Imunita podľa horoskopu: Čo dokáže podporiť naše zdravie? (1.časť)

Imunita podľa horoskopu: Čo dokáže podporiť naše zdravie? (1.časť)

Naša imunita je v tomto období vystavovaná mnohým rizikám. Zaútočiť na ňu môže nielen stále prebiehajúca vlna koronavírusu, ale aj iné sezónne vírusové ochorenia. Riešením je jej neustále posilňovanie vhodnými prostriedkami, medzi ktoré patrí nielen zdravá životospráva a konzumácia ovocia či zeleniny, ale aj dostatočný pohyb na čerstvom vzduchu či plnohodnotný spánok.

O stave nášho zdravia a imunity nám vie veľa napovedať aj znamenie zverokruhu, v ktorom sme narodení. Prezradí nám dokonca aj to, na ktoré orgány môžeme byť náchylnejší a čomu sa do budúcna možno vyvarovať. V dnešnom článku si predstavíme prvú polovicu znamení zverokruhu a poradíme vám, na čo sa pri podpore imunity zamerať.

Znamenie Barana

Osoby narodené v znamení Barana sa zaraďujú medzi ľudí, ktorým sa vážnejšie choroby vyhýbajú. Ak ich už niečo trápi, môže ísť najmä o bolesti hlavy či vysoký krvný tlak. Bolesť hlavy účinne odstráni a imunitu podporí silný zázvorový čaj. Ten je navyše bohatým zdrojom rôznych vitamínov ako A, B1 a B2, C a E. V lete by sa mali Barani vyvarovať najmä ostrému slniečku, ktoré im nerobí dobre a môžu ľahko dostať nepríjemný úpal.

Odporúčame: Odborník radí: Ako na silnú imunitu? (1. časť)

bolesť hlavy

Zdroj: Shutterstock®

Znamenie Býka

Aj Býci, rovnako ako Barani, majú šťastie a s vážnejšími chorobami zvyčajne nebojujú. Ich slabou stránkou sú však mandle, ktoré sú náchylné na zápaly. Ľudia narodení v znamení Býka však liekom z lekárne dôverujú iba neradi a ak po liečbe siahnu, zvyčajne ide o bylinky a iné prírodné liečivá. Na zapálené a podráždené mandle výborne poslúži domáci cibuľový čaj, ktorého príprava je veľmi jednoduchá. Dve menšie cibule pokrájame na drobnejšie kocky a niekoľko minút ich povaríme v 3 dcl vody. Vývar následne scedíme a pijeme dva až trikrát denne.

Znamenie Blížencov

Blíženci musia byť v otázke zdravia opatrnejší. Aj drobné prechladnutie sa môže ľahko prehupnúť do vážnejšieho zdravotného problému. Svoju imunitu by preto mali neustále podporovať nielen konzumáciou ovocia a zeleniny, no v čase chrípok a prechladnutí by mali myslieť aj na silnejšiu zbraň. Takou môže byť napríklad echinacea, ktorá účinne posilňuje imunitný systém. Je silným antioxidantom a je známa aj svojimi protizápalovými účinkami.

Znamenie Raka

Citlivým miestom Rakov je ich tráviaca sústava. Počas hektických dní ich sprevádza nervozita, z čoho môžu plynúť aj nepríjemné bolesti žalúdka. Prvou pomocou pre nich preto môže byť lahodný mätový čaj, ktorý rozbúrené trávenie účinne a rýchlo upokojí. Na podporu imunity by mali Raci vyskúšať probiotiká, ktoré navyše upravia aj črevnú mikroflóru.

Pozri aj: Recept na najsilnejšie antibiotikum prírodnej medicíny: Liek na všetko?!

trávenie

Zdroj: Shutterstock®

Znamenie Leva

Ľudia narodení v znamení Leva patria medzi silné a odolné jedince, ktoré len tak ľahko niečo nezlomí. Ak už nejaký zdravotný problém pociťujú, zväčša ide o reumatické bolesti. Neprívetivé a studené počasie nie je nič pre nich a najlepším liekom na podporu imunity sú práve prvé vykúkajúce slnečné lúče, ktoré ich dobijú dávkou energie a zdravia.

Znamenie Panny

Panny patria medzi chúlostivé znamenia zverokruhu. O svojom zdravotnom stave hovorievajú radi a často. Sú zimomravé a chladné počasie ani im nerobí dobre. Najčastejšie ich preto trápi prechladnutie, nevyhýbajú sa im ani tráviace ťažkosti. Okrem hrejivého zázvorového čaju by mali vyskúšať aj silu rakytníka, ktorý v sebe ukrýva vysokú koncentráciu vitamínu C. Okrem toho účinne ničí vírusy a poradí si dokonca aj s nádchou či chrípkovým stavom.

Prečítaj si: C-éčkový poklad: Rakytníkový sirup je vitamínmi nabitý posilňovač imunity


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

4 komentáre

Ľubica Šťastná 17.01.22 06:16

ĽŠ
karma
100.00

Môže byť...

  • 0
Odpovedať

Zuzana Jasna 10.02.22 16:01

ZJ
karma
-1.00

Skvelý príspevok:), som zástancom toho, že všetko so všetkým súvisí

  • 0
Odpovedať

QlqzzNwr QlqzzNwr 04.08.23 15:56

QQ
karma
-1.00

1

  • 0
Odpovedať

QlqzzNwr QlqzzNwr 04.08.23 15:56

QQ
karma
-1.00

1

  • 0
Odpovedať
Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní