6 tipov, ako dosiahnuť rovné vlasy bez žehličky

6 tipov, ako dosiahnuť rovné vlasy bez žehličky
  • 21.09.2023
  • Zuzana Andrášová

Ženy s prirodzenými kučeravými vlasmi majú po umytí krásne kučierky. Tie s prirodzenými rovnými vlasmi majú pre zmenu rovné, bez toho, aby použili žehličku. A sú ženy, ktoré nemajú ani rovné, ani kučeravé vlasy. Pri tomto type vlasov, či už chcete kučery, alebo krásne hladké vlasy, sa vždy musíte troška „potrápiť“, aby ste ich dosiahli.

Rovné vlasy sú medzi ženami veľmi žiadané. Okrem toho, že sa viac lesknú, lepšie vynikne ich strih. A niekedy sa jednoducho rovné vlasy viac hodia k zvolenému outfitu. Nie každá z nás má ale doma žehličku na vlasy, ktorá by dokázala skrotiť nezbedné pramene. Preto sa pozrieme na to, či ide narovnať vlasy aj bez jej pomoci - prinášame vám TOP 6 tipov, ako dosiahnuť rovné vlasy bez toho, aby ste museli siahnuť po žehličke na vlasy.

Ako narovnať vlasy bez žehlenia?

Žehlička na vlasy sa stala v priebehu 21. storočia takmer nevyhnutnosťou, aby sa dosiahnutie dokonale rovných vlasov stalo skutočnosťou. Predtým to bola krepovačka s kulmou. Rovné vlasy nosili hviezdy zahraničných seriálov a filmov a perfektne rovné vlasy na nás začali útočiť aj na sociálnych sieťach.

Tomuto trendu ženy masovo podliehajú aj dnes. Niektoré túžia po rovných vlasoch dokonca tak veľmi, že si ich na dlhú dobu poškodia. Výrobcovia síce umožňujú žehliť vlasy na vysokú teplotu, to ale nie je príliš vhodné. Rovnako ako žehlenie vlasov bez použitia ochranného spreja proti pôsobeniu tepla.

Ide ale vyrovnať vlasy aj bez žehličky?

Vyrovnávanie vlasov bez žehlenie je skutočne možné! Pretože pokiaľ si budete vlasy žehliť príliš často, prípadne budete opakovane používať príliš vysokú teplotu, počítajte s tým, že:

  • vlasy sa spália,
  • vlasy budú suché a lámavé,
  • vlasy stratia svoju obvyklú hustotu - vlasy môžu byť zničené až do dĺžok, takže spadnú a vlasy budú smerom ku končekom oveľa menej husté,
  • a ak si navyše svoje vlasy ešte zosvetľujete , počítajte s tým, že ich môže táto kombinácia pochovať a nezostane vám iná možnosť, než sa úplne ostrihať - a počkať, až vám vlasy znova dorastú.

Kvalitná žehlička na vlasy je ale niekedy nutnosť. Pokiaľ si vlasy žehlíte trebárs denne, nezabudnite používať vždy žehličky s reguláciou teploty a taktiež prípravky pre tepelnú ochranu vlasov. Žehlička dokáže vyrovnať aj extrémne kučeravé vlasy.

Ide to aj bez tepla!

Než sa naučíte narovnať vlasy bez žehličky, môže to nejaký čas trvať. Z toho dôvodu vám odporučíme mať so sebou trochu trpezlivosti. Akonáhle prekonáte počiatočné problémy, uvidíte, že k žehličke na vlasy sa už nikdy nevrátite. Metódy vyrovnávania vlasov sú totiž rôzne a vyrovnávanie vlasov bez žehličky je skutočne možné!

Sušenie vlasov chladným vzduchom

Aj s chladným vzduchom sa toho dá celkom veľa urobiť. Kľúčom je počkať, až budú vaše vlasy z dvoch tretín suché a namiesto teplého vzduchu použiť pri fúkaní studený. Podmienkou úspešného vyrovnávania je potom samozrejme guľatá kefa, s ktorou si budete svoje vlasy pohodlne natáčať a česať.

Brazílsky keratín na rovné vlasy - vyrovnávanie vlasov keratínom

To, že je keratín skvelým pomocníkom pre vyrovnávanie vlasov, je známa vec. Nevýhodou je, že metóda sa síce nazýva trvalou, ale keratínové prostriedky reálne vlasy vyhladia iba na tri až šesť mesiacov. Účinok teda je dlhodobejší, nie však trvalý, cena je pritom dosť vysoká. Vlasová kozmetika s brazílskym keratínom sa pohybuje od 70 do 350 €. Aplikácia je pomerne náročná a trvá niekoľko hodín. Čo sa tiež premieta do ceny aplikácie kúry.

Brazílsky keratín na rovné vlasy po domácky - ako na to?

Brazílsky keratín si však môžete aplikovať lacnejšie. Vhodnú špeciálnu starostlivosť pre uhladenie a obnovu poškodených vlasov si kúpite aj mimo kadernícky salón a tiež si ho dokážete pomocou žehličky na vlasy aplikovať. Aplikácia nie je vôbec zložitá.

  • Prípravok si nanesiete do vlasov s tým, že nanášate na vlasy vzdialené asi 0,5 cm od vlasovej pokožky.
  • Vlasy prečešete hrebeňom, aby sa prípravok dostal naozaj na každý.
  • Po asi 30 minútach si vlasy vyfénujete do sucha.
  • Fén je nutné nastaviť na strednú teplotu.
  • Následne je nutné vlasy vyžehliť žehličkou na vlasy.

Neprehliadnite: Chudnutie podľa lunárneho kalendára - zamerajte sa na TOTO a kilá pôjdu rapídne dole!

Začnite pri umývaní vlasov

Ak chcete mať rovné vlasy bez toho, aby ste ich vystavili vysokej teplote žehličky, začnite ich vyrovnávať už pri ich umývaní. Siahnite preto po prostriedkoch s obsahom keratínu.

Ďalším krokom je vhodný uterák. Zaobstarajte si radšej kvalitnejší, ktorý dostatočne absorbuje vodu z vašich vlasov bez toho, aby ste ich šúchali. Priznajme si, robíme to niektoré často, aj keď sme si vedomé, že si tým vlasy ničíme.

Vhodný hrebeň a česať, česať, česať

Ak chcete dosiahnuť rovné vlasy pri ich česaní sa vyhnite okrúhlej kefe. Najlepší je hrebeň so širokými zúbkami. Vlasy si nechajte prirodzene vyschnúť a v pravidelných intervaloch ich každých 5 minút celé prečesávajte.

Môžete ich tiež pri česaní fénovať, ale len studeným vzduchom.

Super pomôckou je vrkoč

K rovným vlasom pomôže aj obyčajný konský chvost. Ak máte dlhé vlasy po jeho dĺžke každých približne 5 cm umiestnite gumičku, aby nedošlo k zvlneniu vlasov. Keď sú vlasy suché, gumičky dajte dole a vlasy prečešte.

Pozri aj: Hlad a emócie sú vedecky prepojené: Zažeňte ho a potlačíte aj hnev

Prípravky na vlasy

Po umytí vlasov môžete pre dosiahnutie rovných vlasov použiť aj špeciálne vlasové prípravky. Na trhu sú k dispozícii rôzne vyrovnávacie krémy alebo tiež vlasové olejčeky.

Pomôže aj henna

Veľmi obľúbeným produktom je aj vlasová henna. Ak si vyberiete bezfarebný typ henny, vaše vlasy budú nielenže silnejšie, ale pomôže vám aj pri problémoch s lupinami. Henna zároveň bráni aj štiepeniu vlasových končekov.

Pri pravidelnom používaní aspoň dvakrát mesačne budú vaše vlasy rovnejšie.

Maska z olivového oleja

Vyrovnať vaše vlasy pomôže aj domáca maska z olivového oleja.

  • Zohrejte 3 lyžice olivového oleja.
  • Následne zohriaty olej naneste na vlasy, ktoré omotajte potravinovou fóliou.
  • Pre lepší účinok sa odporúča nechať olej na vlasoch celú noc.
  • Ráno si vlasy niekoľkokrát umyte.

Starostlivosť o rovné vlasy

Najlepšie podmienky majú ženy, ktoré sa narodili s rovnými vlasmi. Ďalšou možnosťou, ktorá je k dispozícii aj ženám s iným typom vlasov, je už spomínaná žehlička na vlasy. Treba však dodať, že je potrebné vedieť, ako sa má správne používať. V opačnom prípade očakávajte viac škody ako úžitku.

  • Ak chcete vlasy narovnať žehličkou, vždy používajte najnižšiu možnú teplotu.
  • Je síce skvelé, že výrobcovia umožňujú ohrev na skutočne vysoké teploty.
  • Extrémne vysoké teploty však vaše vlasy z dlhodobého hľadiska naozaj ničia.
  • Preto je lepšie žehliť po menších vláknach a dlhšie.
  • Zdravie vašich vlasov za to rozhodne stojí.
  • Pred žehlením nezabudnite použiť sprej na ochranu vlasov pred nadmerným teplom.

Rovné vlasy nemusia byť také porézne. Z tohto dôvodu môžu byť náchylnejšie na tvorbu mastnoty. Ich majitelia môžu mať pocit, že si umývajú vlasy každý deň. Z nášho pohľadu je však oveľa lepšie nechať vlasy poriadne premastiť a umyť ich až po dlhšom čase.

Rovným vlasom môže chýbať aj objem. Z tohto dôvodu by ženy s rovnými vlasmi nemali používať produkty, ktoré vlasy zaťažujú. Okrem toho sa pri aplikácii masiek a kondicionérov tieto kozmetické výrobky nedávajú na hlavu. Opäť by to mohlo podporiť mastný vzhľad vlasov.

Aby boli vlasy čisté, je potrebné ich česať. Len tak vynikne ich rovná štruktúra. V prípade potreby je dobré mať v kúpeľni sprej na zväčšenie objemu a dodanie textúry rovným vlasom.

Aktualizované na 21. 09. 2023


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

0 komentárov

Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní