na chorvátskych trhoch sú extrémne.

Denník Večernji informuje, že turisti zaplatia za jahody 60 kun – približne 8 eur, paradajky 40 kun – 5,30 eur a broskyne i jahody 50 kun – 6,60 eur. Uvedené ceny majú byť dvojnásobkom priemerných cien z týždňa od 6. do 12. júna.

Neprehliadni: Najchutnejšia varená kukurica, akú si kedy jedla: Nerob túto chybu a bude dokonalá!

ceny potravín

Zdroj: Redakcia/Alena Čabáková

Budete v Chorvátsku variť?

Na ceny sa priamo v Chorvátsku pozrela aj vydavateľka tohto portálu KAMzaKRASOU.sk – Alena Čabáková. Keďže miluje ovocie a zeleninu zamerala sa na trh v blízkosti hotela.

Kým u nás ceny uhoriek a paprík poklesli, tam sú stále vysoké. Cena uhoriek sa totiž pohybu vo výške približne 2 eurá, cena papriky je takmer 2,70 eur.

Výnimkou nie je ani ovocie. Cena hrozna sa tu vyšplhala na 5,3 eur za kilogram, cena nektariniek je 2,90 eur.

Ak sa chystáte na dovolenku a chcete pre svoju rodinu aj niečo uvariť, pripravte sa, že za kilogram zemiakov zaplatíte približne 1,10 eur.

Pozri aj: TOP 7 najpríťažlivejších mužov planéty. Koho tipuješ ako Nr. 1?

- Ceny ovocia a zeleniny
1 z 3
Je Chorvátsko pascou pre turistov? Z mnohých cien vás rozbolí hlava - KAMzaKRASOU.sk
Je Chorvátsko pascou pre turistov? Z mnohých cien vás rozbolí hlava - KAMzaKRASOU.sk
Je Chorvátsko pascou pre turistov? Z mnohých cien vás rozbolí hlava - KAMzaKRASOU.sk

Zdroj: Redakcia/Alena Čabáková


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

2 komentáre

Iveta Moravčíková 07.07.22 20:13

IM
karma
100.00

Neviem jeden pán hovoril, čo tam bol že ceny tam podrástli tak ako u nás napr keby sme išli do Tatier tak tažko povedat

  • 0
Odpovedať

Kristína Sekeráková 16.03.24 16:02

KS
karma
133.00

Chorvátsko je pre mňa top dovolenkovou destináciou a neodradia ma ani vyššie ceny, chodíme mimo hlavnej sezóny a vtedy je to cenovo výhodnejšie.

  • 0
Odpovedať
Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní