Elektronické aplikácie na time manažment: Využi svoj čas efektívne!

Elektronické aplikácie na time manažment: Využi svoj čas efektívne!
  • 27.11.2018
  • Beáta Hnátová

Ak už viete, čo je time manažment a snažíte sa ho aplikovať do svojho každodenného života, určite hľadáte tie vhodné techniky a prostriedky, ktoré by vám mohli pomôcť. Ak však stále neviete, čo time manažment je a s čím vám vie pomôcť, skúste si prečítať náš predchádzajúci článok. Teraz sme sa však tejto téme vrátili preto, aby sme ukázali ďalších elektronických pomocníkov, ktorých určite oceníte a pozdvihnete nimi svoje plánovacie aktivity na pokročilú úroveň. Tak nech sa páči, tie najlepšie aplikácie na time manažment len pre vás!

Wunderlist

Aplikácia, ktorú ocení každý plánovač vďaka jej farebným rozlíšeniam a možným verziám. Kalendáre, četovanie či nástenka nepredstavujú žiaden problém. Výhodu je aj dostupnosť slovenskej verzie a takisto aj text-to-speech funkcie, ktorá je dostupná aj v slovenčine. Ide o nadiktovanie takejto poznámky od mikrofónu, pričom aplikácia ju už zapíše namiesto vás.

Dostupnosť: iOS aj Android

Oficiálny Web: https://www.wunderlist.com/

plánovanie času

Zdroj: Shutterstock®

Zdroj foto: Shutterstock

ToDoist

Táto aplikácia zachytáva tie najbežnejšie a najviac používané funkcie. No výhoda, ktorou disponuje na rozdiel od Wunderlistu je jednoduchá. Môžete si svoje úlohy usporiadať a poprehadzovať aj v rámci daného dňa. ToDoist sa dá synchronizovať na všetkých vašich zariadeniach. Aj keď ide na prvý pohľad o jednoduchý dizajn, ukrýva v sebe funkcie ako nastavenie projektov, ich rozklad na úlohy a aj jednotlivé kroky, ktoré majú svoj deadline.

Dostupnosť: Mac, iPhone, Android, Chrome, Firefox, Outlook, Thunderbird

Oficiálny Web: https://todoist.com/

Evernote

Takisto veľmi používaná aplikácia, ktorá zároveň patrí aj k tým najlepším. Využite ju na zaznačenie všetkých úloh a povinností, pričom si ich môžete prehľadne usporiadať do jednotlivých zápisníkov, ktoré si môžete vytvárať. V prípade že sa vám nechce zapisovať, dostupná je aj funkcia diktovania textu. Stačí už len pripojiť potrebný dokument, schému, či obrázok a vaše poznámky sa automaticky synchronizujú na všetkých vašich zariadeniach.

Dostupnosť: iPad, iPhone, iPod Touch, Android, Blackberry, Windows Phone, WebOS, Mac OS X, Windows Desktop, Windows 8 (Touch), Safari, Chrome, Firefox

Oficiálny Web: www.evernote.com/evernote/

evernote

Zdroj: Shutterstock®

Zdroj foto: Shutterstock

Microsoft To Do

Aplikácia Microsofr To Do, ktorá je dostupná zdarma pokrýva bežné a základné funkcie, ktoré sme už popisovali vyššie. Skúsme však zdôrazniť to, čím je iná. Jej výhodu využijú najmä zástancovia papierovej podoby, pretože im ponúka podobný dizajn. Úlohy po ich dokončení z tejto aplikácie nezmiznú, no ostatnú preškrtnuté. Jednoduché však? A predsa s touto malou drobnosťou zatiaľ nikto neprišiel. Možnosť vidieť, ktoré úlohy sú už hotové je často dôvodom, prečo ľudia ostávajú pri papierových formách. Je to aj skvelý hnací motor, pretože keď vidíte čo všetko ste už zvládli, môžete sa s chuťou pustiť ďalej.

Dostupnosť: Windows, Android, Mac a ako webová aplikácia

Oficiálny Web: https://todo.microsoft.com/sk-sk

Microsoft Planner

V prípade, že komunikujete so svojím tímom už v aplikácii Microsoft Teams, aplikácia Microsoft Planner predstavuje skvelé rozšírenie, ktoré dá vašej komunikácii novú perspektívu. Rozšíri ju aj o úlohy a termíny, ktoré môžete vytvárať pre jednotlivé informačné kanály alebo len jednoducho pre jednotlivcov. Úlohám priradíte dokumenty, deadline alebo si pozriete grafy. Tie sú dostupné pre zadávateľov úloh, ktorí tak vidia ich plnenie a vyťaženosť jednotlivých členov tímu. Táto aplikácia pracuje skvele aj s Outlook mailom a posiela vám notifikácie v prípade že chcete byť informovaný.

Dostupnosť: Windows, Android, Mac a ako webová aplikácia

Oficiálny Web: https://products.office.com/en-us/business/task-management-software

microsoft planner

Zdroj: Shutterstock®

Zdroj foto: Shutterstock

Veríme, že niektorú z týchto aplikácií si nakoniec vyberiete a umožníte jej pomôcť vám s vašimi každodennými povinnosťami. Pretože výhovorky typu nedá sa, neviem, nemôžem, nestíham nie sú pre tých, ktorí chcú byť úspešní a mať všetko pod kontrolou.

Pozri aj: Paretovo pravidlo alebo pravidlo 80/20: Platí aj dnes?


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

0 komentárov

Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní