Leto v znamení jedinečnej chuti Starbucks Rwanda single - origin

Leto v znamení jedinečnej chuti Starbucks Rwanda single - origin

Ak radi skúšate nové chute rôznych kávových zmesí, určite nezabudnite počas leta zavítať do kaviarne Starbucks. Limitovaná ponuka zrnkovej kávy Rwanda Single - Origin určite stojí za pozornosť a ochutnanie. Tak čo, necháte sa v kaviarni Starbucks uniesť čarom vnútrozemia východnej Afriky?

Rwanda Single - Origin sa radí medzi blonde, to znamená svetlo pražené kávy, ktoré sa vyznačujú svojou jemnosťou a ľahkosťou. To z nej robí výnimku v rámci ponuky afrických káv v Starbucks, ktoré sú štandardne pražené na stupeň Medium (Kenya, Ethiopia). Jej chuť je komplexná a svieža s úvodnou citrónovo-limetovou kyslosťou a následným sirupovým, sladkým telom, ktoré prechádza až do medových tónov. Vynikajúca je v horúcej aj ľadovej verzii a jej chuť zvýrazníte v kombinácii s citrusmi, citrusovou kôrou, sladkým pečivom, ale napríklad aj v kombinácii s vanilkou.

Pozri aj: Káva s mliečnymi alternatívami: Cappuccino, caffé latte či macchiato?

zrnková káva Rwanda Single – Origin

Zdroj: Starbucks

Káva Starbucks Rwanda Single - Origin

Je pestovaná talentovanými farmármi z Rwandy a je len jedným z príkladov odolnosti a tvrdej práce, ktorá pretvára toto neuveriteľné miesto, ktoré sa nazýva aj „krajina tisícich vrchov“. Po celé desaťročia hrali ženy kľúčovú rolu pri revitalizácii priemyslu, prevzali vedúce úlohy a využívali svoj hlas na posilnenie svojich komunít. V roku 2009 spoločnosť Starbucks otvorila Farmer Support Center (FSC) vo východnej Afrike v hlavnom meste Rwandy - Kigali. Rwandské FSC spolupracuje s východoafrickými kávovými komunitami na zlepšení kvality kávy a pestovateľských postupov.

Ak si pre svoj balíček výnimočnej zrnkovej kávy prídete do Starbucks v piatok, určite využite obľúbené „Kávové piatky“. Pri kúpe balíčka zrnkovej kávy alebo dvoch balení kávových kapsúl získate k nákupu ľubovoľný nápoj veľkosti Tall. Baristi v Starbucks vám navyše kávu ochotne pomelú presne podľa potreby pre vami zvolený spôsob prípravy.

Limitovaná ponuka zrnkovej kávy Rwanda Single – Origin je v rámci strednej a východnej Európy v ponuke len na Slovensku a v Českej republike.


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

1 komentár

Mária Liščinská 31.07.20 14:34

karma
132.00

Je fenomenálna, určite kto ste ešte nemali ochutnajte, stojí za to!!!

  • 0
Odpovedať
Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní