Poznáte screenové rolety a ich rôzne prevedenia?

Poznáte screenové rolety a ich rôzne prevedenia?

Aj keď sa pri nástupe žalúzií zdalo, že rolety upadnú do zabudnutia, nestalo sa tak. Naopak, v posledných rokoch sa vracajú v rôznych moderných prevedeniach a opäť sa doťahujú na pozíciu najobľúbenejšieho tienenia.

Tienia a pritom nestrácate kontakt s vonkajším svetom

Okrem bežných látkových roliet, ktoré však v súčasnosti ponúkajú veľké množstvo rôznych prevedení vďaka rozmanitým látkam, sú na trhu dostupné aj rôzne nové druhy roliet, ktoré majú trochu iné vlastnosti na aké sme si zvykli. Sem môžeme zaradiť aj vonkajšie screenové rolety.

Pôvodne sa používali vo výkladoch, či administratívnych budovách, ale svoju cestu si našli aj do domácností. A aj tu zanechali dojem. Efektívne tienia a neoberajú vás o vizuálny kontakt s vonkajším svetom. Ako je vlastne možné zlúčiť tieto zdanlivo nezlúčiteľné vlastnosti?

Ako screenové označujeme látky, ktoré sú redšie tkané alebo perforované a to je ich „tajomstvom“, vďaka ktorému môžu vyššie uvedené vlastnosti spájať do jedného praktického celku. A nemusíte sa báť toho, že sa montujú do exteriéru. S odolnosťou voči vetru problém nemajú.

Odporúčame: Prietržník holý – prírodný pomocník pre močové cesty. Ako ho použiť?

Ktoré z prevedení si vyberiete?

Moderné screenové rolety môžeme rozdeliť na 3 základné druhy. Za základné prevedenie môžeme považovať screenové rolety na pozičné háčiky. Dajú sa dodatočne namontovať na všetky okná. Ťahajú sa manuálne od boxu dole k háčikom.

O niečo pokročilejšie už sú screeny s vodiacim lankom. Látka je po bokoch vedená na nerezovom lanku, čo trochu znižuje úroveň zatienenia (na okrajoch) a odolnosť voči vetru. Do šírky 2 m je ich možno ovládať aj manuálne, inak sú už motorické.

Ak chcete tie najlepšie vlastnosti, ponúknu vám ich zipové screeny. Po okrajoch látky majú takzvaný zipový systém, ktorý eliminuje prenikanie svetla po okrajoch roliet a zvyšuje ich odolnosť voči vetru. Keďže takéto screenové rolety patria medzi prémiové prevedenia, zvyčajne sa ovládajú len motoricky.

Odporúčame: Je plytvanie jedlom problémom aj vašej domácnosti? Tu je 10 tipov, ako to napraviť!


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

0 komentárov

Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní