Každodenná starostlivosť o pleť: Nezabúdaš na tento dôležitý krok?

Každodenná starostlivosť o pleť: Nezabúdaš na tento dôležitý krok?

Ak chceme mať pleť zdravú, krásnu a mladistvú aj v priebehu rokov, nedá sa robiť nič iné, len sa o ňu dôkladne starať. Veď ona sa nám za starostlivosť náležite odvďačí, o tom ani nepochybujte! Naopak, ak starostlivosť o ňu podceníme, môže sa nám za to nepekne pomstiť. Samozrejme, na stav pleti má vplyv mnoho ďalších faktorov, vrátane genetiky, stravy či prostredia, v ktorom žijeme. Ale práve poctivou starostlivosťou môžeme pokojne oddialiť vznik prvých vrások alebo minimalizovať ďalšie problémy s pokožkou tváre, ako sú vyrážky, nadmerné mastenie či vysušovanie pleti. Základom je pritom každodenná starostlivosť pozostávajúca z pár hlavných krokov. V dnešnom článku sa pozrieme na to, ktoré kroky pri každodennej starostlivosti o pleť rozhodne nepreskakovať!

Čistím, čistíš, čistíme... a tonizujeme

Snáď najdôležitejším krokom v rámci každodennej starostlivosti o pleť je čistenie. Možno vás to prekvapí, no svoju pleť by sme mali čistiť večer aj ráno, a to bez ohľadu na to či nosíme alebo nenosíme make-up a rôzne líčidlá. Pleť treba čistiť večer aj ráno z rôznych dôvodov a je dôležité myslieť na to, že pri takejto očiste si rozhodne nevystačíme len s vodou, ale je nevyhnutné aj použitie vhodne zvoleného čistiaceho prípravku. Večernému čisteniu môže predchádzať odlíčenie pleti, a to v prípade, ak používame zmienené líčidlá. Večerné čistenie je nevyhnutné pre odstránenie všetkých nečistôt, ktoré sa na pleť dostali počas dňa. Vynechávanie dôkladného večerného čistenia môže časom prispievať k rýchlejšiemu rozvoju známok starnutia, taktiež k rozšíreným pórom či tvorbe zápalov.

Prečo však čistiť pleť aj ráno, keď sme si ju večer vyčistili a noc strávili len vo svojej posteli? Je potrebné myslieť na to, že pleť sa počas noci regeneruje a obnovuje, zbavuje sa odumretých buniek a vytvára nadbytočnú mastnotu. Práve preto by sme čistenie pleti nemali podceniť ani ráno po prebudení. Opäť pritom pripomíname, že len opláchnutie vodou je nepostačujúce. Po dôkladnom čistení, rannom alebo večernom, môžeme prejsť k ďalšiemu kroku v starostlivosti o pleť, a tým je použitie tonika. Tonizácia pleti má svoje opodstatnenie a mali by sme jej dať šancu. Tonikum prispieva spravidla k hydratácii, zjemneniu, prípadne aj upokojeniu a podpore pružnosti pleti, pripravuje ju zároveň na ďalšie kroky.

Odporúčame: Aké ženy sa páčia mužom najviac? Sú to ryšavky, brunetky alebo blondínky?

pleťový krém

Zdroj: Shutterstock®

Starostlivosť v podobe výživy a hydratácie

V ďalšom kroku v rámci každodennej starostlivosti o pleť by sme mali myslieť na hydratáciu a výživu pokožky, s čím nám pomôže denný a nočný krém. Oba produkty by mali byť volené s ohľadom na typ pleti, aby maximálne naplnili jej potreby a požiadavky. Suchšej pleti spravidla svedčia hutnejšie výživné krémy, ktoré ju ochránia pred vysúšaním. Pri mastnej pleti je zase vhodné voliť kozmetiku, ktorá pomáha optimalizovať tvorbu mazu, no zároveň pleti taktiež poskytuje potrebnú dávku hydratácie. Je potrebné myslieť na to, že niečo iné potrebuje mladá pleť a pleť s prvými vráskami, citlivá či aknózna pleť. A prečo používať denný aj nočný krém? Je medzi nimi skutočne rozdiel? Pravdou je, že rozdiely medzi nimi sú zásadné. Každý z týchto pleťových krémov totižto pleti robí spravidla trochu inú službu.

Denný krém býva ľahší, pleť má hydratovať a chrániť pred vplyvmi vonkajšieho prostredia. Denné krémy sú uspôsobené na to, aby sa na ne mohol následne nanášať make-up. Mnohé denné krémy majú navyše aj SPF faktor. Najmä v lete je dozaista vhodné voliť krémy s takouto ochranou proti slnečným lúčom. Nočné krémy bývajú, naopak, hutnejšie a spravidla aj výživnejšie s vyšším podielom výživných látok, počas nocí podporujú regeneráciu pleti. Zabudnúť nemôžeme ešte na to, že pleťový krém nenanášame len na pokožku tváre, ale je ním vhodné ošetriť aj krk a dekolt. Po aplikácii denného alebo nočného krému však nemôžeme zabudnúť ani na nanesenie očného krému. Pokožka okolo očí je jemná, citlivá a náchylná k tvorbe skorých vrások. Preto ani tento krok v rámci každodennej starostlivosti o pleť nevynechávame. 

pleťové sérum

Zdroj: Shutterstock®

Kam sa podeli séra alebo elixíry?

Mohlo by sa zdať, že odlíčenie, vyčistenie, tonizácia a nanesenie pleťového krému je všetko, čo pre svoju pleť môžeme každý deň urobiť. Nechýba tu však niečo? Samozrejme, zabudnúť nemôžeme na rozličné pleťové masky či peelingy, no tie nemôžeme zahrnúť do každodennej starostlivosť o pleť. Podľa typu pleti je ich vhodné používať maximálne 1 až 2 razy týždenne, prípadne len každý druhý týždeň. Aký ďalší krok je teda vhodné zaradiť do svojej každodennej rutinnej starostlivosti o pleť? A čo také pleťové séra a elixíry? I tieto kozmetické produkty sú určené na každodennú starostlivosť o pleť, konkrétne sa na pleť nanášajú po čistení a pred nanesením denného alebo nočného krému.  

Séra a elixíry pritom ani zďaleka nie sú určené a vhodné len pre zrelú pleť, práve naopak, vhodný prípravok možno zvoliť pre každú vekovú kategóriu. Ak ste si mysleli, že na podobné prípravky máte ešte čas, určite to prehodnoťte. Prečo sa oplatí do každodennej starostlivosti o pleť zaradiť aj tento produkt? Séra a elixíry sú oveľa koncentrovanejšie ako krémy a obsahujú vysoký podiel účinných látok prenikajúcich hlbšie do pokožky. Neslúži však ako náhrada denného alebo nočného krému! V rozličných sérach a elixíroch môžeme nájsť rozličné nápomocné látky, napríklad organické oleje, rastlinné extrakty, vitamíny, kyselinu hyalurónovú a mnohé ďalšie. Séra a elixíry navyše zvyčajne prinášajú rýchle výsledky, napríklad vo forme viditeľného zlepšenia štruktúry pleti, eliminácie farebných rozdielov či rozžiarenia pleti.

Odporúčame: Prirodzene žiarivá pokožka? Jej šťavnatý vzhľad vykúzliš takto!

pleťové elixíry

Zdroj: Redakcia KAMzaKRASOU.sk

Elixír pre rôzne potreby pleti

Pri pleťových elixíroch je veľkou výhodou, že ich môžeme spravidla vyberať taktiež podľa potrieb našej pleti, pričom nám môžu pomôcť potlačiť alebo preventívne pôsobiť proti rozličným problémom s pleťou. Viaceré pleťové elixíry má vo svojej ponuke i rakúska kozmetika Medical Beauty for Cosmetics. Prvý elixír na zmenšenie pórov a zmatnenie pleti predstavuje hydratačnú starostlivosť s okamžitým účinkom. Tento elixír pokožku primerane hydratuje a zároveň bojuje proti nadmernej tvorbe mazu a nečistotám. Taktiež napomáha zmenšiť veľkosť pórov. Vďaka svojim účinkom zbavuje pleť nadmerného lesku a podporuje jej mladistvý a zdravý vzhľad.

Do boja proti vráskam je zase skvelým pomocníkom elixír proti starnutiu pokožky s ochranným faktorom SPF 20, ktorý poskytuje intenzívnu ochrannú a obnovujúcu starostlivosť. Tento elixír je zameraný na ochranu pleti pred starnutím vplyvom modrého svetla (z obrazoviek či smartfónov) a slnečného žiarenia, ktoré proces starnutia kože urýchľujú. Môžu prispievať k rýchlejšej tvorbe vrások, tiež k ochabovaniu pokožky. Elixír stimuluje mikrocirkuláciu, posilňuje odolnosť pokožky proti negatívnym vplyvom prostredia a zlepšuje jej regeneračné a obnovujúce procesy. Vďaka hydratačným zložkám a vitamínu E zanecháva pleť zdravú a žiarivú.

Do tretice má Medical Beauty for Cosmetics v ponuke aj elixír ULTRA SENSITIVE SOS pre citlivú pokožku. Ide o upokojujúci a intenzívne vyživujúci koncentrát, ktorý je určený na zmiernenie začervenania, podráždenia a pocitov napätia. Posilňuje odolnosť a prirodzenú kožnú bariéru a napomáha v pleti zachovávať potrebnú vlhkosť. Elixíry od Medical Beauty for Cosmetics je možné používať ako alternatívu séra. Sú určené na každodenné použitie pod denný aj nočný krém. Sú vegánske, dermatologicky testované, netestované na zvieratách a bez parabénov. 

Elixíry, ale aj ďalšie prípravky na starostlivosť o pleť značky Medical Beauty for Cosmetics, nájdete na www.medicalbeautyforcosmetics.eu.

- Elixíry od Medical Beauty For Cosmetics
1 z 5
Každodenná starostlivosť o pleť: Nezabúdaš na tento dôležitý krok? - KAMzaKRASOU.sk
Každodenná starostlivosť o pleť: Nezabúdaš na tento dôležitý krok? - KAMzaKRASOU.sk
Každodenná starostlivosť o pleť: Nezabúdaš na tento dôležitý krok? - KAMzaKRASOU.sk
Každodenná starostlivosť o pleť: Nezabúdaš na tento dôležitý krok? - KAMzaKRASOU.sk
Každodenná starostlivosť o pleť: Nezabúdaš na tento dôležitý krok? - KAMzaKRASOU.sk

Zdroj: Redakcia KAMzaKRASOU.sk


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

0 komentárov

Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní