Niche vône: Osobitný módny doplnok

Niche vône: Osobitný módny doplnok

Niche vône – to je majstrovská disciplína parfumérov, ktorá opäť dobýva svet. Kompozície vôní zo vzácnych ingrediencií sú umeleckým dielom, ktoré doladí váš osobitný štýl, podobne ako napríklad šperk. Avšak s jedným rozdielom: niche parfum zanechá dojem ešte dlho po vašom odchode z miestnosti.

Luxusné, výnimočné, osobité a nezabudnuteľné. Také sú dámske aj pánske parfumy, ktoré sa pýšia označením niche. Tieto vône sú veľmi individuálnym a zážitkovým doplnkom vášho štýlu, ktorý v spoločnosti funguje podobne ako váš podpis. Správne zvolený parfum sa tak nezabudnuteľne zapíše do pamäti vášho okolia.

Prečo sú niche parfumy tak výnimočné?

Niet žiadnej pochybnosti o tom, že akonáhle sa raz „oblečiete“ do niche vône, už nebudete chcieť nosiť inú. Výnimočné sú nielen starostlivo vybranými esenciami, ale tiež postupom výroby a receptúrami, ktoré sa dedia z generácie na generáciu. Niche parfumy sa čiastočne vyrábajú ručne a vývoj jednej vône zaberie približne dva roky. Tieto vône nepodliehajú trendom, výstrelkom módy ani ročným obdobiam. Sú neobyčajne nadčasové a je veľmi pravdepodobné, že medzi nimi nájdete parfum na celý život. Ako tieto vône vznikajú? Dalo by sa povedať, že niche parfuméri skladajú vône rovnako ako hudobní skladatelia piesne. Vrstvia jednotlivé tóny vôní, pričom sa do výslednej kompozície snažia premietnuť zážitok, emóciu alebo dokonca kúsok príbehu.

Odporúčame: Čo dokážu listy jahody? Nielen plody sú pre nás prospešné!

pánska niche vôňa

Zdroj: douglas.sk

Jedinečná symfónia vôní

Niche vône sa vyrábajú z najvyberanejších vôní sveta. Nie sú však čisto prírodného pôvodu. Syntetické náhrady sú ale v špičkovej kvalite a od tých prírodných sú takmer na nerozoznanie. Používanie syntetických vonných zložiek navyše výrazne prispieva k ochrane životného prostredia, na ktorom sa v minulosti parfumérsky priemysel v nemalej miere podpísal. Príkladom je napríklad takmer úplné zničenie divokého stromu – orličínu, na získanie oudu alebo ohrozenie populácie kabarov pižmových, ktorých ľudia po storočia lovili kvôli pižmu. 

Niche parfumy vyberajte rozvážne

Akonáhle pocítite kúzlo niche parfumu na vlastnej koži, už nie je cesty späť. Výber vône je ale veľmi individuálny. Skutoční milovníci ich striedajú podľa nálady, pocitu a toho, ako chcú zapôsobiť na okolie. Niektoré vône vás premenia na éterickú vílu, iné zas na famme fatale. Každý parfum vás zahalí do opojnej vône, ktorá sa stane po dlhšom používaní vašim poznávacím znamením. Niche vône skúšajte vždy na kožu a nechajte ju na sebe rozvinúť, v ideálnom prípade do ďalšieho dňa. Niektoré parfumy totiž obsahujú veľa vrstiev, ktoré sa odkrývajú postupne, pokojne až 8 hodín.

Zaujme ťa: Ovocie salak sa oplatí vyskúšať. Prekoná však tunajšie druhy ovocia?


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

0 komentárov

Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní