KVÍZ: Bunky v ľudskom tele – viete, čo vlastne tvorí naše telo?

KVÍZ: Bunky v ľudskom tele – viete, čo vlastne tvorí naše telo?

Ľudské telo by sme mohli prirovnať veľmi zložitému stroju či skladačke. Pozostáva z obrovského množstva komplikovaných častí, ktoré dokážu spolupracovať a vytvoriť dokonalý celok. V našom tele rozlišujeme viacero orgánových sústav tvorených orgánmi. Tie ďalej pozostávajú z tkanív, ktoré sú tvorené bunkami. Práve bunka predstavuje vo všetkých živých organizmoch tú najmenšiu stavebnú a funkčnú jednotku. Bunka je nositeľom všetkých základných vlastností života. 

Každá bunka nášho tela nesie isté spoločné črty, no zároveň je pre bunky typická aj rozmanitosť – môžu sa líšiť veľkosťou či stavbou. V ľudskom organizme rozoznávame viacero druhov buniek, ktoré sa špecializujú na určité funkcie. Čo o nich viete?

Aké bunky sa vyskytujú v ľudskom tele?

O svojom tele, jeho funkciách a stavbe, by sme mali aspoň čo-to vedieť, a to prinajmenšom základné informácie. Vedieť o tom, ako naše telo vlastne pracuje, je pre nás len a len prospešné. Čo všetko však viete práve o najmenších stavebných a funkčných jednotkách nášho organizmu? Myslíte si, že dokážete zodpovedať desať základných otázok týkajúcich sa práve buniek ľudského tela? Vaše vedomosti preverí náš kvíz. Držíme palce!

Skúste ďalší kvíz: KVÍZ: Medicína a dôležité míľniky – kto objavil penicilín či krvné skupiny?

  • Kvíz: Bunky v ľudskom tele

  • 1 / 10

Ktorým typom buniek je tvorené nielen ľudské telo, ale aj telá živočíchov, rastlín, húb a prvokov?

  • prokaryotické bunky
  • eukaryotické bunky
Nepodarilo sa uložiť hlasovanie.

  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

0 komentárov

Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní