KVÍZ: Znečistenie vzduchu v domácnosti: Viete, čo dýchate?

KVÍZ: Znečistenie vzduchu v domácnosti: Viete, čo dýchate?

V dnešnej dobe sa už ani nedá veľmi hovoriť o čistom vzduchu a ovzduší, a to nielen vonku, ale ani v našich domácnostiach. Žijeme totižto v priemyselnom modernom svete, kde skoro v každej domácnosti je minimálne jeden automobil, ktorý sa používa na premiestňovanie z bodu A do bodu B. Pomaly sa vytráca čaro prechádzok či športov, na ktoré nie sú potrebné žiadne dopravné prostriedky. Aj rôzne fabriky prispievajú k znečisťovaniu ovzdušia. Štatistiky dokonca uvádzajú, že až 80 % Slovákov dýcha znečistený vzduch. Čo je skutočne alarmujúce číslo.

Ak sa chceme poriadne nadýchnuť, mali by sme zájsť na zdravotnú prechádzku do prírody. No ani to už nie je, čo to bývalo. Postupný výrub lesov zapríčiňuje nedostatok kyslíka, ktorý produkujú stromy a rastliny, ktoré sú považované za akési čističky vzduchu. S otváraním okien si do domácnosti síce vpúšťame vzduch, ale s rôznymi alergénmi, peľmi, prachom a smogom. Čo teda robiť pre to, aby sme dýchali čistý vzduch, ktorý nebude pre nás škodlivý?

Philips Dual Scan

Zdroj: Philips

Čistenie vzduchu ako základ zdravia

Zamýšľali ste sa niekedy nad tým, čo by ste mohli urobiť, aby ste dýchali čerstvý vzduch, respektíve pre to, aby ste mali vo vašej domácnosti vzduch, ktorý vám nebude robiť žiadne problémy? Keďže mnohí bývajú v mestách a príroda je im vzdialená na stovky kilometrov, mali by sme si ju aspoň nejakým spôsobom do domácnosti priniesť. Vhodné je pestovať kvety, ktoré dokážu vyčistiť vzduch. Osvedčené sú aj čističky vzduchu, ktoré dokážu vzduch v domácnosti vyčistiť v priebehu niekoľkých minút. Čistička vzduchu Philips Dual Scan je základom zdravého domova pre vás a vašich najbližších. Vďaka nej sa budete môcť bez obáv zhlboka nadýchnuť. Philips čistička vzduchu je vybavená kvalitný HEPA filtrom, ktorý spĺňa odporúčania Úradu verejného zdravotníctva SR na zabezpečenie kvality vzduchu v budovách a v domácnosti. Okrem toho je čistička vybavená inteligentnou snímacou technológiou, ktorá monitoruje stav vzduchu 60 000-krát za minútu. Ide tak o najefektívnejšiu čističku, ktorá vám pomôže zbaviť sa škodlivých častíc poletujúcich vo vzduchu.

Poďte si však spolu s nami preveriť vaše znalosti o znečistenom vzduchu v domácnosti. Viete, aké problémy môže spôsobiť a koľko percent ľudí na celom svete dýcha znečistený vzduchu?

  • Kvíz: Znečistenie vzduchu v domácnosti

  • 1 / 15

Môže znečistený vzduch v domácnosti spôsobovať zdravotné problémy?

  • ÁNO
  • NIE
Nepodarilo sa uložiť hlasovanie.

  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

0 komentárov

Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní