Inšpirácia na maľovanie stien: Maľovaný oblúk ako decentný prvok v miestnosti

Inšpirácia na maľovanie stien: Maľovaný oblúk ako decentný prvok v miestnosti

Maľované oblúky sa v posledných rokoch stali populárnymi, pretože ide o lacný a hlavne efektívny spôsob, ako zmeniť priestor alebo aspoň ako ho čiastočne oživiť zaujímavým prvkom. Môžu to byť majestátne prejavy vašich umeleckých schopností alebo niečo jednoduché a hravé. Nástenné maľby môžu byť dokonca použité ako čelo postele (imitácia čela postele), veselým nápadom do detskej izby alebo ako ústredný bod na prázdnej bielej stene, ktorá pôsobila smutným a zanedbaným dojmom.

Nepotrebujete ani šablóny na maľovanie, aby ste si na stene vo svojej domácnosti vytvorili tento hravý dizajn. V skutočnosti však hovoríme o veľkom trende, ktorý pobláznil mnohých po celom svete. Maľované oblúky sú jednoduché na tvorbu a jeden zo spôsobov, kde môžete minúť nahromadené farby, ktoré sa vám váľajú v pivnici. Ako inak, ani v tomto prípade sa netreba báť kombinovať. Spájať  môžete rôzne farby oblúkov, ale aj ich veľkosti. Je len na vás, ako to v konečnom výsledku bude celé vyzerať.

Pozri aj: Ako na rozmnožovanie rastlín? Tu je 5 hlavných spôsobov, ako si namnožiť izbové rastliny!

nápady do interiéru

Zdroj: instagram.com/rebeccadiy

Moderné maľovanie stien

Chcete v tomto ročnom období oživiť svoj domov? Instagramom schválený trend maľovaných oblúkov môže byť presne to, čo hľadáte. Nemusíte sa púšťať do búrania priečok v dome alebo byte, ani nemusíte kupovať nový nábytok či dekorácie. Postačí vám farba na steny, štetec a chuť pustiť sa do vlastného DIY projektu.

Trend maľovaných oblúkov za posledný rok vzal Instagram útokom, nakoľko ide o skvelý spôsob, ako rozbiť obyčajné nudné steny a dodať im nový rozmer. Ako takýto maľovaný oblúk vytvoriť?

  • V jednoduchosti je krása – jedna farba a jeden oblúk dokáže spraviť výraznú zmenu. Vytvorte jednofarebný oblúk na stene, pridajte k nemu zaujímavý kvet s veľkými listami alebo vysokú rastlinu.
  • Zaplňte roh – nadekorovať smutné kúty v domácnostiach dá poriadne zabrať. Skúste to však maľovanými oblúkmi. Skombinujte väčšie a menšie oblúky, ktoré kút oživia.
  • Namaľujte si čelo postele – v tomto prípade máte dve možnosti: buď si namaľujete celé čelo postele prostredníctvom takéhoto oblúka, alebo maľovaným oblúkom oživíte priestor za čelom postele, ktoré je k posteli primontované. Čo zvolíte?
  • Nebojte sa vrstvenia a rovnako sa nebojte ani kombinovania. Pokojne môžete spraviť maľovaný oblúk v oblúku a vytvoriť si dúhu, no nemusíte sa báť ani kombinácie oblúku s inými tvarmi.
  • Buďte kreatívni ak vás tento trend zaujal, tak sa pustite do vlastného projektu. Buďte kreatívni a vytvorte si najskôr plán. Navrhnite si oblúky na papieri a skúste si ich predstaviť aj vo väčšej verzii na stene.

Maľovanými oblúkmi môžete prostredníctvom niekoľkých ťahov štetcom oživiť rôzne priestory v interiéri (kuchyňa, kúpeľňa, spálňa, detská izba, obývačka,...). Vdýchnite teda vašim stenám nový život. Inšpirujte sa nápadmi v galérii.

Inšpiruj sa tiež: Overené rady: Ako predĺžiť životnosť rezaných kvetov vo váze?

- Inšpirácie na maľované oblúky
1 z 13

  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

0 komentárov

Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní