Beauty poradňa GERnétic: Ako predchádzať vzniku pigmentových škvŕn?

Beauty poradňa GERnétic: Ako predchádzať vzniku pigmentových škvŕn?

Odpovedá Alena Kimlová z Kozmetického štúdia GERnétic www.StudioGernetic.cz

Mám 65 rokov a veľmi sa obávam vzniku pigmentových škvŕn. Ako sa mám starať o pokožku?

S narastajúcim vekom sa bunkové funkcie pleti spomaľujú a strácajú na svojej vyváženosti. Nebezpečenstvo vzniku pigmentových škvŕn sa samozrejme zvyšuje, a preto treba zabezpečiť pleti zodpovedajúcu starostlivosť.

V rámci prevencie úspešne odporúčam svojim klientkám, ktoré prekročili 50 rokov veku, prípravok Crème Éclaircissante. Aktívne látky v prípravku pôsobia na vyváženú činnosť melanocytov (buniek produkujúcich kožné farbivo), bránia nepravidelnému množeniu a lokálnej kumulácii pigmentu. Krém má navyše výborný hydratačný efekt. V rámci prevencie proti vzniku pigmentových škvŕn treba tento prípravok nanášať každý druhý deň. Ak sa škvrny už na pokožke objavujú, je nutné aplikovať ho denne. Krém je ľahký, dobre sa vstrebáva a je vhodné aplikovať ho buď ráno pod denný ochranný krém (v zime odporúčam krém Symbiose), alebo večer pod regeneračný nočný krém. Vyskúšajte krém Cytobi. Vďaka obsahu dôležitých aminokyselín, ušľachtilých olejov, peptidov a vitamínov A, C, E, a H Vašu pokožku zjasní, omladí a najmä zabezpečí jej harmonické fungovanie.

Odporúčame: Beauty poradňa GERnétic: Správna starostlivosť o očné okolie

GERnétic starostlivosť o pokožku

Zdroj: Shutterstock®

GERnétic starostlivosť o pokožku

Veľmi dôležitá je aj ochrana pokožky pred vonkajším prostredím a nadmerným pôsobením slnečného žiarenia. V jarných a letných mesiacoch pravidelne používajte ako denný krém prípravok Melano 15 (SPF 15, stredná ochrana) zo slnečného radu Melano. Krém Melano 15 je priamo určený na ochranu proti vzniku pigmentových škvŕn, nezaťažuje pokožku príliš vysokým ochranným faktorom, a preto je možné používať ho denne. Dobre sa vstrebáva a je možné aplikovať ho na dekolt, krk a tvár vrátane okolia očí. Nedráždi oči ani jemnú pokožku okolo očí. Ak sa budete na slnku pohybovať dlhší čas, alebo navštívite slnečné destinácie či pôjdete na hory, je dôležité pokryť pokožku vyšším faktorom – Melano 30 (SPF 30), príp. Melano 50 (SPF 50) s vysokou ochranou. Aplikáciu týchto prípravkov je nutné pravidelne po 3 – 4 hodinách opakovať, aby sa v pokožke zachovala správna výška ochranného faktoru.

Na zachovanie prirodzenej bunkovej aktivity je samozrejme vhodné zaradiť špeciálne prípravky na dobrú regeneráciu a spevnenie pokožky a pravidelné salónne ošetrenie. Starostlivosť o pokožku môžete ešte podporiť doplnkom stravy Natur Diet Jeunesse. Vyvážený komplex vitamínov, minerálov a stopových prvkov pomôže pokožke zachovať si vitalitu a sviežosť.

Produkty GERnétic zakúpite v kozmetických salónoch, kde vám kozmetička poradí, ako prípravky používať a môže ponúknuť aj salónne ošetrenie. Zoznam salónov na www.gernetic.sk


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

9 komentárov

Martina Varhaníková 04.02.19 11:36

karma
110.00

Je skvelé, že existujú prípravky na redukovanie pimentových škvŕn. Mojej mamine sa vyhodili na rukách po spálení slnkom, ale má už aj na rukách tzv. starecké škvrny. Zatiaľ skúša Redupetin, ale ak by nepomohlo, určite jej poradím, aby vyskúšala produkt z Gerneticu. Ďakujem.

  • 0
Odpovedať

Mária Chromíková 04.02.19 18:23

MC
karma
109.00

Vekom pigmentové škvrny pribúdajú,ťažko sa s tým bojuje.

  • 0
Odpovedať

Lucia Kobíková 04.02.19 18:50

LK
karma
100.00

Určite to zaobstarám pre maminu :)

  • 0
Odpovedať

Lívia Rusnáková Urbanová 04.02.19 20:59

LRU
karma
-1.00

Ja som skúšala vybieliť si pigmentovú škvrnu, ktorá mi vznikla na tvári, krémom na to určeným z drogérie,ale bez efektu..zrejme by bolo lepšie sa zveriť do rúk odborníka pre lepší výsledok.

  • 0
Odpovedať

Ludmila Baďurová 11.02.19 16:31

LB
karma
-1.00

Odpověď GERnétic:
Doporučuji svěřit se do rukou odborné kosmetičky GERnétic, vyhodnotí stav pigmentových skvrn a podle diagnostiky může doporučit vhodnou domácí i salonní péči. Salonky najdete na webových stránkách
Věřím, že budete s výsledky i přístupem a péčí našich GERneticienne kosmetiček spokojené.
Přeji krásné dny
Ludmila Baďurová, profesionální kosmetička a odborná školitelka GERnétic

  • 0
Odpovedať

Marta Haburčáková 27.03.19 08:32

MH
karma
-1.00

Musím vyskusat, kedze ma trapia pigmentové skvrny

  • 0
Odpovedať

Jana Komadová 20.04.19 05:46

JK
karma
100.00

Dcére sa začali tvoriť po pôrode

  • 0
Odpovedať

QlqzzNwr QlqzzNwr 04.08.23 10:04

QQ
karma
-1.00

1

  • 0
Odpovedať

QlqzzNwr QlqzzNwr 04.08.23 10:04

QQ
karma
-1.00

1

  • 0
Odpovedať
Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní