Krištáľové lustre: Ako ich kombinovať v interiéri?

Krištáľové lustre: Ako ich kombinovať v interiéri?

Krištáľové lustre sú originálne, nadčasové a do interiéru prinášajú atmosféru plnú elegancie a luxusu. Na to, aby však mohli vyniknúť, ich musíte vedieť správne skombinovať s ostatným zariadením. Ako na to?

Lustru nájdite správne miesto

Masívny a krásny krištáľový luster musí mať v domácnosti svoje miesto. Najkrajšie dokáže vyniknúť: 

  • nad jedálenským alebo konferenčným stolom,

  • nad kuchynským ostrovčekom,

  • v obývačke alebo v spálni priamo nad oddychovou časťou,

  • nad schodiskom. 

Luster by ste mali umiestniť najmä do miestností s vysokým stropom. V miestnostiach s nižším stropom by mohol spôsobiť stiesnenú atmosféru.

Rada odborníka

Máte nižšie stropy alebo menší interiér? Ideálnym riešením sú minimalistické a menej rozmerné prevedenia krištáľových lustrov. Hoci nepôsobia tak honosne ako masívne, rozhodne pritiahnu pozornosť.

Pozri aj: Tymianový čaj je fantastický liek pre malých i veľkých! Aké má účinky?

Zvoľte správne prevedenie

Ešte pred samotným nákupom krištáľového lustra si budete musieť zvoliť jeho farebné prevedenie. Klasika vo forme priehľadných a lesklých krištáľov môže byť doplnená o zlaté alebo strieborné odlesky. Niektoré kúsky disponujú aj zaujímavými tienidlami z rôznych iných materiálov, ako napríklad kov.

Nechajte ho vyniknúť

Krištáľové lustre sú masívne a výrazné. Miestnosť dokážu nielen osvetliť, ale aj skrášliť a doplniť. Prinášajú do nej pocit luxusu, pôvabu a osobitosti

Aby vám však luster mohol toto všetko poskytnúť, musíte ho nechať vyniknúť. Znamená to, že v priestore musí predstavovať dominantu, ktorá nebude v kontraste so žiadnym iným výrazným predmetom.

Nebojte sa experimentovať

Lustre dnes nájdete v mnohých netradičných a prepracovaných prevedeniach. Ak sa vám páčia, nebojte sa ich priniesť do svojho domova. Zaujímavý dizajn dokáže interiéru dodať hĺbku a bojovať proti strohosti či nude.

Zaujme ťa aj: TOP 10 tipov, ako využiť orechové maslo – zdravo, chutne a originálne


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

0 komentárov

Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní