Vyrieši deficit horčíka magnéziový olej? Vyrobte si ho sami doma!

Vyrieši deficit horčíka magnéziový olej? Vyrobte si ho sami doma!

Vedeli ste, že väčšina populácie trpí na deficit horčíka? Nedostatok magnézia sa často označuje za tichú epidémiu. Je tomu tak preto, že aj keby ste o svojom deficite vedeli je pravdepodobné, že nech robíte čo robíte, dostatok horčíka do tela prostredníctvom stravy bohatej na magnézium jednoducho nedostanete. A v tomto bode prichádzajú na scénu najrôznejšie doplnky a prípravky, medzi ktoré sa zaraďuje aj magnéziový olej.

Potrebný je v bunkách

Ak vám lekár spraví krvný test, pravdepodobne odhalí v krvi úplne normálnu hladinu horčíka. Telo si tento esenciálny minerál v prípade deficitu dopĺňa z vnútra buniek a práve v tých je dostatok magnézia nesmierne dôležitý. Ako si teda chýbajúci horčík doplniť do tela čo najrýchlejšie? Ukázalo sa, že v tomto smere môže pomôcť náš najväčší orgán, koža.

Odporúčame: Nadbytok minerálov a stopových prvkoch: Aké hrozia komplikácie?

prírodné zdroje magnézia

Zdroj: Shutterstock®

Koža ho vstrebe rýchlejšie

Aj keď horčíkové doplnky stravy poznáme najmä v tabletkovej forme, veľmi populárnym sa v poslednom čase stáva aj magnéziový olej. Koža totiž dokáže vstrebať horčík až 5-krát rýchlejšie v porovnaní s orálnym užitím doplnkov, a tak sa horčíkový roztok v rozprašovači stáva najrýchlejším možným spôsobom ako horčík do tela doplniť.

A ako dobre vieme, jeho benefity sú naozaj univerzálne – dokáže uľaviť od bolesti, prispieva k regenerácii svalov a znižovať dokáže aj únavu. Magnézium sa často berie aj proti stresu, na uvoľnenie tela aj mysle a tiež na zlepšenie kvality spánku. Okrem iného sa spája aj so zdravými kosťami či zubami a zdravšou pokožkou.

horčíkový olej

Zdroj: Shutterstock®

DIY magnéziový olej

Magnéziový olej nie je najlacnejší produkt, a preto sa ho oplatí vyrobiť si doma. Slovo olej v jeho názve je pritom zavádzajúci, ide totiž o jednoduchý roztok zložený z prírodného horčíka a vody.

  • Ingrediencie: Pripravte si 250 ml destilovanej vody a 125 g magnéziových vločiek.
  • Postup prípravy: Vodu prevarte v hrnci a prelejte ju do sklenenej misy, do ktorej pridajte aj vločky. Dobre premiešajte, kým sa nerozpustia, následne misu prekryte. Počkajte, kým roztok vychladne, prelejte ho do fľaše s rozprašovačom a používajte.
  • Návod na použitie: Magnéziový olej používajte na bolestivé miesto, po nastriekaní ho vmasírujte do pokožky a nechajte ho pôsobiť pol hodiny. Prípravok používajte na problematické miesto každý deň, aby ste dosiahli želaný výsledok čo najrýchlejšie.

Pozri aj: Prečo jesť hlivu ustricovú? Dokáže viac ako len podporiť imunitu!


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

0 komentárov

Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní