Staviate váš vysnívaný dom? Na čo by ste nemali zabudnúť pri interiérovom dizajne

Staviate váš vysnívaný dom? Na čo by ste nemali zabudnúť pri interiérovom dizajne

Stavba rodinného domu je riadna makačka, pri ktorej musíte myslieť na milión veci, naplánovať ich do posledného detailu a ešte samozrejme aj zrealizovať. Okrem časovej náročnosti je obdobie výstavby domu aj finančne neľahké a niektoré veci si jednoducho bežný človek nemôže dovoliť. Ak vám rozpočet nedovoľuje využiť služby interiérového dizajnéra, prinášame vám tri základné tipy, ktoré sú alfou a omegou každého zariaďovania a určite ich oceníte.

Jednoduchosť

Aj keď je to klišé, aj pri stavbe a zariaďovaní interiéru platí heslo „V jednoduchosti je krása“. Ak si nie ste istý svojim estetickým cítením, siahnite radšej po osvedčených prírodných materiáloch a neutrálnych farebných kombináciách. Pri neutíchajúcej chuti na farebnú smršť, sa radšej vybláznite na doplnkoch ako sú závesy, vankúše, či koberce.

Avšak pri výbere podlahy, kuchynskej linky, dverí a samotnej maľovky zachovajte striedmosť. To sú veci, ktoré nevymeníte jednou návštevou v žlto-modrom obchode :-)

Farby a štýl

Ak je to možné, definujte si jasne vopred farebnú škálu a štýl, ktorým sa chcete uberať. Chcete super moderný dom s veľkými lesklými plochami v zemitých farbách? Alebo naopak vám srdce piští po vintage príbytku s množstvom políc, obrazov a dekorácií? Či už sa rozhodnete pre 50 odtieňov industriálnej sivej, alebo pre obľúbenú čiernobielu kombináciu, snažte sa držať nastavenej farebnosti. A držte sa jej vždy. Aj keď uvidíte v e-shope tú rozkošnú červenú taburetku v akcii. Ak nezapadá štýlom a farebnosťou do vášho príbytku, ani to neskúšajte.

Pozri aj: Jete bezpečné potraviny? Na pravidlo piatich sekúnd zabudnite!

Ide o detaily

Pri ladení interiéru ide naozaj o detaily. Pozornosť by ste mali opäť raz venovať najmä tým veciam, ktoré nebudete meniť každý týždeň a preto je dôležité aby boli navzájom prepojené farebne i štýlom. Nezabudnite preto zladiť okenné kľučkykľučky na dvere, spolu s úchytkami na nábytok. Na trhu je viacero predajcov, ktorý ponúkajú kľučky na okná a dverné kľučky v hotových sériách a nevytrápia vás kombinovaním vo vlastnej réžii. Ide síce o maličkosti, avšak s pôsobivým efektom.

BONUS: Upratujte!

Chápeme, že to neznie úplne lákavo, ale je to v konečnom dôsledku to najdôležitejšie. Darmo budete mať dokonale vyladenú modernú kuchynskú linku, keď na nej bude tona špinavého riadu a omrvinky z večere z minulej stredy. Ani dizajnovou kúpeľňou neohúrite, ak si návšteva z nej odnesie vaše vlasy na ponožkách. Udržujte svoj domov v čistote a on sa vám za to odvďačí vašou absolútnou spokojnosťou a každodenným dobrý pocitom.

Zaujme ťa aj: Ako vyprať biele ponožky, aby boli vždy ako nové? Máme TOP rady!


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

0 komentárov

Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní