Zvláštna posadnutosť: Ľudia, ktorí majú skutočne bizarnú závislosť

Zvláštna posadnutosť: Ľudia, ktorí majú skutočne bizarnú závislosť
  • 06.12.2020
  • Michaela Kožáková

Každý z nás máme nejaké tie zlozvyky, závislosti či neduhy. Niekto sa nevie zbaviť fajčenia, iní si nevie deň predstaviť bez pohára vína alebo čokolády, niektorí zase majú rôzne zvyky, ktoré sa s nimi tiahnu už roky. Závislosť dokáže byť tak silná, že sa z nej stáva choroba, ktorá ovplyvňuje myseľ aj telo, pretože časom prichádza k zmene chemických látok v mozgu spojených s odmenou a motiváciou. Pre mnohých ľudí bojujúcich s touto chorobou samotná vôľa nie je dosť silná na to, aby zlozvyk zlomila.

Verte nám, cigaretka ani alkohol nie je nič oproti tomu, čo sa dočítate v tomto článku. O týchto zvláštnych posadnutostiach ste s najväčšou pravdepodobnosť ešte nepočuli. Pozrite sa s nami na tie najbizarnejšie a najzvláštnejšie návyky.

Pozri aj: Ako si doplniť tiamín? Je vo vašej strave dostatočne zastúpený?

Závislosti

Zdroj: pinterest.com

Dobrú chuť!

Ako malé deti sme toho pojedli. Hlinu, piesok a oblizovali sme všetko naokolo. Títo ľudia však majú ďaleko od nevinných detských ochutnávok a objavovania sveta. Napríklad taká Lisa rada konzumuje mačacie chlpy. Hovorí, že pocit žuvania mačacích chlpov ju utešuje. Tiež veľmi rada oblizuje mačaciu srsť. Prednosť dáva čerstvej srsti od zdroja, ale nepohrdne ani chlpom, ktoré nájde pri upratovaní domu.

Carrie zase miluje pitie moču a údajne jej to dodáva energiu. Za posledné štyri roky skonzumovala 3406 litrov vlastného moču. Jednou z tých najzvláštnejších závislostí sa môže pochváliť žena, ktorá nemôže prestať jesť popol svojho mŕtveho manžela. Túto vášeň objavila, keď presúvala popol, niečo z neho vysypala na policu a po upratovaní si oblízala prsty. Trochu morbídne, čo poviete?

Existuje veľa druhov stravovacích závislostí. Jednou z nich je pojedanie matracov. Každý deň žena z Kalifornie údajne zjedla asi meter štvorcový matracu. Keď lekár skontroloval jej tráviaci systém, jej prognóza do budúcnosti bola naozaj veľmi zlá. Ak by pokračovala vo svojej závislosti, pravdepodobne by zomrela. Michelle sa zase nevie zbaviť svojej závislosti od ľudskej krvi. Svoju vlastnú krv začala piť už ako tínedžerka. Po rokoch začala kupovať prasaciu krv, ale ľudská je jej najobľúbenejšia. Pitie ľudskej krvi je dosť nebezpečné, pretože môže dôjsť k preťaženiu organizmu železom, ktoré môže poškodiť orgány.

Muž žijúci v Amerike trpí celkom nebezpečnou závislosťou – konzumuje sklo. Najradšej má poháre na šampanské, na víno a žiarovky, pretože sú tenšie. Jade Sylvester je zase závislá na jedení a čuchaní toaletných papierov, a dokonca niekedy zje i celú rolku.

závislosť na benzíne

Zdroj: pinterest.com

Detský púder, benzín, plastiky

Vdychovanie akejkoľvek chemickej látky môže vážne poškodiť naše zdravie. Niektorí ľudia sú závislí od benzínu. Ústa a nos si zakrývajú handrou nasiaknutou tekutinou. Krátkodobé vdychovanie môže spôsobiť halucinácie, závraty, zvracanie a pomalé reflexy. No môžu sa vyskytnúť aj dlhodobé vedľajšie účinky vrátane smrti.

Jayde je závislá na vdychovaní detského púdru. Tvrdí, že na správne fungovanie potrebuje svoju dennú dávku prášku. Existuje veľa ľudí závislých od plastickej chirurgie. Do tejto kategórie patria najmä známe osobnosti. A niektorí ľudia sú obzvlášť závislí od prsných implantátov, čo predstavuje veľké zdravotné riziká. 40-ročná Lacey Wilddova začala s plastikou pŕs vo svojich 20-rokoch a doteraz na ne utratila viac ako štvrť milióna amerických dolárov.


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

0 komentárov

Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní