Starostlivosť o pokožku v lete je iná. Na čo si dať pozor?

Starostlivosť o pokožku v lete je iná. Na čo si dať pozor?

Na starostlivosť o pokožku v lete nestačí len kvalitný krém na opaľovanie. Aby dostala všetky živiny, ktoré potrebuje, bude toho treba oveľa viac. Poradíme vám, čo všetko by ste si mali kúpiť, na čo pri výbere prihliadať a aj to, ako môžete na nákupoch ušetriť. 

Pokožka v lete

V lete je pokožka vystavovaná slnečnému žiareniu, pôsobeniu vody aj vetra. Všetky tieto faktory ju vysúšajú, a bude preto potrebovať hĺbkovú hydratáciu. Pôsobenie UV žiarenia okrem toho spôsobuje jej starnutie. Pri opaľovaní bez potrebnej ochrany navyše rastie riziko vzniku rakoviny kože. Na pokožku vplýva dokonca aj klimatizácia či prach v ovzduší. Ako sa teda o ňu správne starať, aby zostala pružná a hebká? 

Kvalitná kozmetika na opaľovanie

Pokožka v lete potrebuje predovšetkým kvalitný krém na opaľovanie. Pri jeho výbere sa riaďte fototypom vašej pleti. Veľmi svetlá pleť, ktorú majú ľudia s fototypom 1, bude vyžadovať najsilnejšiu ochranu opaľovacím krémom s ochranným faktorom 50+. Ľuďom s vyšším fototypom postačí aj nižší ochranný faktor. Úlohou krému na opaľovanie by nemalo byť pokožku len ochrániť, ale zároveň jej dodať aj potrebnú výživu. Výrobcovia kvalitnej kozmetiky na leto preto do opaľovacích krémov pridávajú aj potrebné vitamíny, najmä betakarotén, vitamín E či hydratačnú zložku. Nezabudnite ani na balzam na pery s ochranným faktorom.

Pozri aj: Vlasové zábaly pre každý vlasový problém: Čo treba ozaj vyskúšať?

ako hydratovať pokožku počas leta

Zdroj: Shutterstock®

Hĺbková hydratácia

Kvôli nadmernému vysúšaniu potrebuje pokožka hĺbkovú hydratáciu. Bez nej bude napnutá a môžu sa na nej vytvárať drobné biele šupinky. Na ošetrenie je vhodná kozmetika s obsahom prírodných olejov, aloe vera, kyseliny mliečnej či kyseliny hyalurónovej. Tieto zložky udržia v pokožke dostatok vody, a zabezpečia tak jej intenzívnu hydratáciu. 

Dôležitou súčasťou hydratácie je aj dostatočný pitný režim. V lete, kedy je značná časť vody odvádzaná z organizmu potením, by ste mali vypiť 2 – 3 litre tekutín denne. Do tohto množstva sa nezapočítava káva, ktorá dehydruje alebo alkoholické nápoje. Kvôli vysokému obsahu cukrov nie sú vhodné ani sladené nápoje. Najlepšie urobíte, ak si doprajete čistú vodu, bylinkové čaje, nesýtené minerálky, zeleninu a ovocie s vysokým podielom vody. 

Čistenie pórov

Keďže sa v lete viac potíme, dochádza k zanášaniu pórov na pokožke. Vhodné je preto používať dva až trikrát týždenne peeling. Vyberajte peeling s jemnými čiastočkami a prírodným zložením. 

ako sa starať o pokožku počas leta

Zdroj: Shutterstock®

Všetko na jednom mieste

Pre nákup kvalitnej kozmetiky na leto vám odporúčame navštíviť internetový obchod Elnino. Nájdete v ňom všetko potrebné pre starostlivosť o pleť aj pokožku celého tela, vlasovú kozmetiku, dermatokozmetiku, make-up, všetko pre líčenie, parfumy a kozmetiku pre deti aj mužov. Ak chcete ušetriť, využiť môžete výhodný Elnino zľavový kód na vybrané produkty alebo aj na celý nákup. 

Kvalita pre vaše telo

Nejedno euro vám pomôže ušetriť aj DrMax zľavový kupón. V online lekárni si vyberiete prípravky starostlivosti o pleť, vlasy a telo a tiež darčekové balenia pre každého. Bohatý je tiež výber kozmetiky pre deti a obľúbených mini balení kozmetiky pre jednoduchšie balenie na dovolenky. 


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

0 komentárov

Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní