Domáce recepty pre krásu: Škoda, že si o nich nevedela skôr!

Domáce recepty pre krásu: Škoda, že si o nich nevedela skôr!
  • 23.05.2020
  • Michaela Kožáková

Každá z nás chce byť krásna, príťažlivá, vyzerať mlado a najmä zdravo. Od hlavy až po päty. Toto všetko si však vyžaduje starostlivosť. Niektoré z nás si možno povedia: „Ja nemám čas, kúpim si nejaký krém na tvár." Alebo: „Ja som už vydatá, ja to nepotrebujem."

Milé slečny, dámy, dievčatá, áno, všetky zbožňujeme tie obdivujúce a závistlivé pohľady (najmä od kolegýň, vtedy sa vznášame tri metre nad zemou), lenže nie je to len o tom, aby nám ostatní závideli. V prvom rada je to o vás. Vy sa chcete cítiť dobre a páčiť sa sama sebe. Ak vám neprekážajú rozštiepené končeky vašich nepoddajných kučeravých vlasov a máte ich rada také, aké sú, pretože toto ste vy, tak nič nemeňte. 

Avšak my ženy sa veľmi dobre poznáme a chceme byť jednoducho dokonalé. Hľadáme spôsoby, ako bojovať s vráskami, vylepšiť svoj úsmev či zatočiť s kruhmi pod očami. Počkať, nemusíte ihneď bežať nakúpiť drahé krémy či navštevovať kozmetičku trikrát do týždňa. Vyskúšajte niekoľko z našich tipov a receptúr, ktoré si môžete pripraviť jednoducho doma. Nech sa páči!

Pozri aj: Najlepšia domáca maska proti čiernym bodkám: Čiastočne nahradí kozmetičku!

Čierne uhlie

Zdroj: pinterest.com

Kamarát s menom čierne uhlie

Podľa odborníkov na krásu, maska na tvár z aktívneho čierneho uhlia odstraňuje nečistoty z pokožky, absorbuje toxíny v tele, znižuje výskyt akné, odstránením odumretých kožných buniek a absorpciou prebytočného oleja riadi mastnotu pokožky. Wau!

Ako si ju môžete pripraviť? Zmiešajte spolu 2 lyžice mletého aktívneho uhlia a 1,5 lyžice želatíny s teplou vodou. Zohrejte v mikrovlnnej rúre, až kým sa zmes nezmení na želé. Naneste na tvár, nechajte pôsobiť tridsať minút, potom masku odstráňte.

Pre mäkké päty

Blíži sa leto. Pomaly sa začneme vyzúvať z pevnej obuvi a zo šatníka vytiahneme obľúbené červené sandálky. Keď však zbadáme stvrdnutú, šupinatú kožu na pätách, asi tie sandálky vložíme radšej späť. Nezúfajte, nie ste jediné s týmto problémom. My máme pre vás skvelé riešenie. A nie je to žiadna veda.

Čo potrebujeme:

  • väčšiu nádobu
  • dva šálky teplej vody
  • 1/2 šálky jedlej sódy 
  • šálku octu

Namočte chodidlá do vody po dobu 15 – 20 minút, potom osušte uterákom a naneste trochu výživného krému. 

Kruhy pod očami

Zdroj: pinterest.com

Nielen pre kávičkárov

Máte radi kávu? Výborne! Nevyhadzujte usadeninu po jej vypití. Zmiešajte ju v pomere 1:1 s kokosovým olejom a naneste na pokožku pod očami. Nechajte pôsobiť pätnásť minút a umyte. Opakujte tri alebo štyrikrát do týždňa. Takýmto spôsobom sa môžete zbaviť nechcených kruhov pod očami. Skúste pridať i pol lyžičky čierneho korenia, ktoré stimuluje krvný obeh.

Aké sú benefity kávy? Káva obsahuje kofeín, ktorý má protizápalové vlastnosti. Kofeín takisto zužuje krvné cievy a stimuluje krvný obeh okolo očí, absorbuje vodu a znižuje opuchy pod vašimi očami. 

Zázračné zemiaky

Môže to znieť zvláštne, ale pravidelná aplikácia zemiakov na podpazušie zosvetlí ich pokožku. Zemiaky obsahujú enzým katecholaza, ktorý pomáha obnoviť rovnomernú farbu ľahko podráždenej pokožky a omladzuje ju. Priložte si plátok surového zemiaka na vaše podpazušie alebo zemiaky nastrúhajte. Nechajte pôsobiť pätnásť až dvadsať minút a potom pokožku opláchnite vlažnou vodou. 

Mastné vlasy

Zdroj: pinterest.com

Stop mastným vlasom

Ach, tie mastné vlasy! Mnohé z nás trápi tento problém. Ak vás už nebaví umývať si vlasy každý deň, vyskúšajte tento trik. Pri umývaní vlasov pridajte do šampónu dve až tri lyžice kuchynskej alebo ešte lepšie morskej soli a umyte si ich zvyčajným spôsobom. Vaše vlasy ostanú dlhšie čisté, bez mastnoty. 


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

7 komentárov

Ľubica Šťastná 23.05.20 06:47

ĽŠ
karma
100.00

Domácnosť ukrýva nejednu nenáročnú surovinu, vďaka ktorej môžeme nielen ušetriť, ale i urobiť veľa pre krásu a zdravie.

  • 1
Odpovedať

Katarína Konečná 23.05.20 15:05

KK
karma
105.00

zaujímavé čo všetko sa nachádza v našej kuchyni

  • 1
Odpovedať

Daniela Bieliková 23.05.20 19:46

DB
karma
117.00

s tou soľou v šampóne to asi vyskúšam

  • 1
Odpovedať

Elena Švachová 23.05.20 20:46

karma
109.00

Veru, škoda,že som o tom nevedela prv :-) Vyskúšam...

  • 1
Odpovedať

Marta Kendrová 25.05.20 23:13

MK
karma
100.00

tu kávu vyskùšam:)

  • 0
Odpovedať

Alena Kmecová 27.05.20 18:27

karma
-1.00

Ja som mala možnosť vyskúšať acylpyrín a med, kvôli rúšku som mala nekvalitnú pleť a póry sa mi zdali rozšírenejšie. Póry sa ozaj stiahli a pleť bola jemnejšia. Nič ťažké, rozdrvila som dva acyplyríny, s pastovaným medom a pridala som par kvapiek vody, nechala som si to na tvári cca 20 min. To je všetko.

  • 0
Odpovedať

Soňa Kollárová 31.05.20 22:00

SK
karma
113.00

Je to tak, že veľa domácich receptov dokáže niekedy až zázraky. :)

  • 0
Odpovedať
Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní