Manikérky odhalili: Kedy olej na nechtovú kožtičku ničí manikúru?

Manikérky odhalili: Kedy olej na nechtovú kožtičku ničí manikúru?

Dôkladná starostlivosť o nechty nie je nikdy na škodu. Ak máte teda zaužívanú nechtovú rutinu, vaše nechty to určite ocenia a odmenia sa vám. Niekedy to však s touto starostlivosťou preháňame a používame aj produkty, ktoré pre nás nie sú vhodné. Napríklad taký olej na nechtovú kožtičku – viete, kedy vašej manikúre škodí?

Závisí od typu nechtu

Olej na nechtovú kožtičku vyzerá na prvý pohľad ako pomerne neškodný produkt. Dokonca ho mnohé z nás považujú za nutnosť, aby mali pekné a zdravé nechty. Odborníčky na ženskú manikúru však upozorňujú na to, že niektorým typom nechtu môže uškodiť.

Nie však v zmysle, že vám poškodí nechty, ale manikúru, ktorú ste si práve na pazúrikoch tvorili niekoľko dlhých desiatok minút. Preto je dôležité vedieť, aký typ nechtov máte, čo vám môže prezradiť napríklad aj typ vašej pleti

Odporúčame: Ako vplýva vitamín C na pleť: Potrebuje ho vôbec? Stačí sa ním natierať?

mastné nechty

Zdroj: Shutterstock®

Mastný olejček netreba

Ako pleť, tak aj nechty delíme do niekoľkých základných kategórií – mastné, normálne, suché či citlivé. O dôležitosti hydratácie nechtovej kožtičky určite viete a je to rovnaké, ako s pleťou. Akýkoľvek typ nechtov síce treba dôkladne hydratovať, nie však prehnane.

V prípade, že vaša nechtová kožtička produkuje nadmerné množstvo mazu, olej na nechtovú kožtičku radšej nepoužívajte. Môže totiž spôsobiť to, že sa váš lak na nechty olúpe skôr, než sa nazdáte. A práve olúpaný lak na ženských nechtoch štatisticky najviac irituje opačné pohlavie.

olúpaný lak na nechty

Zdroj: Shutterstock®

Jednou z odpovedí je báza

Ak si zvyknete robiť nechty samé, určite nám dáte za pravdu, keď budeme tvrdiť, že je to poriadna drina. Keď nám lak na nechtoch nevydrží ani niekoľko dní, je to naozaj nepríjemné a dôvodom môžu byť práve premastené nechty. Preto je dôležité nechty na aplikáciu farebného laku dobre pripraviť.

Začnite s čistením nechtových lôžok, ktoré by malo byť pred samotnou aplikáciou úplne suché. Nebojte sa ani použitia bázy pod lak na nechty, ktorá zvykne necht zmatniť a tiež vyrovnať jeho povrch. Manikérky ďalej odporúčajú aj vrchnú ochrannú vrstvu v podobe top coat laku, ktorý sa aplikuje už na farebný lak a vymeniť ho môžete aj za trblietavý lak, ktorý poslúži rovnako dobre. Dobrým pomocníkom je aj celkom obyčajný citrón, ktorý predĺži životnosť vášho laku.

Pozri aj: Ako nezostarnúť predčasne? Toto ti pridáva zbytočné vrásky!


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

2 komentáre

Ľubica Šťastná 25.11.20 12:16

ĽŠ
karma
100.00

Zaujímavé, ďakujem za článok!

  • 0
Odpovedať

Barbora Kubelková 26.12.20 16:16

karma
113.00

Pravda pravdivá. Ja olejcek nepoužívam presne z toho dôvodu, že sa mi potom urobia odchlipy..Nechty síce neodpadnúú, ale zachytávajú sa mi potom do nechtov vlasy

  • 0
Odpovedať
Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní