Ako oddeliť priestor? 5 praktických tipov

Ako oddeliť priestor? 5 praktických tipov

Otvorené priestory sú krásne, vzdušné a čisté, no nie vždy praktické. Ak potrebujete predeliť svoju obývačku, spálňu alebo iný priestor na viac častí, ste na správnom mieste. Prinášame vám praktické tipy, ako na to.

Paraván

Jedno z najpraktickejších riešení predstavuje paraván, ktorý môžete v prípade potreby kedykoľvek presunúť na iné miesto. Plusom je tiež to, že ho nájdete ho v desiatkach zaujímavých prevedení a je vhodný do akejkoľvek miestnosti v interiéri. Jednotlivé paravány môžete aj navzájom kombinovať, vďaka čomu viete predeliť menšiu izbu aj veľkú miestnosť.

Regál

Regál pôsobí čisto a vzdušne. Doplniť sa dá rôznymi dekoráciami a predmetmi, ako sú napríklad knihy, sviečky alebo rastliny. Jeho nevýhodou je ale to, že je cez neho vidno. Neposkytuje tak toľko súkromia ako paraván.

Rada odborníka

Ak by vám klasický regál nestačil, zaobstarajte si multifunkčné zariadenie obsahujúce okrem políc aj skrinky a zásuvky. Do nich si budete môcť uložiť maličkosti bez strachu z toho, že by v priestore vytvorili pocit neporiadku.

Odporúčame: Ako sa zbaviť vínnych mušiek? Tipy a triky, ktoré musíte poznať

Lamely

Drevené lamely sú v súčasnosti jedným z novších riešení, ktoré sa môže aplikovať na steny alebo voľne do priestoru. Nezaberá veľa miesta, pôsobí nadčasovo a priťahuje pozornosť. Lamely nájdete v rôznych zaujímavých dizajnoch. Tie sa od seba odlišujú nielen farbou, ale aj počtom samotných lamiel.

Knižnica

Milovníci kníh môžu priestor predeliť regálom alebo vstavanou skriňou plnou kníh. Takéto efektné riešenie je však masívnejšie ako paraván či lamely. Nie je preto ideálne do malých priestorov, kde by mohlo vytvoriť ťaživú atmosféru.

Závesy

Rozdelenie priestoru pomocou závesov je efektívne a finančne nenáročné. Nezaberá veľa miesta, pôsobí moderne a do priestoru vie jednoducho zapadnúť. Rozhodnúť sa môžete pre ťažšie a nepriehľadné závesy, prípadne pre vzdušné a priehľadné prevedenia.

Neprehliadni: Palina dračia – ako si vypestovať vlastný estragón a ako ho používať?


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

0 komentárov

Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní