Fotografia len pre silné povahy! Takto sa rodičia po potrate lúčia s dcérkou

Fotografia len pre silné povahy! Takto sa rodičia po potrate lúčia s dcérkou

Tehotenstvo je krásnym obdobím v živote každej ženy. No nie vždy je všetko také ružové, ako to prezentujú mnohé ženy na internete. Tie zväčša ukazujú len to dobré a len svoje šťastné dní. Tie horšie, kedy očami posúvajú čas, aby sa priblížili k dňu, kedy sa im má bábätko narodiť, ukáže len málokto. Totižto podľa psychológov chcú ľudia vidieť len pozitívne veci a tie negatívne radšej prehliadajú.

Tehotenstvo je o radosti, ale aj o strachu. Zrazu žiadna žena nevie, čo ju čaká a na čo sa má pripraviť. No jedno je isté, každú tehotnú ženu čaká kolotoč rôznych vyšetrení a pravidelných prehliadok, ktoré dokážu odhaliť problémy plodu či matky samotnej. A aj keď sa môže na prvý pohľad zdať, že je všetko v úplnom poriadku, v priebehu zlomku sekundy sa môže všetko zmeniť. Svoj príbeh o radosti, ale aj zármutku pre portál howaboutmom.nl vyrozprávala ruská blogerka Anna, ktorá pred dvomi rokmi prišla o svoje bábätko.

Spontánny potrat, smútok a vlastný spôsob, ako sa so všetkým vyrovnať

Každý sa s podobnou udalosťou vyrovnáva inak. Kým niektoré ženy sa stiahnu do úzadia a dusia v sebe žiaľ, iné sa neboja o spontánnom potrate hovoriť nahlas a byť tak aspoň čiastočnou oporou aj pre iné ženy, ktoré si takýmto žiaľom prechádzajú rovnako.

Anna v rozhovore pre vyššie spomínaný portál uviedla, že už druhýkrát prišla o bábätko, ktorému v 15. týždni tehotenstva zrazu prestalo biť srdiečko. Toto smutné výročie si pred niekoľkými týždňami pripomenula fotkou, ktorú zverejnila na sociálnej sieti Instagram, kde ju sleduje viac ako 12 000 fanúšikov. Fotografia vystihuje silný moment po potrate – zobrazuje celú rodinu s mŕtvym plodom v lone (fotografia je len pre silné povahy!).

Pozri aj: Fetálny alkoholový syndróm – aké sú následky pitia alkoholu v tehotenstve?

Anna Krylova

Zdroj: Necenzurovanú fotografiu nájdete na sociálnej sieti Instagram - instagram.com/minibelle.nl/

Je to spôsob, ako sa vyrovnať so smútkom?

Samozrejme, dalo sa čakať, že fotografia spustí vlnu diskusie. No aj pri tomto sa ľudia delia na dva tábory. Podľa niektorých je to nevhodné a takéto fotografie by nemali vznikať vôbec alebo by mali ostať len v súkromnom rodinnom albume. Iní však s Annou súcitia a berú to ako súčasť života. Anna tak otvorila tabuizovanú tému, o ktorej sa často nehovorí. Jej cieľom bolo predovšetkým povzbudiť ženy, ktoré si v živote zažili to isté.

Túto tému už v minulosti otvorili aj známe osobnosti, ako je napríklad Meghan Markle alebo známa modelka Chrissy Teigen, ktoré rovnako prišli o svoje bábätko.

- Anketa

MYSLÍTE, ŽE JE VHODNÉ OTVORENE ROZPRÁVAŤ O DANEJ TÉME? MALI BY TAKÉTO FOTOGRAFIE OSTAŤ LEN V SÚKROMNOM ALBUME?

Odpovedalo 258 ľudí  

O potrate je vhodné rozprávať aj na verejnosti, ale takéto fotografie by si mali ľudia nechávať pre seba
50%
Podľa mňa by táto téma nemala byť tabu - patrí to k životu
50%
Nič podobné by nemalo byť rozoberané na verejnosti
0%
Je nevhodné zdieľať necenzurované fotografie na sociálnych sieťach
0%

  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

2 komentáre

Ľubica Šťastná 21.09.21 06:03

ĽŠ
karma
100.00

Nesmierne smutné výročie; každý sa s podobnou udalosťou vyrovnáva inak...

  • 0
Odpovedať

Mária Slováková 21.09.21 07:53

MS
karma
118.00

Veľmi smutná téma. Ja by som si smútok nechala pre seba a najbližších.

  • 0
Odpovedať
Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní