3 dôvody, prečo je pánska starostlivosť o pokožku dôležitá

3 dôvody, prečo je pánska starostlivosť o pokožku dôležitá

Starostlivosť o pokožku je v súčasnosti veľmi diskutovanou a populárnou témou, a to aj napriek tomu, že mnohí ju považujú za výsostne ženskú záležitosť. Avšak, bez ohľadu na to, akého sme pohlavia, mali by sme vedieť, že pokožka má ochrannú funkciu. Pokrýva všetky orgány, ktoré sú zodpovedné za to, že sme vôbec nažive.

Naša pokožka má tiež ďalšiu zaujímavú funkciu – dokáže sa sama regenerovať a opravovať. To je dôvod, prečo sa dokážu rezné rany zaceliť a rovnako tak aj akné či iné mikrojazvičky. A teda bez ohľadu na to, či ste ženského alebo mužského pohlavia, mali by ste sa o svoju pokožku starať.

Buďme úprimní, existuje veľa vtipov, ktoré odrádzajú mužov od starostlivosti o svoj zovňajšok. Mnohí totižto tvrdia, že je to ženské a že muži, ktorí sa o seba starajú, nie sú mužmi. No mali by ste si uvedomiť, že pokožku máte len jednu a množstvo negatívnych faktorov spôsobujú jej poškodenie. Dermatológovia preto odporúčajú a vyzývajú všetkých mužov, aby sa o svoju pokožku starali! Prinášame vám 3 dôvody, prečo by sa muži mali o svoju pleť dôkladne starať.

Pozri aj: Sacha Inchi olej a jeho účinky – čo dokáže olej z peruánskych orieškov?

starostlivosť o pleť u mužov

Zdroj: Shutterstock®

1. Muži môžu mať rovnako citlivú pleť ako ženu

Znečistené prostredie, baktérie a iné nečistoty môžu spôsobiť poškodenie pokožky. Tá sa môže v dôsledku pôsobenia negatívnych faktorov stať citlivejšou a môže reagovať začervenaním či podráždením pri rôznych vonkajších podnetoch, ktoré na ňu pôsobia.

Aj holenie zohráva nemalú rolu pri poškodzovaní vrchnej vrstvy pokožky. Preto je dôležité pleť po holení správne ošetrovať a hlavne nepodceňovať dostatočnú výživu a hydratáciu.

Tiež si treba uvedomiť, že kožný maz i nečistoty nachádzajúce sa vo vzduchu môžu upchávať póry, čo postupom času vedie k tvorbe akné a iným zápalom na pokožke. V tomto prípade teda dermatológovia odporúčajú používať prípravky na čistenie pleti pre mužov.

2. Kožné problémy nerobia rozdiely medzi pohlavím

Áno, je pravda, že ženy a muži majú rozdielne typy pleti. Ženy majú zväčša pleť jemnejšiu a muži drsnejšiu a odolnejšiu. To však neznamená, že muži nemôžu trpieť nejakým kožným ochorením, ktoré je potrebné správne liečiť.

Niekedy pravidelná exfoliácia či každodenné zvlhčovanie pleti môže pomôcť týmto problémom predísť. Vďaka ochlpeniu na tvári je mužská pokožka hrubšia a pružnejšia, a kvôli tomu aj menej náchylná napríklad na cystické akné, ale to neznamená, že sa akné na tvári u mužov nemôže objaviť. Ak si muži pleť nečistia, dochádza k zaneseniu a upchatiu pórov, čo sa napokon prejaví vznikom spomínaných vyrážok na tvári. Radšej teda tomu predchádzajte, akoby ste mali problém riešiť, keď sa objaví.

3. Spálenie od slnka môže spôsobiť dlhodobé poškodenie pleti

Jedna vec, na ktorú netreba zabúdať každý jeden deň, je používanie prípravkov s ochranným faktorom. Totižto spálenie od slnka môže spôsobiť začervenanie pokožky, jej olupovanie, prispieť k tvorbe slnečných škvŕn (hyperpigmentácií na pokožke) a v neposlednom rade môže byť tiež krokom k vzniku rakoviny kože.

Investovať do kvalitného prípravku s ochranným UV faktorom sa rozhodne oplatí. Je to jedna z najlepších investícii do seba, ktorú môžete urobiť. Tieto prípravky by ste však nemali používať len počas slnečných dní. Dermatológovia odporúčajú sa nimi natierať aj keď je vonku zamračené či počas zimných mesiacov.

Pozri aj: Je tuhý dezodorant účinný v boji proti poteniu? Toto by ste mali o ňom vedieť!

Melem Men Mayday krém na telo a tvár anti-age

Zdroj: pretelo.sk

Zbúrajte zaužívaný mýtus a starajte sa o seba!

Mýtus hovorí, že muži by si mali umývať vlasy, tvár a telo rovnakým produktom. No to už dávno neplatí! Akýkoľvek prípravok, ktorý je určený na starostlivosť o vlasy, bradu i telo je nevhodným pre každého. Ako sme písali, v niektorých prípadoch si chlapi vystačia s dobrým čistiacim prípravkom a hydratačným krémom.

Na druhej strane, ak ste muž a bojujete s kožnými problémami alebo nejakými problémami s pleťou, do svojej rutiny by ste mali zaradiť viac prípravkov. Zväčša dobre funguje čistiaci prípravok, očný krém, séra a krémy, ktoré sú určené na riešenie daného problému. Ak si nie ste istí, po akom prípravku siahnuť, poraďte sa s dermatológom alebo kožným lekárom.

My odporúčame objaviť MELEM pánsku kolekciu prípravkov na pretelo.sk. Okrem dezodorantov či sprchovacieho gélu nájdete v ponuke aj Melem Men Mayday krém na telo a tvár anti-age – výživný, hydratačný a osviežujúci krém, ktorý poskytuje úľavu pleti.


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

0 komentárov

Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní