5 tipov, ako zariadiť kúpeľňu a zorganizovať ju

5 tipov, ako zariadiť kúpeľňu a zorganizovať ju

Chystáte sa zariaďovať novú kúpeľňu, prípade rekonštruovať tú starú? Rozmýšľate nad tým, ako usporiadať nábytok spolu s ostatným vybavením, aby ste sa v kúpeľni cítili vzdušne a príjemne? Pripravili sme si pre vás 5 praktických tipov na moderné riešenia, ktoré sa oplatí nielen poznať, ale aj vyskúšať!

Tipy na zariadenie modernej kúpeľne

Na to, aby vaša kúpeľňa pôsobila moderným a vzdušným dojmom, nemusíte do jej zariadenia investovať tisícky eur. Stačí poznať niekoľko jednoduchých tipov, ako z priestoru vyťažiť maximum.

1. Umiestnenie umývadla so skrinkou

Pokiaľ máte menšiu kúpeľňu, mali by ste naplno využiť každý centimeter priestoru. V takom prípade je zaujímavou voľbou rohové umývadlo. Tým prakticky vyplníte rozhranie 2 stien, ktoré by inak ostalo nevyužité. Toto riešenie je naviac aj veľmi estetické a moderné.

Ideálnou voľbou je umývadlo so skrinkou. Nielenže tak zakryjete vodovodné potrubie, ktoré vedie z umývadla, ale ešte k tomu získate aj možnosť prakticky využiť priestor pod umývadlom. Skrinka môže stáť na zemi na vlastných nožičkách alebo ju viete uchytiť na stenu. Druhé menované riešenie je dnes o niečo obľúbenejšie, keďže uľahčuje umývanie podláh, vytvára vzdušnejší pocit a pôsobí elegantnejšie.

Odporúčame: Ak vyberáte umývadlo so skrinkou, inšpirácie nájdete vo vyhľadávači Biano. Prezrite si ponuku nábytku a doplnkov od overených e-shopov. Na jednom mieste tak máte prehľad o všetkých zaujímavých produktoch. Pri vyhľadávaní viete využiť viacero praktických filtrov a inovatívnych funkcií, ktoré vám uľahčia aj spríjemnia proces výberu.

Pozri aj: Nezabúdate v domácnosti na čistenie matracov? Zistite, ako na to!

obklad v kúpeľni

Zdroj: Shutterstock®

2. Uprednostnite svetlé obklady

Vzdušnosť dokážete vašej kúpeľni dodať jednoducho tak, že na steny dáte svetlé obklady. Snažte sa vyhýbať veľkým a výrazným dizajnovým motívom, ktoré naopak priestor opticky zmenšia. Experimentovať však môžete s rôznymi farebnými variáciami podľa vášho gusta. Zaujímavou voľbou je kombinácia svetlých stien a tmavej podlahy.

Praktický tip: Výbornou voľbou do kúpeľne je väčšie zrkadlo, ktoré môže byť napríklad súčasťou dvierok skrinky. To taktiež prispeje k zaisteniu vzdušného pocitu.

3. Využite celú výšku stien

Pokiaľ všetky skrinky ukladáte na zem, rýchlo zaplníte priestor. Vo výsledku sa v ňom nebudete vedieť komfortne pohybovať. Uprednostnite preto radšej riešenia, ktoré sú uchytené na stene – napríklad elegantné tenké poličky alebo väčšie skrinky s dvierkami. Opäť platí, že by ste sa mali snažiť využiť rohy miestnosti a namontovať ich na miesto, kde vám nebudú prekážať pri pohybe.

Zaujme ťa: Domáce spotrebiče s najväčšou spotrebou energie – ktoré žerú najviac?

sprchová zástena

Zdroj: Shutterstock®

4. Sprchová zástena walk-in

Uvažujete nad tým, či si dať do kúpeľne sprchový kút, alebo vaňu? Zaujímavou alternatívou k týmto 2 možnostiam je sprchová zástena walk-in. Tá spočíva v tenkej sklenenej stene, ktorou sa oddelí priestor na sprchovanie od zvyšku kúpeľne. Vďaka tomu, že toto riešenie nevyžaduje vaničku ani celú konštrukciu s otvárateľnými dverami, ušetríte mnoho priestoru. Tým pádom aj výrazne prispejete k vzdušnému pocitu v kúpeľni.

5. Radiátor na sušenie uterákov

Do modernej kúpeľne rozhodne odporúčame inštalovať rebríkový radiátor na stenu. Jeho výhodou je skutočnosť, že zaberie len minimum miesta. Navyše, vďaka elegantnému dizajnu nebude pôsobiť opticky rušivo. Naopak, nielenže výborne poslúži na sušenie uterákov, ale pokiaľ si vyberiete dostatočne výkonnú verziu, dokážete s jej pomocou aj rýchlo vykúriť celý priestor. Mimochodom, mnohé rebríkové radiátory môžete ovládať komfortne cez smartfón.

Neprehliadni: Ako si vypestovať bobkový list? Zíde sa v kuchyni, pomôže zdraviu!


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

0 komentárov

Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní