Ako odstrániť opar? Vždy majte poruke týchto prírodných pomocníkov!

Ako odstrániť opar? Vždy majte poruke týchto prírodných pomocníkov!

Opar, nazývaný aj herpes, sa na perách objaví vždy v najnevhodnejšej chvíli. Hoci sa tento zdravotný problém u niektorých nevyskytne ani raz za život, iní s ním musia bojovať pravidelne. Ako však opar čo najrýchlejšie poraziť a dosiahnuť opäť krásny úsmev na perách? Nápomocné sú mnohé prírodné látky, ktoré sa možno ukrývajú aj u vás doma. Tie si poradia s nevzhľadným pľuzgierom, nepríjemným svrbením pokožky aj nasledovným hojením rany. Ako odstrániť opar rýchlo a jednoducho vám prezradíme v nasledujúcom článku.

1. Tea tree oil

Čajovníkový olej, známy aj ako tea tree oil, sa oplatí mať vždy v domácej lekárničke. Má silné dezinfekčné a antiseptické účinky a je nápomocný pri rozličných infekciách a zápaloch. Ak vás na perách prekvapí nevzhľadný opar, neváhajte ho pravidelne potierať čistým tea tree olejom. Ten môžete v prípade potreby zmiešať 1:1 aj s olivovým olejom. Čajovníková silica je skvelá aj na ošetrenie nepríjemných vyrážok a otravného akné.

Pozri aj: Používať bujónové kocky alebo nie? Budete zarazení z toho, čo obsahujú!

gél z Aloe vera

Zdroj: Shutterstock®

2. Aloe vera

Ďalším expertom nielen na boj proti oparom je sukulentná rastlinka s latinským názvom Aloe vera. Ak si ju budete pestovať doma v kvetináči, verte, že neoľutujete. Gél z jej listov urýchľuje hojace procesy a pomôže vám pri liečbe popálenín, kožných ochorení či rozličných poranení. Aplikovať si ho môžete aj priamo na opar na perách. Potlačí pálenie a podporí hojenie postihnutého miesta. Silu gélu z čerstvých listov Aloe vera pokojne kombinujte aj s vyššie spomenutým čajovníkovým olejom.

3. Cesnak

Cesnak je prastarý všeliek, ktorý si poradí s celým radom zdravotných ťažkostí. Očistený strúčik cesnaku rozdrvte a vzniknutú kašičku aplikujte priamo na opar, a to aspoň trikrát denne. Čím skôr vytiahnete na herpes túto účinnú zbraň, tým skôr zamedzíte pocitom svrbenia a úplnému rozvoju pľuzgiera. Cesnak nechajte na postihnutom mieste vždy len zopár minút, aby nepôsobil na pokožku príliš dráždivo.

medovka lekárska

Zdroj: Shutterstock®

4. Medovka

Doma v kvetináči sa oplatí pestovať nielen spomínané Aloe vera, ale aj medovku lekársku. Nielenže si z nej pripravíte cez leto úžasnú limonádu alebo počas zimy skvelý čaj, no pomôže vám aj s bojom proti herpesu. Má antibakteriálne aj antiseptické účinky a je skvelá pri liečbe kožných problémov. Natrhajte si zopár čerstvých lístkov medovky a nadrobno ich nakrájajte a rozdrvte. Hmotu so šťavou naneste priamo na pľuzgier. Dĺžka liečby oparu sa výrazne skráti. Liečenie môžete navyše podporiť aj zvnútra, a to pitím spomínaného medovkového čaju.

5. Sóda bikarbóna alebo soľ

V boji proti otravnému oparu sa nakoniec môžete spoľahnúť aj na sódu bikarbónu. Trošku prevarenej vody zmiešajte s jedlou sódou tak, aby vám vznikla biela pastička. Tú následne niekoľkokrát denne aplikujte priamo na opar. Postihnutú oblasť to dokonale vysuší a potlačí šírenie vírusu. Podobným spôsobom môžete na opar aplikovať aj zmes z morskej soli.

Odporúčame: Chráňte si ich! Povieme vám, prečo a ako sa starať o obličky


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

0 komentárov

Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní