Dekorácie na najfarebnejšie obdobia v roku

Dekorácie na najfarebnejšie obdobia v roku

Máme pred sebou dve ročné obdobia, ktoré si rôznymi dekoráciami spríjemňujeme najradšej. Jeseň je plná farieb. Oranžová, žltá, červená a hnedá žiaria vo všetkých svojich odtieňoch a chceme sa z nich tešiť aj doma. Vianočná výzdoba je bohatšia a ešte pestrejšia. Ozdobte si bývanie zaujímavými jesennými a vianočnými dekoráciami a v každom období si vytvorte neopakovateľnú atmosféru. Prezradíme vám, ktoré dekorácie sú tie naj. 

obraz s jesenným motívom

Zdroj: Dovido.sk

Dekorácie na stenu, ktorým veľa pozornosti nevenujeme

Moderné obrazy sú tiež dekoráciou, ktorou si môžete steny ozdobiť na jeseň aj v zime. Sú to dekorácie na stenu, ktorým nevenujeme veľkú pozornosť a roky na stene visia obrazy s rovnakým motívom a to je škoda. Obraz je zaujímavá dekorácia, ktorá dokáže zmeniť charakter celej izby. Na jeseň vyberte obraz v jesenných farbách, na Vianoce ho vymeňte za motív, na ktorom sa nachádza veľa snehu a doprajte si biele Vianoce

Pestrofarebná jeseň aj u vás doma

Medzi najkrajšie jesenné dekorácie patrí veniec na dvere. Z farebných listov, šišiek, gaštanov, sušených kvetov a ozdobných tekvičiek si ho môžete vytvoriť aj sami. Spomenuté prírodné materiály naaranžujte tak, ako sa vám páči. Drevené dekorácie vám pomôžu dotiahnuť vlastnoručne vyrobenú dekoráciu k dokonalosti. Nemusí to byť len veniec na dvere. Ikebana tiež patrí medzi jesenné dekorácie na  stôl, ktoré bývanie krásne spestrí. Môže sa niesť v rovnakom duchu ako veniec na dvere, ale nič sa nestane, ani keď to pojmete trochu netradične a na stôl poukladáte dekoračné tekvičky a svietnik. Dekorácia nemusí mať rovnomerné tvary. Originálne dekorácie sú oveľa zaujímavejšie. 

Zaujme ťa: Ako využiť citrusové šupky? Tieto nápady vás nadchnú!

jesenné dekorácie do bytu

Zdroj: Unsplash.com

Neberte ich ako samozrejmosť

Aj obrus a servítky patria medzi dekorácie, ktoré môžete prispôsobiť ročným obdobiam. Stačí zvoliť správny motív. Závesy môžu byť vyrobené z rovnakého materiálu, ako obrus. Izbu to krásne prepojí. Obliečky na vankúše a deky v jesenných farbách k celkovej jesennej atmosfére tiež prispejú a príjemne zahrejú. Vonku je chladnejšie, ale doma vám nič nebráni zapáliť sviečku so škoricovo-jablkovou arómou a vytvoriť si krásnu jesennú atmosféru. 

Halloweenske tekvice na okrasu

Vyrezávané tekvice patria medzi halloweenske dekorácie, ktoré sa veľkej obľube tešia aj u nás. Pri vyrezávaní sa s rodinou príjemne pobavíte a vysmiata tekvica vás pri každom pohľade zahreje pri srdci. Sviečka vo vnútri a hra tieňov jej dodá potrebný strašidelný výraz, ale iba vtedy, keď jej to vy dovolíte. 

vyrezávané tekvice

Zdroj: Unsplash.com

Veselé a tradičné

Jesennú dekoráciu nahraďte vianočnou. Na stôl prestrite vianočné obrusy. Na jednofarebný obrus dajte štólu s vianočným motívom. Na bežné dni môžete mať jednu, na sviatočné dni inú. Vymeniť ich nie je nič náročné. Na sviatočnej tabuli si dajte záležať. Vianoce sú predsa len raz v roku. Bola by škoda nevyužiť všetko, čo dekorácie v tomto období ponúkajú. 

Jednoduchá výzdoba má svoje čaro

Jesennú dekoráciu na stole nahradí krásny adventný veniec. Na vchodové dvere zaveste vianočný veniec a veraje dverí ozdobte vianočnou girlandou. Dajte na ňu drobné svetielka a vianočná výzdoba je na svete. Keď patríte medzi minimalistov, viac vianočných dekorácií nepotrebujete. Vianočný stromček musí byť, ale ten sa neráta. Postavíte ho neskôr. Nákup vianočných ozdôb si nenechávajte na poslednú chvíľu. Nebudete mať z čoho vyberať a to, čo vám ostane nemusí vytvoriť takú vianočnú atmosféru, po akej túžite. 

Pozri aj: Pestovanie rastlín vo vode: Ktoré nepotrebujú žiadnu pôdu?

vianočný stromček

Zdroj: Unsplash.com

Priložte ruku k dielu

Vianočnú výzdobu si tento rok môžete vyrobiť aj sami. Tento rok vedú prírodné materiály. Jabĺčka, sušené pomarančové kolieska, medovníčky, drevené a plechové ozdoby. Vsaďte na prirodzenosť a návrat k tradíciám. Vianoce si užijete v kruhu rodiny a v spomienkach sa prenesiete do Vianoc svojho detstva. Pravé Vianoce nie sú len o darčekoch.  


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

0 komentárov

Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní