Kozmetika s hadím peptidom?! Spoznaj luxusné pleťové sérum slovenskej značky Panakeia

Kozmetika s hadím peptidom?! Spoznaj luxusné pleťové sérum slovenskej značky Panakeia

Rôznorodé kozmetické produkty vďačia za svoj účinok predovšetkým rozličným účinným látkam. Či už hovoríme o pleťovom sére, kréme, toniku, čistiacich prípravkoch alebo iných produktoch, vždy v nich nájdeme priam kokteil odlišných surovín a ingrediencií.

Ak je reč o prírodnej kozmetike, tá by v ideálnom prípade mala pozostávať výhradne z prírodných zložiek. Uplatňujú sa rôzne výťažky z rastlín, rastlinné oleje, esenciálne oleje, prírodné konzervanty (napr. vitamín E), farbivá prírodného pôvodu z rastlín a minerálov a ďalšie.

Počuli ste však už o využití hadieho peptidu v kozmetike? Ako pôsobí a aké benefity môže priniesť pleti? Táto netradičná a málo známa zložka, ktorá sa využíva aj vo farmaceutickom priemysle, našla miesto i v luxusnom pleťovom sére s názvom Si krásna od slovenskej značky prírodnej kozmetiky Panakeia. Spoznajte unikátne účinky hadieho séra, ktoré v sebe ukrýva hneď niekoľko pokladov!

Hadí peptid v luxusnom pleťovom sére

Luxusné pleťové sérum Si krásna od Panakeia má vskutku netradičnú hlavnú účinnú látku, a to špeciálny neuropeptid SYN-AKE®, ktorý má podobné účinky ako jed zmije (temple viper). V tomto prípade, hoci to názov napovedá, nejde priamo o výťažok získavaný zo zvierat. Ide o syntetickú zlúčeninu, teda o vegan formu hadieho jedu. Pre získanie tejto účinnej látky tak nedošlo k ublíženiu žiadnemu hadovi. A prečo sa táto látka vôbec pridáva do kozmetiky? 

Hadí peptid SYN-AKE®:

  • má zloženie podobné hadiemu jedu, ktorý je bohatý na rôzne živiny,

  • napomáha uvoľňovať a utlmovať svalové kŕče, čím prispieva k prevencii tvorby a prehlbovania vrások,
  • vyrovnáva mikro sťahy v oblasti tváre, vďaka čomu potláča mimické vrásky,
  • podporuje syntézu elastínu a kolagénu, čím prispieva k napnutiu pokožky, vyhladeniu vrások a mladistvému vzhľadu pleti,
  • vyrovnáva hladinu vlhkosti a mazu a taktiež obnovuje zdravú kožnú bariéru. 

Sérum Si krásna prichádza s nemastným a hodvábnym zložením. Je vhodné pre všetky typy pleti, no už účinky použitého hadieho peptidu naznačujú, že je skvelou voľbou v prvom rade pre zrelšiu pleť. Sérum však obsahuje mnoho ďalších účinných látok, vďaka ktorým mu možno pripísať aj hydratačné a regeneračné vlastnosti a vďaka ktorým je zdrojom viacerých minerálov, vitamínov a mastných kyselín. Aké ďalšie zložky ukrýva?

Odporúčame: Novinka na ošetrenie očného okolia – balzam DOVI, DOPO MONOKLE od slovenskej značky Panakeia

hadí peptid v kozmetike

Zdroj: Redakcia KAMzaKRASOU.sk

Ďalšie jedinečné zložky séra Si krásna:

• Bio hydrolát ruže damašskej

Ako sme spomenuli, sérum Si krásna obsahuje okrem hadieho peptidu mnoho ďalších cenných zložiek. Jednou z nich je napríklad aj bio hydrolát ruže damašskej, ktorý má perfektné spevňujúce a vyhladzujúce účinky, čo z neho robí dokonalú zložku pre zrelú pleť.

Skvelý je však aj pre suchú či unavenú pleť. Pomáha regenerovať poškodenú pokožku pri akné či po nadmernom slnení. Má tonizujúce vlastnosti, spomaľuje starnutie pleti, vyrovnáva jej nerovnosti a rovnako upokojuje začervenanú pokožku. 

• Ovsený lipidový olej

Ovsený lipidový olej, ktorý je rovnako súčasťou luxusného séra Si krásna, je príznačný vysokou koncentráciou cenných ceramidov vo svojom zložení. Ceramidy predstavujú organické lipidové molekuly, ktoré sú súčasťou membrán v epiderme, respektíve v hornej vrstve kože. Vytvárajú až 50 % kožnej bariéry. Vďaka nim je pleť pevná, hydratovaná a chránená pred vysychaním. 

Olej z ovsených lipidov je tiež zdrojom mastných kyselín. Zabezpečuje pleti dlhodobú hydratáciu a zanecháva ju vyživenú, mäkkú a pružnú. Je skvelý na ošetrenie suchej aj citlivej pokožky. 

• Skvalán

Takzvaný skvalán sa v kozmetike využíva najmä pre svoje zvlhčovacie vlastnosti aj schopnosť posilniť prirodzenú lipidovú bariéru pokožky. Miesto si našiel aj v haďom sére od Panakeia. Táto látka hydratuje, regeneruje a podporuje plnosť aj mäkkosť pleti. Výhodou skvalánu je, že neupcháva póry a prispieva k prevencii starnutia pokožky, respektíve zabraňuje tvorbe vrások. 

• Echium olej

Ďalšou zložkou v haďom sére Si krásna je olej zo semien hadinca (Echium), známy aj ako hadincový olej či Echium olej. Táto prírodná prísada je skvelou voľbou pre suchú pokožku, a to dokonca i pre pokožku náchylnú k vzniku ekzémov, psoriázy či akné.

Hadincový olej podporuje regeneráciu kožných buniek a vyhladzuje jemné linky i vrásky, teda mu možno pripísať aj anti-age účinok. Znižuje zápaly aj podráždenie pleti a prispieva k oprave ochrannej kožnej bariéry.

Odporúčame: Novinky nielen na odličovanie a čistenie pleti: Spoznaj multifunkčné balzamy od Panakeia!

Panakeia

Zdroj: Redakcia KAMzaKRASOU.sk

• Resveratrol

Zabudnúť nemôžeme ani na resveratrol. Už ste o ňom počuli? Nejde len o zložku v kozmetike, ale aj látku, ktorá má celkovo blahodarný vplyv na naše zdravie. Reč je o polyfenole, ktorý je charakteristický najmä svojimi antioxidačnými, ale aj antibakteriálnymi vlastnosťami.

Táto látka, okrem iného, podporuje rýchlejšiu regeneráciu buniek a ako antioxidant napomáha chrániť bunky (vrátane kožných buniek) pred poškodením a predčasným starnutím. V kozmetike resveratrol tiež napomáha udržiavať hladkú a pružnú pokožku.

• Zmes esenciálnych olejov

Nakoniec v luxusnom haďom sére Si krásna nájdeme aj viaceré esenciálne oleje s rôznorodými pozitívnymi benefitmi pre pleť.

  • Esenciálny olej kadidlo Frankincense upokojuje pokožku a zlepšuje jej vzhľad, má výrazné obnovujúce účinky´, pomáha hojiť jazvy a rôzne kožné nedokonalosti, má jasný tonizujúci efekt a spomaľuje tvorbu vrások. 
  • Slamihový esenciálny olej (Helichrysum italicum) pôsobí na pokožku omladzujúco, protizápalovo a hojivo, urýchľuje regeneráciu kože, používa sa pri liečbe mnohých kožných ochorení a nedokonalostí pleti. 
  • Esenciálny olej Blue Tansy (vratič – Tanacetum) pokožku upokojuje, pomáha redukovať škvrny na pokožke a zlepšovať vzhľad vyrážok.

Luxusné pleťové sérum Si krásna s hadím peptidom, ako aj ďalšie produkty slovenskej značky Panakeia, nájdete na www.zdraviezkopanic.sk

- Sérum Si krásna
1 z 5
Kozmetika s hadím peptidom?! Spoznaj luxusné pleťové sérum slovenskej značky Panakeia - KAMzaKRASOU.sk
Kozmetika s hadím peptidom?! Spoznaj luxusné pleťové sérum slovenskej značky Panakeia - KAMzaKRASOU.sk
Kozmetika s hadím peptidom?! Spoznaj luxusné pleťové sérum slovenskej značky Panakeia - KAMzaKRASOU.sk
Kozmetika s hadím peptidom?! Spoznaj luxusné pleťové sérum slovenskej značky Panakeia - KAMzaKRASOU.sk
Kozmetika s hadím peptidom?! Spoznaj luxusné pleťové sérum slovenskej značky Panakeia - KAMzaKRASOU.sk

Zdroj: Redakcia KAMzaKRASOU.sk


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

1 komentár

Iveta Moravčíková 03.07.22 12:20

IM
karma
100.00

takéto niečo mám rada

  • 0
Odpovedať
Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní