Rada rozmaznávaš svoju pleť? Skús tieto domáce masky na zrelú pleť!

Rada rozmaznávaš svoju pleť? Skús tieto domáce masky na zrelú pleť!

Kým mladej pleti nie je potrebné venovať až toľko pozornosti, pri zrelej pleti je dôkladná starostlivosť nevyhnutná. Pleť a v podstate i pokožka celého tela začína starnúť pomerne skoro a tento proces nie je možné úplne zastaviť. Koža rokmi stráca na elasticite a v mnohých prípadoch je veľmi náročne udržať ju dostatočne hydratovanú. Zrelá pleť jednoducho potrebuje špeciálnu starostlivosť.

Správne zvolená starostlivosť o pleť by mala zabezpečiť zjemnenie mimických vrások aj rozžiarenie pokožky či ochranu pred vznikom pigmentových škvŕn. Pleť je dôležité vypnúť, vyhladiť a zabezpečiť jej hydratáciu. S tým vám môžu pomôcť aj úžasné pleťové masky, ktoré si ľahko pripravíte v pohodlí domova. Zvyčajne na ne nepotrebujete ani žiadne špeciálne prísady. V nasledujúcom článku vám prinášame niekoľko tipov na domáce masky na zrelú pleť, ktoré si zamilujete.

Pozri aj: Trápi ťa vysušená pokožka? Skús tieto domáce masky na suchú pleť!

tekvicová pleťová maska

Zdroj: Shutterstock®

Proti vráskam zabojuje tekvica

Tekvica je úžasná zdravá zelenina, ktorá podporuje vyprázdňovanie, má blahodarný vplyv na hladinu cholesterolu a vďaka močopudným účinkom telo zbaví nadbytočnej vody. Obsahuje antioxidanty, vitamín E, betakarotén, kyselinu listovú aj draslík, horčík a fosfor. Ak z nej budete nabudúce variť napríklad chutnú polievku, nezabudnite si trochu odložiť. Veľmi ľahko a rýchlo si z nej totiž môžete pripraviť aj skvelú domácu masku, ktorá sa pustí do boja proti vráskam. Kúsoček tekvice s lyžičkou medu a mlieka vymixujte do jednotnej hmoty.

Pripravenú masku naneste na pokožku tváre aj krku a nechajte pôsobiť pokojne 15 až 20 minút. Následne opláchnite vlažnou vodou a na pleť naneste obľúbený hydratačný krém. Vďaka obsahu spomínaného vitamínu E či karotenoidov, medzi ktoré radíme i betakarotén, bude vaša pleť rozjasnená a podporí sa jej regenerácia. Tekvica tiež pokožke dodá potrebnú vlhkosť.

Odporúčame: Ako liečiť jačmeň a vlčie zrno? Spoznaj ingrediencie, ktoré pomôžu

uhorková pleťová maska

Zdroj: Shutterstock®

Uhorku si vaša pleť zamiluje

Aj šalátové uhorky sa vyznačujú skvelými hydratačnými účinkami. Dužina tejto chutnej zeleniny je tiež nabitá antioxidantmi, ktoré pleť ochránia pred predčasným starnutím. Asi tretinu umytej uhorky rozmixujte na kašu a vyžmýkajte z nej vodu. Do hmoty následne pridajte lyžicu kyslej smotany a poriadne premiešajte. Masku naneste v tenkej vrstve na čistú pleť a nechajte pôsobiť 20 minút. Potom opláchnite a opäť použite pleťový krém.  

Uhorku však môžete použiť aj iným spôsobom. Stačí ju nakrájať na tenučké kolieska a tie poprikladať na pokožku tváre aj krku. Takýto uhorkový obklad dodá pleti hydratáciu, upokojí ju aj prečistí a taktiež stiahne opuch či zápal. Uhorku si jednoducho zamiluje aj citlivá či problematická pleť.

medová pleťová maska

Zdroj: Shutterstock®

Pomôže vám i med

Med je jednou z najlepších prísad do domácich masiek. Dokáže hydratovať, vyživiť a vypnúť pleť a dokonca zabojovať aj proti jej menším nedokonalostiam a hlavne vráskam. Toto liečivé tekuté zlato je plné cenných látok, akými sú napríklad vitamíny skupiny B, draslík, vápnik aj horčík a taktiež rozličné enzýmy, organické kyseliny i antioxidanty. Pre pleť je med akýmsi elixírom mladosti, z ktorého si môžete pripraviť množstvo rôznych masiek. Tie poslúžia na skutočne intenzívnu starostlivosť o pleť.

Jednu polievkovú lyžicu medu zmiešajte s vyšľahaným bielkom a jednou až dvomi lyžicami ovsených vločiek. Na pleť a krk naneste masku v silnejšej vrstve a nechajte pôsobiť 20 minút. Zmyte teplou vodou a na pokožku naneste krém. Med je však skvelý aj v kombinácii s vyššie spomenutou uhorkou. Stačí ju nahrubo nastrúhať a vymiešať s medom.

Pozri aj: Ako znížiť vysoký krvný tlak? Skús to prirodzenou cestou!


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

0 komentárov

Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní