Európske Maldivy: Zbaľ kufor a objav nádherné destinácie v Európe pripomínajúce Maldivy

Európske Maldivy: Zbaľ kufor a objav nádherné destinácie v Európe pripomínajúce Maldivy
  • 22.03.2023
  • Michaela Kožáková

Biele piesočnaté pláže, bujná vegetácia, krištáľovo čisté more hrajúce všetkými odtieňmi zelenej a modrej či pestrý podmorský svet – priznajte sa, kto by nechcel aspoň raz za život navštíviť Maldivy. Táto dovolenková destinácia je snom milovníkov kúpania, šnorchlovania, potápania, luxusu, relaxu a oddychu.

Keď však nazriete do svojej peňaženky, asi sa váš sen o dovolenke na Maldivách rozplynie ako ranná hmla. Vedeli ste však, že i v Európe môžete nájsť niekoľko miest, ktoré majú atmosféru a šarm exotických Maldív? Ak je váš rozpočet obmedzený alebo sa vám nechce cestovať niekoľko hodín lietadlom, vyberte si z európskych Maldív, ktoré vás skutočne očaria. 

Neprehliadni: Najkrajšie pláže na Menorce: Tieto tri by si určite nemala vynechať!

Albánsko

Zdroj: INSTAGRAM/visitsouthalbania

Albánsko

Ksamil v južnom Albánsku je uživateľmi TikToku a influencermi, sčasti i s podporou tamojšej vlády, propagovaná ako „Maldivy v Albánsku“. Kedysi malá dedinka na Albánskej riviére je v súčasnosti plná hotelov, ktoré sa nápadne podobajú tým na Maldivách.

Jedným z obzvlášť obľúbených miest je pláž Pema e Thate. Nachádza sa tam niekoľko oddychových lehátok so sieťou a dreveným rámom, ktoré visia nad morom.

Ochutnajte vynikajúce morské plody, zaplávajte si v pokojných vodách Iónskeho mora, užívajte si albánske slnko alebo objavujte krásy neďalekých ostrovov. 

Mykonos

Zdroj: INSTAGRAM/pinkybeachmykonos

Mykonos

Zažite eleganciu Kyklád a sofistikovanú jednoduchosť stelesnenú v ostrove Mykonos. Vychutnajte si tú pravú esenciu tohto ostrova a zaborte svoje bosé nohy do jemného piesku. Prejdite sa vydláždenými uličkami s typickými bielymi domami a nasávajte atmosféru Mykonosu všetkými zmyslami.

Vyberte sa na výlet loďou, navštívte Kostol Panagia alebo objavujte tajomstvá tohto starobylého rodiska božských dvojčiat Apollona (boha Slnka) a Artemidy (bohyňa Mesiaca). Nemusíte cestovať ďaleko, aby ste si užili dovolenku podobnú tej na exotických Maldivách.

Korzika

Zdroj: INSTAGRAM/quelquepart_a_i_l_l_e_u_r_s

Korzika

Nádherná Korzika vám okrem úchvatných pláži a tyrkysovo sfarbených vôd ponúka božskú atmosféru, výnimočnú kuchyňu a úchvatné historické pamiatky. Tento stredomorský ostrovný raj je synonymom luxusu a pohodlia, a preto sa často prirovnáva k Maldivám.

Ak vás omrzí oddych na pláži, vyberte sa po stopách slávneho Napoleona, spoznávajte zákutia nedotknutej prírody, obdivujte divoké vodopády, rozľahlé vinice či malebné mestačka. Osviežte sa v horských kaskádach, prejdite sa medzi bizarnými skalnými útvarmi a ochutnajte korzické víno či údeniny, ovčí syr, gaštanovú zmrzlinu alebo čerstvé ryby.

Pozri aj: Tip na letnú dovolenku: Grécke pláže s panensky čistou vodou ťa očaria

Fuerteventura

Zdroj: INSTAGRAM/macaronesia_fuerteventura

Fuerteventura

Čarovná Fuerteventura predstavuje najdlhší a druhý najrozľahlejší ostrov z Kanárskych ostrovov. Fuerteventura je jedno z tých miest v Európe podobných Maldivám, ktoré musíte aspoň raz za život navštíviť. Ponúka fantastickú zmes veľkolepej sopečnej krajiny a rajských pláží s brilantnými tyrkysovými morami. 

Okrem rodín s deťmi si tento ostrov obľúbili aj športoví nadšenci, ktorí tu nájdu ideálne prostredie pre vodné športy ako je surfing, windsurfing a kiteboarding.

Na ostrove je celkom 144 pláží, ktoré dohromady zaberajú 75 kilometrov, a z toho je celých 55 kilometrov tvorených bielym pieskom! Takže zbaľte kufre, nezabudnite na cestovné poistenie, sadnite na lietadlo a vychutnajte si bezchybnú dovolenku pri mori.

Azory

Zdroj: INSTAGRAM/marinarsilva333

Azory

Azorské ostrovy sú stále pomerne turisticky neznáme. Pritom veľmi často ich nazývajú jednými z najkrajších ostrovov sveta. Čerešničkou na torte je fakt, že na Azoroch môžete počas hodiny zažiť štyri ročné obdobia! Ale to naplno pochopíte, až keď to pocítite na vlastnej koži.

Toto portugalské súostrovie v severnom Atlantickom oceáne, ktoré sa nachádza asi 1500 kilometrov od Lisabonu a tvorí ho 9 ostrovov, je jednou z najzelenších destinácií na svete.

Azory sú tiež producentom vlastného vína, medu, ananásu a syrov. Ostrovy sa právom môžu pýšiť svojim priekopníctvom v udržateľnom cestovnom ruchu aj bohatou outdoorovou kultúrou. Jasná modrá obloha, nekonečné pieskové pláže, elegantné reštaurácie ponúkajúce jedinečný kulinársky zážitok – neváhajte a spoznajte európske Maldivy.

Elba

Zdroj: INSTAGRAM/beacharound_

Elba

„Napoleonov” ostrov Elba je rajom pre milovníkov krásnej prírody, talianskej pohostinnosti, historických pamiatok, panoramatických výhľadov, kúpania v krištáľovo čistom mori i športu. Leží v Toskánskom súostroví len 11 kilometrov od pevninského mesta Piombino. Elba má tvar podivnej ryby, a hoci je jeho dĺžka iba 27 kilometrov a šírka 18 kilometrov, je ostrov tretím najväčším ostrovom Talianska.

Elbu charakterizuje členité pobrežie a množstvo dlhých, ale aj miniatúrnych pláží, umiestnených v malebných zátokách. Hovorí sa, že okolo Elby sa nachádzajú jedny z najkrajších potápačských oblastí v celom Stredomorí. Potápači si tu obľúbili nielen členité pobrežie a priezračnú vodu, ale aj pestrý podmorský svet.

Hvar

Zdroj: INSTAGRAM/timotej

Hvar

Magický Hvar je štvrtým najväčším ostrovom v jadranskom súostroví a tiež druhým najdlhším. Toto miesto poskytuje luxus podobný Maldivám. Ponúka voňavé levanduľové polia, dlhé pásy viníc ťahajúce sa po zvlnených kopcoch, krištáľovo čistú vodu a mnoho ďalšieho.

Hvar charakteristický slávnou kuchyňou, historickými miesta a kultúrnymi pamiatkami vás určite nesklame. Typickou črtou tohto chorvátskeho ostrova sú jeho skryté, odľahlé zátoky, ktoré sú takmer všetky vhodné na opaľovanie a kúpanie. Krištáľovo čisté, teplé vody Jadranu poskytujú maximálny pôžitok z kúpania tak, ako by to malo byť na dovolenke.

Návštevníci radi spoznávajú ostrov pešo alebo na bicykli, prechádzajú sa borovicovými lesmi a objavujú typickú stredomorskú krajinu. Ak sa chystáte tento rok na dovolenku do Chorvátska, vymeňte pevninu za tento nádherný ostrov.


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

1 komentár

Marika Michálková 27.03.23 12:22

MM
karma
107.00

Krásne miesta

  • 0
Odpovedať
Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní