Najlepšie cviky na zadok a nohy podľa Chloe Ting: 2 týždne a budeš mať zadok ako broskynka!

Najlepšie cviky na zadok a nohy podľa Chloe Ting: 2 týždne a budeš mať zadok ako broskynka!

Ak ste v karanténe alebo pracujete z domu, tak vašou najčastejšou polohou je sedenie pri stole alebo ležanie pred televízorom. Veď čo iné by sa dalo v tomto období robiť, že? Ale máme pre vás celkom zlé správy. Tento spôsob života vám určite neprospieva. Teda neprospieva hlavne vášmu zdraviu a rovnako nie ani vášmu zadku.

Pri sedení je tlak vyvíjaný práve na náš zadok, v dôsledku čoho môžeme postrehnúť jeho znecitlivenie. Ale vážne, koľkokrát sa vám stalo, že ste po celom dni presedenom pri počítači mali pocit, že ste svoj zadok nechali na stoličke? Okrem toho, že môže dôjsť k znecitliveniu zadnej časti vášho tela, tak dlhodobé sedenie má negatívny vplyv aj na vaše bedrá a rovnako aj šľachy, ktoré sa môžu veľmi ľahko poskracovať. A ak k tomu pridáme aj sedenie s prekríženými nohami, tak máte zarobené na nejeden zdravotný problém. Odborníci preto odporúčajú robiť si prestávky a každú hodinu sa poprechádzať – aj keď len pár minút. Okrem toho je skvelé pustiť sa do cvičenia a posilňovania svojho zadku i nôh. Fitness Youtuberka Chloe Ting má na svojom YouTube kanáli video so skvelými cvikmi, ktorými si vyformujete zadoček a rovnako aj nohy.

Odporúčame: Antistresová joga pre každého: Uvoľni sa a príď na iné myšlienky!

Zadok ako broskynka a nohy ako laň

Odborníci a rovnako aj tréneri uvádzajú, že sme viac orientovaní na svoj predok, než zadok. Viac sa snažíme zbaviť tej nepovestnej pneumatiky v okolí pása a vyformovať si tehličky, než spevniť svoj zadok i stehná. Je to chyba, pretože aj svaly na našom zadku sú oporou nášho tela. Tak hor sa do precvičovania aj tejto časti, ktoré rovnako patrí k problematickým.

Podľa Chloe Ting sú pre túto partiu tela najlepšie cviky ako drepy s výpadmi do strán, chôdza v podrepe s výpadmi do strán a ďalšie. Celú sériu cvikov nájdete vo videu vyššie. Pri týchto cvikoch nepotrebujete žiadne pomôcky, no ak si to chcete trošku sťažiť a dosiahnuť čo najlepšie výsledky v čo najkratšom čase, tak môžete použiť pri cvičení expandery (odporovacie gumy, respektíve posilňovacie gumy).


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

1 komentár

Ľubica Šťastná 25.11.20 12:43

ĽŠ
karma
100.00

Už sa len pustiť do cvičenia...

  • 0
Odpovedať
Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní