Najlepšie oleje do studenej kuchyne: Tieto podporia i vaše zdravie!

    • Zdieľaj:
- Galéria
4 z 5

4. Tekvicový olej

Skvelý je i tekvicový olej. Ten má taktiež skôr nižší bod zadymenia, a to okolo 140 °C. Vhodný je do šalátov a dokonale sa hodí na dochutenie krémových polievok, napríklad tekvicovej spolu s praženými tekvicovými semienkami. Využiť ho môžete aj pri príprave domácich nátierok či dressingov. A prečo povedať práve tomuto oleju áno? Tekvicový olej posilňuje imunitu, znižuje krvný tlak, chráni bunky pred účinkami voľných radikálov a podporuje metabolizmus. Jednoznačne sa ho oplatí používať aj zvonka. Podporí regeneráciu vlasov, zabojuje proti ich vypadávaniu, odstráni problém s lámavými nechtami a ochráni pokožku pred vysúšaním.

Zdroj: Shutterstock®

4 z 5