Moderné narodeninové torty? Z týchto odpadneš!

Moderné narodeninové torty? Z týchto odpadneš!
  • 04.12.2022
  • Lenka Biba Slovak

Na každú poriadnu oslavu patrí torta a super zábava! Samozrejmosťou je torta na narodeninových oslavách, ale v poslednom čase nie sú výnimkou ani meniny, výročia či oslavy napríklad dňa matiek, dňa zamilovaných či torta, ktorú si mnohí pripravujú na Vianoce.

Niekedy bola klasikou čokoládová torta s čokoládovo-orechovým korpusom a jednoduchým zdobením so šľahačkou, avšak v dnešnej dobe je už všetko inak. Popri klasike si možno zvoliť nielen rôzne druhy korpusov, ale aj veľké množstvo druhov plniek – od čokoládových či karamelových až po ovocné alebo pribináčikové, prípadne kombinácie viacerých druhov na jednej torte.

Ak patríte k tým, ktorí si radi tortu na oslavu pripravia sami, inšpirujte sa napríklad aj tipmi na klasickú sacherovu tortu, originálnu makovú tortu s ovocím či nadýchanú a úžasnú Pavlovu tortu. Nakoniec, fantázii sa medze nekladú a pokiaľ sa rozhodnete pri príprave tort aj experimentovať, výsledok môže stáť skutočne za to.

Moderné narodeninové torty

Moderné narodeninové torty sú samostatnou kapitolou. Vyznačujú sa predovšetkým úchvatným a originálnym zdobením. Zatiaľ čo korpus a plnka je tá „klasika", ktorú všetci poznáme a máme radi, práve zdobenie je špecifikom moderných tort súčasnosti.

Originálne zdobenie tort sa využíva predovšetkým pri príležitostiach narodenín a svadieb. A zdobenie závisí práve od toho, pre koho je torta určená, nakoľko by mala vystihovať práve oslávenca – jeho život, koníčky a, samozrejme, vek, takže číslo na torte nesmie chýbať!

Austrálska cukrárka z Melbourne, ktorá na sociálnych sieťach vystupuje pod menom tigga_mac, je skutočnou odborníčkou! Jej výtvory sledujú ľudia po celom svete a my sa k nim pridávame.

Odporúčame: Najčarovnejšie decembrové destinácie: Dopraj si ku koncu roka nezabudnuteľný zážitok

najkrajšie torty

Zdroj: instagram.com/tigga_mac

Moderne zdobené torty

Tigga_mac sa nešpecializuje iba na narodeninové torty pre deti, ale absolútne pre všetkých! Či už ide o svadbu, oslavu či inú výnimočnú príležitosť, podľa jej originálnych tort a zdobení je skutočne vidieť, že si poradí s každým tvarom a veľkosťou.

A keby ste si mysleli, že na nasledujúcich obrázkoch je skutočná teniska, kniha alebo pohár, tak ste na omyle! Všetko sú to skutočne torty, ktoré vyzerajú úplne ako ich predlohy.

Neprehliadnite: Veľká recenzia oblečenia a doplnkov z LITTLE HIPSTER SHOP

moderné narodeninové torty

Zdroj: instagram.com/tigga_mac

Jednoduché torty - aj v jednoduchosti je krása!

Vyznávači klasiky a jednoduchého štýlu radi siahajú po klasických spôsoboch zdobenia, pričom vynikajúca chuť samotného korpusu a plnky je samozrejmosťou. A práve pre vyznávačov klasiky je v súčasnosti ideálnou voľbou takzvaný "nahý" štýl zdobenia.

Ten vynikne prenádherne na poschodových tortách, pričom tie sú zdobené iba krémom a výberom krásnych (aj) jedlých kvetov. Nech sa páči, nechajte sa inšpirovať.

Odporúčame aj: Keanu Reeves ako šľachetný človek: Čím si táto MEGA STAR získava srdcia svojich fanúšikov?

moderne zdobené torty

Zdroj: instagram.com/tigga_mac

Cukríkové farby a geometrické tvary - prečo nie!?

Ak máte doma malú či väčšiu princeznú, ktorá obľubuje rozprávkový svet farieb, prekvapte ju originálnych zdobením v cukríkových farbách či zvláštnych geometrických tvaroch! Ide o netradičné a nezvyčajné zdobenie tort, avšak veľmi originálne, ktorým oslávenca určite prekvapíte.

Nechajte sa vtiahnuť do sveta nekonečnej fantázie ešte predtým, ako si tortu nakrájate a pochutná si na nej celá rodina a všetci vaši priatelia.

Zaujme vás: Oplatí sa letieť do Barcelony?

nápady zdobenie torty

Zdroj: instagram.com/tigga_mac

Dôležitý je aj korpus a plnka

Krásna torta nevyniká iba nádhernou výzdobou, ale aj chutným „vnútrom". Preto je veľmi dôležité nepodceniť pečenie torty z čerstvých, chutných a zdravých surovín, aby stál výsledok naozaj za to. A príchuť závisí už ba od vás!

Dnes nie je nič neobvyklé kombinovať rôzne príchute, či už čokoládové alebo ovocné, pričom čerešničkou na torte aj v jej „vnútri" môže byť bohatá nádielka rôznych druhov ovocia, ktoré iba podčiarknu celkovú chuť torty.

Tip pre vás: Malé deti v domácnosti: 5 vecí, na ktoré si dávať pozor pri deťoch

narodeninové torty

Zdroj: instagram.com/tigga_mac

Originálne dekorácie dodajú každej torte šmrnc!

Najmä narodeninové torty pre všetky naše malé poklady sa v poslednom období nezaobídu bez ich obľúbených zvieratiek, postavičiek z rozprávok či počítačových hier. Doprajte im ich ako súčasť výzdoby a odmenou vám budú ich šťastné očká a nezabudnuteľný zážitok na celý život.

A ako správna hostiteľka môžete byť kreatívna aj pri tvorbe dezertov! Tie môžete pripraviť napríklad aj do dostatočne širokých pohárov na stopke, pričom korpus nezabudnite pokvapkať aj alkoholom, ktorý bude príjemne ladiť nielen s plnkou, ale aj s celým menu vášho pohostenia.

Odporúčame: Gigantický šál: Tento hrejivý a štýlový doplnok by si si mala určite zaobstarať

postavičky na torty

Zdroj: instagram.com/tigga_mac

Úvodná koláž - foto: zdroj instagram.com/tigga_mac
 


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

3 komentáre

Mária Maxianová 04.12.22 16:08

MM
karma
100.00

pre mňa je to priveľa, mám rada jednoduché, len prizdobené a s nápadom

  • 0
Odpovedať

Mária Sivová 05.12.22 08:59

MS
karma
100.00

Sú naozaj krásne.

  • 0
Odpovedať

Dominika Molnárová 06.12.22 17:41

DM
karma
-1.00

Krásne. Aj zložité aj jednoduché

  • 0
Odpovedať
Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní