Inšpirácia na zdobenie medovníkov: Škoda ich aj zjesť!

Inšpirácia na zdobenie medovníkov: Škoda ich aj zjesť!

Tiež ste už začali s prípravami na Vianoce? Začali ste vypekať a vo vašej domácnosti už rozvoniavajú medovníčky? Ak áno, tak vieme, aké je ťažké im odolať a vydržať do Vianoc, kým si na nich pochutnáte. Čo však vtedy, keď medovníky máte hotové, vrecúška s polevou naplnené a zrazu neviete, kde začať. Ako ozdobiť perníky, aby vyzerali čo najlepšie a boli ešte chutnejšie? Respektíve, aby sa vďaka poleve krásne leskli a boli na pohľad ešte chutnejšie?

Ako pri všetkom, tak ani pri zdobení sa fantázii medze nekladú. Je pomerne jednoduché pohľadať si na internete nejaký vzor a ten preniesť na samotný perníček. Poprípade si môžete vymyslieť niečo vlastné, čo napokon očarí nielen vás, ale aj vašich hostí. Tajomstvo však tkvie v samotnej poleve. Tá by nemala byť ani príliš hustá a ani príliš riedka, aby vám z medovníka nestekala.

Pri zdobení neexistujú žiadne hranice. Môžete sa vyhrať len s jednofarebnou polevou, no skúsiť môžete skombinovať aj polevy v rôznych farbách.

Zdobenie medovníkov ako od profesionálov

Ako sme písali vyššie, tak základom je samotná poleva. Pri tej stačí z bielkov vyšľahať sneh, pridať cukor a trochu citrónovej šťavy. V prípade farebnej polevy je potrebné pridať potravinárske alebo prírodné farbivo.

A keďže inšpirácií na zdobenie nie je nikdy dosť, tak v nasledujúcej galérii (pod anketou!) nájdete tie najkrajšie inšpirácie, pri ktorých si poviete, že by bola škoda takto krásne ozdobené medovníčky zjesť. Či už zvolíte jednoduchý vzor, alebo niečo zložitejšie, vedzte, že budú vyzerať krásne na tácke so zákuskami. Idete sa pustiť do pečenia? 

Odporúčame: Tradičný recept na linecké pečivo: Prípravy na Vianoce sa začínajú!

- Anketa

MÁTE UŽ NAPEČENÉ VIANOČNÉ MEDOVNÍČKY?

Odpovedalo 37 ľudí  

Áno, už nám rozvoniavajú v domácnosti
51%
Ešte nie, ale už sa chystám
46%
Nie, ja ich vôbec nepečiem
3%
1 z 25

  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

4 komentáre

Ľubica Šťastná 11.12.19 07:53

ĽŠ
karma
100.00

Naozaj škoda zjesť!

  • 0
Odpovedať

Elena Švachová 12.12.19 00:39

karma
109.00

Nádhera.

  • 0
Odpovedať

Natália Lobodášová 12.12.19 09:39

NL
karma
105.00

Krásne a chutné!

  • 0
Odpovedať

Mária Reibergerová 12.12.19 22:48

MR
karma
114.00

medovníčky sú ukážkove to naozaj len ako dekoráciu použiť :-)

  • 0
Odpovedať
Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní