TOP 5 problémov s vlasmi, ktoré nenávidíme: Máš ich aj ty?

TOP 5 problémov s vlasmi, ktoré nenávidíme: Máš ich aj ty?

Ktorá z nás by nechcela naozaj zdravé a kvalitné vlasy? Pravdou je, že každá koruna krásy, ako sa vlasy často nazývajú, je unikátna. Býva hustá, ale aj riedka. Kučeravá, ale aj rovná a s každým typom vlasov samozrejme prichádzajú aj problémy. Týchto TOP 5 problémov s vlasmi síce doslova nenávidíme, no vo väčšine prípadov vznikajú pre chyby v starostlivosti o vlasy, ktoré robíme na dennom poriadku.

Rožtiepené končeky či krepovité vlasy

Azda najviac žien si pri vlasoch sťažuje na rozštiepené končeky. Ak ich už raz máte, zbavíte sa ich iba návštevou kaderníckeho salónu, kde vám ich musia odstrihnúť. Aby sa však vlasy neštiepili ďalej alebo aby ste ich štiepeniu zabránili (predchádzali mu), je dobré obmedziť ich tepelnú úpravu. No ak sa pre ich úpravu (žehlenie, kulmovanie, fénovenie) rozhodnete, robte tak len s použitím prostriedku na ochranu pred teplom. Vhodné tiež bude, keď pri česaní vlasov vymeníte kefu za hrebeň. Čo sa produktov týka, odborníci odporúčajú používať kvalitné keratínové séra na vlasy.

Krepovité vlasy sú výsledkom neodborného fúkania vlasov, ale aj prehnane vysušených či jednoducho zničených vlasov. V tomto prípade sa odporúča vlasová starostlivosť, ktorá je určená na nanesenie a nechanie vo vlasoch (tzv. leave in kozmetika) s obsahom bielkovín. Ak hľadáte niečo na doma, DIY maska na suché a zničené vlasy je to pravé orechové. 

Inšpiruj sa: VIDEOnávod na rýchle drdoly do práce, do školy i na doma: Sú také jednoduché, že ich spravíš za pár sekúnd!

krepovité vlasy

Zdroj: Shutterstock®

Lupiny a vypadávanie vlasov

Ako odstrániť lupiny účinným spôsobom – to trápi naozaj veľa ľudí, ktorí sa s týmito bielymi šupinkami potýkajú v každodennom živote. Okrem šampónov proti lupinám obsahujúcich sulfur či zinok môžete skúsiť exfoliáciu vlasovej pokožky pomocou kyseliny salicylovej a špeciálnej kefky na to určenej. Účinný je aj jablčný ocot, ktorý sa však nedá používať denne.

Vypadávanie vlasov je tiež pomerne častý vlasový problém a spôsobuje ho zväčša postupné stenčovanie vlasu v dôsledku používania nesprávnych vlasových produktov, ale aj v súvislosti so stresom a hormonálnou nerovnováhou. V tomto prípade sa musíte zamerať na posilnenie vlasovej folikuly, na čo môžete skúsiť použiť vitamín B5 a minerály ako mangán či horčík. Pri nadmernom vypadávaní vlasov sa obráťte na dermatológa.

Vypadávanie vlasov

Zdroj: Shutterstock®

Mastné vlasy

Viete, čo je najčastejším dôvodom mastiacich sa vlasov? Mastné vlasy sú zväčša výsledkom toho, že si ich umývate príliš často. Umývanie vlasov 2 až 3-krát týždenne ich môže značne vysušiť. Niekedy však mastné vlasy a mastná vlasová pokožka vznikajú pre hormonálne zmeny v organizme. Kľúčom je používanie vlasovej kozmetiky, ktorá reguluje pH, teda kozmetiky s obsahom kyseliny mliečnej. Proces však môže trvať dlhší čas, medzičasom používajte klasiku – osvedčený suchý šampón.

Zaujme ťa: Ikonický účes Rachel z Priateľov: Jej tvorcovi zmenil život a priniesol slávu


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

6 komentárov

Mária Maxianová 30.09.20 17:37

MM
karma
100.00

prišla jeseň a mne začali padať vlasy ako listy na stromoch

  • 1
Odpovedať

Lucia Šeptáková 01.10.20 06:08

karma
108.00

Na jeseň je to vzdy horsie s vlasmi

  • 1
Odpovedať

Ľubica Šťastná 01.10.20 07:19

ĽŠ
karma
100.00

S každým typom vlasov prichádzajú aj problémy, mnohé z chyby v starostlivosti.

  • 1
Odpovedať

Mária Reibergerová 02.10.20 09:48

MR
karma
114.00

jeseň je najhorším obdobím pre moje vlasy

  • 1
Odpovedať

Anna Kristova 21.10.20 18:53

AK
karma
100.00

mňa trápia mastné

  • 0
Odpovedať

Kristína Sekeráková 20.11.20 07:34

KS
karma
133.00

Mojim problémom sú jemné a rýchlo sa mastiace vlasy bez objemu, preto používam skôr šampóny a kondicionéry na prírodnej báze, aby som vlasy zbytočne nezaťažovala.

  • 0
Odpovedať
Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní