Potešenie vyvolané cvičením? Coreorgazmus vám umožní prežiť orgazmus trochu inak

Ešte ste o ňom nepočuli? Venujete sa cvičeniu pravidelne? Ak ste na obe otázky odpovedali kladne, s fenoménom coreorgazmu sa minimálne zoznámte. Inak sa veľmi ľahko môže stať, že vás jeho príchod šokuje a nestihnete si ho užiť.

Kým jedným sa páči a snažia sa ho všemožne dosiahnuť, existuje aj skupina ľudí, pre ktorých je tento druh orgazmu nepríjemný a snažia sa mu vyhnúť.

Nech už je váš postoj akýkoľvek, v rámci cvičenia skúste experimentovať a skúmať svoje telo pri jednotlivých cvikoch. Iba tak zistíte, ktoré z nich môžu viesť ku coreorgazmu, a ktorým sa nabudúce vyhnete.

Coreorgazmus nie je žiadnou novinkou

Napriek tomu, že svoju „slávu“ zažíva až dnes, tento orgazmus nie je skutočne žiadnou novinkou. Príjemná časť a často aj súčasť cvičenia je tu s nami od 50tych rokov minulého storočia.

Pozornosť tejto tabuizovanej téme prinavrátili nielen tréneri, ktorí svojich cvičencov učia, ako si tento druh orgazmu privodiť. Ale aj oni samotní, keďže svoje telo skúmajú a počúvajú nielen za dverami spálne.

plank

Zdroj: Depositphotos

Nie je orgazmus ako orgazmus

Coreorgazmus sa od orgazmu líši nielen názvom, ale predovšetkým tým, že k jeho dosiahnutiu nepotrebujete sexuálnu stimuláciu a zažiť ho môžete ako súčasť fyzickej aktivity. S cvičením je úzko spojený i keď, nájdu sa aj odborníci, ktorí spochybňujú, čo ho v skutočnosti spúšťa.

Zaujímavosťou je, že coregazmy môžu byť čisto fyziologickým zážitkom, pretože väčšina ľudí, ktorí ho zažívajú hovoria, že predtým nemysleli na sexuálne aktivity. Dá sa teda predpokladať, že k jeho prežitiu prispieva opakovaná kontrakcia a únava svalov jadra a panvy. Ženy ho zväčša opisujú ako hlboký vaginálny orgazmus.

VEDELI STE, ŽE...? Hoci sú coreorgazmy celkom bežné hlavne medzi ženami, nie každý ho počas cvičenia dosiahnuť dokáže. Presne tak, ako pri orgazme.

Cviky, pri ktorých dosiahnete coreorgazmus

Sexuálne potešenie vyvolané cvičením, tak by sa dal jasne a stručne definovať coreorgazmus. Ak sa chcete okrem formovania postavy povenovať aj tomuto smeru, skúste cvičiť predovšetkým cviky, pri ktorých sa zapájajú brušné svaly či svaly panvového dna.

  • Sed – ľah a kliky – akýkoľvek typ posilňovania brušných svalov dokáže stimulovať vzrušenie, pretože sa sťahujú brušné a bedrové svaly.
  • Drepy – milovaný aj nenávidený typ cvičenia môže tiež viesť ku coreorgazmu práve preto, že zatlačíte zadok a hýbete s panvou.
  • Šplhanie na lane – treba viac slov? V tomto prípade je coreorgazmus povinnou odmenou.
  • Jógové pózy – pri celkovom uvoľnení, správnom dýchaní a pózach, pri ktorých ležíte na chrbte, ale aj bruchu, môžu viesť k vyvrcholeniu.
  • Plank – ak ho cvičíte správne, spevníte stred tela a „zatiahnete“ pupok, zažiť ho môžete rovnako.

TIP: Coreorgazmus môžete zažiť aj pri jazde na bicykli, šprinte a behu do kopca.

šplhanie na lane

Zdroj: Depositphotos

Orgazmus a opakovania cvikov

Existujú aj názory, že oveľa dôležitejšia ako samotné cviky je intenzita a počet opakovaní. Sú teda coreogazmy výsledkom svalovej únavy? Ak nevládzete a orgazmus zažiť nechcete, jednoducho spomaľte.

Zaujme ťa: Tipy pre lepší sex: 5 rád, ktoré si treba vziať k srdcu a osvojiť!

0 komentárov

Vaše meno:

Z NÁŠHO YOUTUBE