SUN krém na opaľovanie s obsahom prírodných zložiek: Vyživuje i chráni!

SUN krém na opaľovanie s obsahom prírodných zložiek: Vyživuje i chráni!

Bronzové opálenie na pokožke je typickým znakom dovolenkárov, ktorí si letnú dovolenku užili niekde pri mori. Teda, aby sme nehovorili len o dovolenkároch, krásne opálenie pokožky môžete získať aj v našich končinách. Ak sa vyberiete niekam k vode a rozhodnete sa deň užiť si na slniečku, opáleniu pokožky sa nevyhnete. Samozrejme, za predpokladu, že sa nebudete pred ním ukrývať.

Odborníci pred slnením varujú. Hovorí sa totižto, že UV žiarenie v tom najlepšom prípade spôsobuje spálenie pokožky, no v tom horšom je jedným z faktorov, ktorý vyvoláva rakovinu kože. No na druhej strane sa odborníci zhodujú v tom, že slnko má priaznivý vplyv na náš imunitný systém, náladu a celkové zdravie.

Hovorí sa, že slnečné žiarenie stimuluje tvorbu vitamínu D v tele, ktorý je potrebný pre imunitu, kosti a ďalšie procesy v organizme. Je však dôležité uvedomiť si, že slnečné žiarenie môže pokožku vysušovať, poškodzovať a pod. Práve preto, ak sa rozhodnete vystaviť slnečnému žiareniu, nemali by ste podceňovať slnečnú ochranu. Tiež by ste sa pred slnkom mali chrániť v čase medzi 12. a 15. hodinou, kedy je slnečné žiarenie najintenzívnejšie.

Stačí sa raz natrieť a sme chránení po celý deň?

Ochrana pred slnkom by mala byť alfou a omegou počas celého leta a vlastne aj počas celého roka. Ochranné krémy by teda mali byť súčasťou každodennej rutiny, aby si pleť zachovala svoju sviežosť, pružnosť a predovšetkým mladistvý vzhľad.

Pokiaľ sa jedna o opaľovacie krémy, tak sa často stretávame s mylnou predstavou, že sa stačí natrieť raz za deň a naša pokožka bude dostatočne chránená. Avšak, treba si uvedomiť, že opaľovací krém prestáva plniť svoju funkciu po kúpaní, spotení alebo utretí sa uterákom. Ďalšou mylnou predstavou je, že ak už sme opálení, tak pokožku chrániť nepotrebujeme. Opálenie však nepredstavuje ochranu pokožky pred UV žiarením!

Vždy je potrebné na pokožku naniesť optimálne množstvo opaľovacieho krému. Po správnosti by sa mali naniesť 2 ml opaľovacieho krému na 1 cm2 pokožky. Približne 1 lyžičku krému by ste mali naniesť len na tvár. Ďalšou zásadou je, že opaľovací krém by sa mal na pokožku naniesť 15 až 30 minút pred pobytom na slnku.

Pozri aj: TOP 3 letné účesy, ktoré si obľúbiš: Vyskúšaj poptarting alebo mini vrkoče

krém na opaľovanie

Zdroj: pretelo.sk

Zdravá opálená pokožka si vyžaduje vhodný ochranný faktor

Aj keď budete v tieni, je potrebné pokožku natrieť vhodným krémom s obsahom SPF faktora. UV lúče sa totižto odrážajú od rôznych povrchov, ktoré sa nachádzajú v našej blízkosti. Tieň teda neposkytuje ochranu pred slnečným žiarením. To isté platí aj pri zamračenom počasí. Aj cez oblaky, ktoré pokrývajú oblohu, stále prechádza 90 % UV lúčov.

Aby ste však dosiahli opálenie a zároveň svoju pokožku neohrozili na zdraví, potrebujete siahnuť po správnom prípravku s obsahom SPF faktora. Ak máte pokožku citlivú, svetlejšiu a náchylnú na spálenie, voľte ochranný faktor SPF 50. Ak máte odolnejšiu pokožku, opaľujete sa vždy dohneda a spálite sa len občas, tak môžete voliť prípravky s nižším faktorom – SPF 30. Pri odolnejšej pokožke môžete voliť aj nižší UV faktor.

Okrem faktora sa tiež môžete zamerať na zloženie opaľovacieho prípravku. Niektoré obsahujú zložky, ktoré spôsobujú chemické reakcie v pokožke a tým blokujú UV lúče. Na druhej strane minerálne krémy obsahujú zlúčeniny, ktoré od povrchu pokožky odrážajú slnečné žiarenie.

Ak vás teda zaujíma zloženie prípravkov a radšej volíte niečo prírodnejšie, vyskúšajte Melem SUN krém na opaľovanie SPF 30, ktorý nielenže chráni pokožku pred slnečným žiarením, ale tiež podporuje jej zhnednutie a teda získanie krásneho opálenia. Je v ňom obsiahnutá kombinácia olejov, ako je kokosový olej, olej z vlašských orechov, marhuľových jadier, malinových semien i ricínový olej.

SUN krém na opaľovanie nájdete v ponuke na pretelo.sk.


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

0 komentárov

Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní