KVÍZ: Aké účinky majú liečivé kamene a drahokamy? Dokáž, že sa vyznáš

KVÍZ: Aké účinky majú liečivé kamene a drahokamy? Dokáž, že sa vyznáš

V prírode existuje bylinka na každý zdravotný problém. Ale vedeli ste, že na zdravotné problémy a ich liečbu sa využívajú aj liečivé kamene alebo polodrahokamy? No nie každý kamienok, ktorý nájdeme na ceste alebo počas prechádzky v lese túto liečivú silu v sebe ukrýva. Skôr sa môžeme spoľahnúť na liečivú silu ušľachtilých nerastov a drahokamov, ktoré sa využívajú v patroterapii.

Patroterapia alebo liečba kameňmi je známa už tisícky rokov. Podľa historikov sa ich sila využívala naprieč celou Európou, pričom dôkazmi sú nájdené amulety s liečivými kameňmi v hrobkách starých tisícky rokov. 

Liečivé kamene aj s preventívnymi účinkami

Každý jeden kameň, drahokam či nerast sa spája s niektorou časťou tela alebo chorobou, pri ktorej sa používa. Liečivé kamene však majú aj ochranný účinok, preto sa používajú aj ako prevencia pred vznikom ochorenia. Ich sila pôsobenia je však záhadou aj pre samotných vedcov, pretože je ťažké dokázať vedou, ako liečivé kamene pôsobia a fungujú.

Zástancovia patroterapie však hovoria o akomsi energetickom kanáli, pri ktorom pozitívna liečivá energia z kameňov prúdi do vnútra tela a negatívna energia (ktorá spôsobuje ochorenie) zase prúdi von z tela. Liečivé polodrahokamy a kamene dokonca majú svoju špecifickú vibráciu, ktorá im je daná podľa zloženia a farby, ktorá uvádza auru človeka do rovnováhy a tým ho chráni pred ochoreniami alebo mu pomáha pri ich liečbe.

Napríklad achát ružový sa využíva v tehotenstve na ochranu plodu, no tiež posilňuje lásku medzi deťmi a rodičmi. Apatit zase pomáha pri problémoch s kĺbmi a kosťami. Podporuje vstrebávanie vápnika, znižuje tlak a celkovo pozitívne vplýva na metabolizmus organizmu.  

V ich silu a účinky veria mnohí – patríte k ním aj vy? Zvládnete tento kvíz na plný počet bodov?

Odporúčame: Polodrahokamy podľa znamení horoskopu: Zisti, s čím ti dokážu pomôcť!

  • Kvíz: Liečivé kamene

  • 1 / 7

Aké blahodarné účinky má AMETYST?

  • pomáha pri bolesti hlavy a migréne
  • posilňuje imunitu
  • dodáva sebadôveru
Nepodarilo sa uložiť hlasovanie.

  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

2 komentáre

Katarína Konečná 24.09.21 06:34

KK
karma
105.00

kvíz radšej nerobím, lebo nepatrím k ľuďom, ktorí veria takýmto veciam

  • 0
Odpovedať

Ľubica Šťastná 24.09.21 07:23

ĽŠ
karma
100.00

Zaujímavý, poučný kvíz.

  • 0
Odpovedať
Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní