Inšpiratívne DIY projekty do záhrady: Zvládnete ich ľavou zadnou!

Inšpiratívne DIY projekty do záhrady: Zvládnete ich ľavou zadnou!
  • 07.09.2019
  • Michaela Kožáková

Záhrada je miestom, kde môže človek načerpať novú silu, oddýchnuť si alebo naopak, poriadne sa narobiť pri okopávaní zemiakov. Mať peknú a upravenú záhradu vyžaduje takisto starostlivosť a voľný čas. Každý z nás túži po nádhernej záhrade plnej kvetinových záhonov so žlbnkajúcim jazierkom, príjemným sedením a vkusnými dekoráciami.

Dnes doplnky do záhrady, osvetlenie, ozdoby môžeme nájsť naozaj všade. V obchodných domoch, na internetových stránkach. Niečo sa nám zapáči, kúpime si to, lebo leto už končí a mali to v akcii. Prídeme domov a ďalší traja susedia majú postaveného za krbom presne toho istého trpaslíka s červenou čiapkou. Keď sa chceme trochu odlíšiť, zaobstaráme si drahú betónovú guľu a potom so smútkom pozrieme do peňaženky, kde nám ostalo ledva na nedeľný obed. Čo tak byť originálni a vyrobiť si niečo vlastnými rukami? 

Pozri aj: Ako rozmnožovať sukulenty? Nie je to žiadna veda a zvládne to každý!

Recyklujte

Zdroj: pinterest.com

Recyklujte

Máte doma starý príbor? Vyrobte si zvonkohru. Alebo po babičke príborník prevŕtaný červotočmi, ale nechcete ho vyhodiť? Natrite ho a spravte z neho pekný doplnok do vašej záhrady. Nezahoďte plechovice z ovocia. Vyčarujte z nich chutné lampášiky alebo do nich nasaďte kvety. Uvidíte, ako vaša záhrada ožije. 

Stoličky po strýkovi, sitká, fúrik, misky, kufre – aj do toto môžete použiť ako kvetináče. Nevyhadzujte staré veci, ale recyklujte. Vyrobte si originálnu bylinkovú záhradu z palety alebo farebný kvet z umelých fliaš. Staré rámy z okien alebo dvere natrite, pripevnite, postavte k plotu a vyzdobte kvetmi. Pekným doplnkom je aj farebný bicykel s košíkom plným muškátov.

Vtáčie klietky, malé gumáky, hrnčeky, hrable, korkové štuple, tehly, zásuvky, nepoužívané lustre – upustite uzdu svojej fantázie a premeňte vašu záhradu na rozprávkové a vysnívané miesto. 

Deti

Zdroj: pinterest.com

A čo deti?

Do niektorých projektov sa môžete pustiť spolu s deťmi. Má to hneď niekoľko výhod. Strávite spolu čas, necháte deťom priestor prejaviť sa, odtrhnete ich od počítača alebo mobilu, užitočne využijete svoj voľný čas a budete v nich rozvíjať kreativitu a zručnosť. Vyrobte si spoločne hojdačky, postavičky z pneumatík, namaľujte kamene, zmajstrujte kŕmidlo alebo fontánu pre vtáčikov, vytvorte si jedinečné kvetináče, detské ihrisko z paliet, farebnú skákaciu škôlku, závesné včielky z konzervy. Uvidíte, ako budú deti na svoje diela pyšné. 

Ako na to?

Zdroj: pinterest.com

Ako na to?

Na to, aby ste sa pustili do projektu a stvorili si záhradné dekorácie, nepotrebujete nejakú špeciálnu zručnosť alebo nástroje rezbára. Stačia vám bežné pomôcky, ktoré nájdeme v každej domácnosti, ako sú kladivo, klince, menšia pílka, brúska, štetce, farby, lepidlo, brúsny papier, skrutkovač, spinky, špagáty. Pravdaže, nezabudnite na ochranu – rukavice, okuliare. Už chýba len chuť a trochu voľného času. 

Na internete nájdete rôzne inšpiratívne nápady a návody na rôzne doplnky a dekorácie do záhrady. Jeden z nich môžete nájsť nižšie pod naším článkom.

Tak čo, pustíte sa aj vy do nejakého projektu? 


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

0 komentárov

Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní