Prečo je dôležite používať balzam na vlasy?

Prečo je dôležite používať balzam na vlasy?

Všetci vieme, že šampón odstraňuje nahromadené nečistoty a mastnotu, osviežuje pokožku hlavy a čistí vlasy. Ale akú funkciu má balzam na vlasy a prečo odborníci odporúčajú používať ho po každom použití šampónu? Balzam je výrobok na starostlivosť o vlasy a je určený na ich obnovu. Napĺňa vlasy užitočnými výživnými látkami, zlepšuje ich vzhľad, posilňuje, poskytuje ľahké rozčesávanie a ochranu pred negatívnymi faktormi prostredia. Ľahko sa aplikuje a nezanecháva na pokožke pocit mastnoty. Balzam sa používa po umytí vlasov šampónom. Aplikuje sa na celú dĺžku a nechá sa pôsobiť niekoľko minút. Aby vlasy boli lesklejšie a hladšie, odporúča sa produkt opláchnuť pod tečúcou studenou vodou.

Odporúčame: Čo pomáha pri pálení záhy? Zbavte sa ťažkostí raz-dva!

prečo používať balzam na vlasy

Zdroj: Shutterstock®

Ako si vybrať ten správny?

Všetky balzamy na vlasy možno rozdeliť do troch typov:

  • Balzam - kondicionér.

Také balzamy obsahujú antistatické činidlo, ktoré znižuje statickú elektrinu vo vlasoch a pomáha vlasom rýchlejšie vyschnúť. Čo je dôležité: balzam by ste mali striedať s inými prostriedkami na starostlivosť o vlasy. Komponenty, ktoré tvoria tento produkt, majú tendenciu hromadiť sa vo vlasoch a zaťažovať ich.

  • Balzam.

Balzam dodáva vlasom lesk vďaka obsahu kyselín (citrónovej, mliečnej alebo octovej). Tento produkt pomáha odstrániť z vlasov zvyšky šampónu a obnovuje rovnováhu pH pokožky hlavy. Je zvlášť vhodný pre farbené vlasy, pretože obsahuje látky, ktoré pomáhajú udržať stálosť farby vlasov po farbení, ako aj zvlhčovacie prísady, vďaka ktorým sú vlasy pružné a jemné.

Krémová textúra preniká pod keratínové šupiny vlasov a vyhladzuje ich povrch. Tento balzam ovplyvňuje aj vlasové folikuly, preto si pozorne prečítajte zložky na obale. Najúčinnejšie balzamy obsahujú nasledujúce látky: zinok, mastné kyseliny (gama-linolénová, olejová, alfa-linolénová, linolová atď.), praslička roľná (prírodný zdroj oxidu kremičitého), ako aj fytoestrogény (extrakt zo šalvie, chmeľu, semien) a hroznové šupky atď.), ktoré zohrávajú dôležitú úlohu v prevencii androgénnej alopécie u mužov a žien.

aké sú účinky balzamu na vlasy

Zdroj: Shutterstock®

Vysoko kvalitný balzam by mal obsahovať prírodné zdravé zložky. Môžu to byť:

  • proteíny, kolagén na hydratáciu vlasov;
  • keratín na obnovenie poškodenej štruktúry;
  • organické kyseliny;
  • pantenol pre pružnosť a hydratáciu;
  • dimetikón alebo cyklometikón na vytvorenie ochranného filmu.

Aký je rozdiel medzi balzamom a kondicionérom?

Balzam na vlasy a kondicionér sú základné produkty, ktoré sa odporúčajú po každom umytí šampónom. Hlavnou funkciou balzamu je výživa vlasov. Navyše, zlepšuje celkový stav vlasov, obsahuje rôzne živiny a vitamíny. Kondicionér chráni vlasy počas sušenia a uľahčuje rozčesávanie.

Neprehliadni: Prečo jesť kaleráb? Neuveríte, čo dokáže táto nenápadná zelenina!


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

0 komentárov

Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní