Doplnky do domácnosti: Pomocníci, bez ktorých sa nezaobídete

Doplnky do domácnosti: Pomocníci, bez ktorých sa nezaobídete

Domácnosť a bývanie by vám mali spôsobovať radosť a nie vytvárať stres, prípadne pridávať problémy, ktoré je nutné riešiť. Zadovážte si domov pomocníkov, vďaka ktorým budete mať zorganizované veci, udržíte si poriadok a budete mať o starosť menej.

S našimi tipmi si uľahčíte upratovanie a zároveň sa budete aj dobre cítiť pri každom momente strávenom vo svojom byte či dome. Neváhajte a dajte na naše praktické rady.

Upracte si v kúpeľni

Každý člen rodiny má hneď niekoľko kozmetických a hygienických produktov, ktoré na dennej báze alebo s menšou frekvenciou využíva. S mnohými produktami ide v ruka v ruke aj priestor v kúpeľni, kam ich musíte uložiť. Nechcete ich mať predsa rozhádzané po celej kúpeľni bez organizácie. Máte na všetky tieto veci miesto? Ak nie, bolo by dobré tento problém vyriešiť a to možno jednoduchou poličkou do kúpeľne, ktorú si podľa potreby môžete dať aj priamo do sprchového kúta.

Odporúčame: Ako si vypestovať bobkový list? Zíde sa v kuchyni, pomôže zdraviu!

poličky do kúpeľne

Zdroj: Shutterstock®

Máte hneď niekoľko možností, ako môžete poličky v kúpeľni vyriešiť. Niektoré modely je nutné navŕtať, čo nemusí každý preferovať. Na trhu sú aj poličky, ktoré si práve vŕtanie nevyžadujú a sú samodržiace. K takýmto druhom patrí aj napríklad vysúvacia teleskopická tyč, ktorej veľkosť si prispôsobíte podľa vlastnej potreby. Na ňu potom jednoducho pripevníte toľko poličiek, aby ste mali dostatok miesta na všetky produkty, ktoré používate. Poličky nemusíte umiestňovať len do sprchy, môžete ich dať aj do rohu k vani alebo na suché miesto do rohu k umývadlu. Preferencia je na vás, urobte tak, aby ste mali čo najlepší prístup ku všetkému, čo pravidelne potrebujete k hygiene či na kozmetiku.

Zbohom voda, už nebude všade, kam sa pozriete

Pri praktických tipoch v kúpeľni ešte ostaneme. Ak máte u seba doma vaňu a pravidelne sa v nej okrem kúpeľov aj sprchujete, tak určite bojujete s vodou, ktorá je pokvapkaná všade na okolo. Možno prišiel čas na štýlový záves do sprchy, ktorým sa zbavíte rozliatej vody a navyše dodáte celej kúpeľni nový šmrnc. Ak chcete ostať pri bielej klasike, voľba je vaša, no môžete vybrať aj netradičné čierne závesy, sprchovú roletu alebo zaujímavé kreslené motívy.

Pri závesoch si však dávajte veľký pozor na vznik nepríjemných plesní. Tá sa objaví veľmi rýchlo, ak necháte záves vnútri vani po sprchovaní prilepený na stene, ani sa nenazdáte a máte ju. Snažte sa vždy vybrať záves mimo vane a roztiahnite ho tak, aby čo najrýchlejšie vyschol. Niektoré modely závesov sú navyše vybavené protiplesňovou povrchovou úpravou, a teda vydržia dlhšie čisté a ako nové. Aj tak ich môžete raz za čas vyčistiť nejakým silnejším prípravkom a zbaviť sa tak plesne či jej zárodku.

Odporúčame: Ako využiť citrusové šupky? Tieto nápady vás nadchnú!

kúpeľňový záves

Zdroj: Shutterstock®

Čistá posteľ je základ

V domácnosti si samozrejme udržujete istý level hygieny. Preto určite pravidelne vymieňate posteľnú bielizeň. Aby ste si ale zjednodušili celý tento proces, je dobré mať aspoň dvoje obliečky na paplón aj vankúš pre každého člena rodiny. Nie vždy sa dá spoliehať na to, že ich stihnete vyprať a aj uschnú v jeden deň, aby ste ich mohli rovno naspäť obliecť. S dvomi rôznymi kusmi sa nemusíte naháňať a nič sa nestane, ak ich neoperiete v ten istý deň.

V posteli sa snažte udržiavať stopercentnú čistotu a na pomoc vám môže prísť aj chránič na matrac, ktorý môžete kedykoľvek dať dole a vyprať. Ten chráni váš matrac od prenikania prebytočného potu do jeho materiálu, od rôznych škvŕn a prachu. Takýmto chráničom môžete predĺžiť životnosť matraca a užívať si tak dlhšie kvalitný a hygienický spánok naplno.

Takýchto pomocníkov do domácnosti môžete mať omnoho viac, ako sme spomenuli. Robte si život jednoduchší, keď je na to priestor. Budete mať viac času na seba, svoje záujmy, na rodinu a regeneráciu tela aj mysle. Uznajte, že to potrebujete.


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

0 komentárov

Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní