Barbora Krajčírová o perfektnom aute: „Rada sa v aute cítim ako doma!“

Barbora Krajčírová o perfektnom aute: „Rada sa v aute cítim ako doma!“
  • 24.09.2020
  • Radka Vargová

Sympatická blondína Barbora Krajčírová sa netají tým, že miluje šoférovanie. Na cestách trávi značný čas, a preto je pre ňu dôležité, ako vyzerá je štvornohý tátoš. A ešte dôležitejšie je, či spĺňa bezpečnostné požiadavky čerstvej dvojnásobnej mamičky. O tom, čo všetko musí mať jej „auto snov" a na základe čoho si ho vyberá, sme sa s ňou v krátkosti porozprávali. 

Momentálne máte v garáži tretí Hyundai a to Kona Hybrid. Je niečo, v čom sa výraznejšie líši od predchádzajúcich?

Po pravde, toto je už môj piaty Hyundai, ak dobre počítam. Pred nadviazanou spoluprácou so značkou Hyundai som bola reálna užívateľka tejto značky už niekoľko rokov. Značku som si teda obľúbila už pred rokmi. Aj vďaka tomu vidím a cítim progres pri každom novom modeli. Keď si myslím, že lepšie to už byť nemôže, prídu novinky a inovácie, ktoré si okamžite zamilujem. Momentálne jazdím na hybridnom modeli Hyundai Kona a je to skvelé. Auto je ekologickejšie, tichšie, dynamické, image-ové a SUV model mi stále dáva komfort rodinného auta.

Zmenil sa za tie roky nejako váš pohľad na autá? Boli ste kedysi žena, ktorá sa pozrela na auto a povedala, že „pekná farba, to by sa mi páčilo"? Alebo ste nejako k vozidlám inklinovali vždy?

Auto musí predovšetkým spĺňať bezpečnostné kritéria, skrátka pri deťoch nechcete mať pocit, že sa stále niečo kazí, niečo čudne búcha alebo nejde podľa vašich predstáv. Klopem všade kde sa dá, ale ja som s Hyundai-om problém nemala. Cítim sa v ňom maximálne spokojne a bezpečne. Čo sa farby týka, pre ženu, ktorá sa technicky do áut nevyzná, je jasné, že farba je moment, ktorý do určitej miery rada rieši. Čudovali by ste sa, ale farbu vo veľkom riešia aj muži, neraz som toho bola svedkom. Mala som dokonca pocit, že poznajú oveľa viac odtieňov ako my ženy.

Pozri tiež: Karolína Chomisteková a jej beauty must-have: Toto musí mať vždy pri sebe

Na čo teraz kladiete veľký dôraz pri výbere? Čo je také „must-have,“ čo nesmie chýbať vášmu vozidlu?

Ako som spomínala, auto musí byť pre mňa v prvom rade bezpečné a komfortné. Ideálne nie veľmi tvrdé, keďže, priznajme si, na Slovensku sú naše cestné komunikácie v žalostnom stave a človek všade vníma množstvo nerovností. Rada sa v aute cítim „ako doma“. V nekonečných bratislavských zápchach si rada púšťam hudbu, takže neopovrhnem dobrým zvukovým systémom a v dnešnej dobe sa mi veľmi páčia inovácie touch screen systémov ovládania rádia, navigácie a podobne... 

Preferujte dlhé cesty? Napríklad na dovolenku? Užívate si takéto šoférovanie?

Neraz som potiahla aj 10 hodinové cesty na dovolenku sama za volantom a neraz som otočila celé Slovensko za deň. Pri mojej práci som sa nacestovala až až a veľakrát som si cestu veľmi užívala. Priznám sa, že keď som si chcela cestu vychutnať naplno, vyrazila som buď na noc alebo skoro ráno, aby som sa vyhla všetkým zápcham. Momentálne som na materskej dovolenke, takže si užívam aj cestu do najbližších potravín ako nikdy predtým .

Ste dvojnásobná mamička, a to nie je občas úplne ľahké pri šoférovaní. Čo si po tejto stránke najviac ceníte na vašom súčasnom aute, hybridnom modeli Hyundai Kona?

Moja dcéra by vám určite povedala, že si najviac užíva plyšové hračky, ktoré sa pripínajú na bezpečnostné pásy. Nedávno sme ich dostali a je z toho nadšená. 

Ja si najviac užívam, že mám po rokoch ekologickejšie auto, stále ho skúšam a fascinuje ma, ako sa posúvame v rámci ekológie dopredu. Je to skvelé a pevne verím, že toto je naša budúcnosť. Okrem iného je to stále pocit bezpečia a komfortu a nezabúdame na hudbu. Keď sú v aute deti, púšťame si detské hity a keď som v aute sama, hrá mi naplno moja obľúbená hudba.

Hybridné auta sú čoraz väčším trendom vo svete? V čom je podľa vás ich najväčšia výhoda?

Určite by som spomenula nižšie náklady na palivo. Ak nie ste milovníkom čerpacích staníc, užijete si ich s hybridom oveľa menej. V dobe, keď sú pohonné látky finančne náročne, to isto oceníte... Jazda hybridným autom je tiež tichšia. Možno to znie zvláštne, ale veľakrát sa musím na parkovisku uistiť, či som naozaj naštartovala. V neposlednom rade, ekologickejší svet je pre naše ľudstvo nutnosť, takže posúvať pozitívny ekologickejší trend aj v automobilovom priemysle je obdivuhodné a chvályhodné. 

Neprehliadni: Zakladatelia Mixit - Martin Wallner a Tomáš Huber: Základom je srdečný prístup!


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

7 komentárov

Mária Chromíková 24.09.20 07:01

MC
karma
109.00

Pekné auto.

  • 0
Odpovedať

Katarína Konečná 24.09.20 08:53

KK
karma
105.00

Bohužiaľ nešoférujem, takže takéto veci idú mimo mňa

  • 0
Odpovedať

Ľubica Šťastná 25.09.20 06:09

ĽŠ
karma
100.00

Zaujímavý rozhovor!

  • 0
Odpovedať

Alžbeta Neuschlová 27.09.20 19:16

AN
karma
109.00

Ja preferujem bezpečné a ekologické autá

  • 0
Odpovedať

Marta Kendrová 15.10.20 12:22

MK
karma
100.00

Krásne autíčko aj majiteľka

  • 0
Odpovedať

Anton Marek 12.03.21 11:34

karma
127.00

pekné

  • 0
Odpovedať

Janka Komadova 17.10.22 20:15

karma
-1.00

Rada som si prečítala hoci nie som šoferka

  • 0
Odpovedať
Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní