Cviky s fitloptou: Zopár cvikov a tvoj sen o dokonalej postave sa naplní

Cviky s fitloptou: Zopár cvikov a tvoj sen o dokonalej postave sa naplní

Ľahké skákacie lopty vám majú dopomôcť k vyformovanejšej postave? Fakt? Áno, fakt! Fitlopty pomáhajú pri zlepšovaní rovnováhy a flexibility a zároveň aj pri posilňovaní celého tela. Tréneri tiež tvrdia, že fitlopty majú oproti iným fitnes pomôckam navrch. Všetko, čo musíte vedieť, je správne fitloptu používať pri správnych cvikoch. Ak ju nebudete používať správne, nedosiahnete žiadne výsledky, ktoré by splnili vaše stanovené ciele a ktoré by vás posunuli opäť o krôčik bližšie k vytúženej postave. Preto sme pre vás vypátrali niekoľko skvelých cvikov, ktoré posilnia vašu hornú aj dolnú časť tela.

Čo je fitlopta?

Fitlopta je tiež známa aj ako cvičebná lopta, ktorá je mäkká a má rôzne veľkosti. Je vyrobená z elastického materiálu, ktorý sa napĺňa vzduchom. Jej tvorcom je Aquilino Cosani, ktorý ju navrhol pre potreby fyzickej rehabilitácie. Až neskôr sa lopty začali používať aj vo fitnes priemysle.

Dnes sú tieto lopty využívané ako cvičebné nástroje. Nestabilita, ktorou táto lopta disponuje, núti človeka zapájať všetky svoje svaly do udržania rovnováhy, vďaka čomu dochádza k ich posilňovaniu. Loptu tiež môžete použiť na silové cvičenia. Tým, že pôsobí ako „odpor“, môžete posilniť brušné svaly, bojovať proti bolesti chrbta, ale tiež posilňovať celé telo.

Všetko, čo musíte na začiatku urobiť, je vybrať si fitloptu pre svoju výšku. Jednoducho ju nafúkajte a sadnite si na ňu. Ak máte nohy vodorovne na zemi a vaše kolená zvierajú pravý uhol, môžete sa pustiť do cvičenia. S ktorým cvikom začnete?

Neprehliadni: Prečo idú kilá hore, aj keď žiješ zdravo? Vieme, čo môže byť na vine

1 z 7

  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

4 komentáre

Mária Reibergerová 23.08.19 08:33

MR
karma
104.00

no len ako si vybrať tú správnu veľkosť?.... chcela by som ju kôli bolestiam chrbta na cvičenie ale aj na sedenie

  • 0
Odpovedať

Jana Komadová 24.08.19 00:54

JK
karma
100.00

Mám ju doma a je skvelá rada na nej sedávam

  • 0
Odpovedať

Ľubica Šťastná 24.08.19 07:11

ĽŠ
karma
100.00

Stačí správna veľkosť, chuť a výsledok sa dostaví.

  • 0
Odpovedať

Jana Čipková 24.08.19 20:38

karma
106.00

Fit loptu som používala na sedenie, ale už je odložená v skrini.

  • 0
Odpovedať
Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní