Celebrity a slávne osobnosti narodené v mesiaci december

Celebrity a slávne osobnosti narodené v mesiaci december

Máme tu posledný mesiac tohto roka. S decembrom prichádza adventné obdobie a vianočný čas. Budete počas tohto najčarovnejšieho mesiaca roka oslavovať narodeniny, prípadne niekto z vašich blízkych? Tak sa na chvíľočku pozastavte, máme tu totiž niečo pre vás. Decembroví oslávenci patria údajne k najpokojnejších osobám. Je vyššia pravdepodobnosť, že patria medzi ranné vtáčatá a ľavákov. 

Taktiež sa o nich hovorí, že majú prirodzené atletické schopnosti, predispozíciu k veľkému úspechu a sú úprimní. Tí, čo sa narodili v posledných mesiacoch roka, sa podľa štatistík navyše dožívajú najdlhšie. Ak patríte k decembrovým oslávencom aj vy, zistite, s ktorými celebritami zdieľate mesiac narodenia. V decembri sa napríklad narodil slávny francúzsky chemik, biológ a lekár Louis Pasteur, vďaka ktorému máme vakcínu proti besnote. 

Odporúčame: ​Tajomstvá slávnych: Ktoré celebrity bojovali s neplodnosťou?

Decembroví herci a herečky

  • Lucy Liu (2. december 1968) – americká herečka, producentka a tanečníčka ázijského pôvodu. Je známa napríklad z filmov o Charlieho anjeloch, taktiež Kill Bill a Kill Bill 2. Ďalej sme ju mohli vidieť vo filmoch Vtedy na východe alebo Telo na telo
  • Kim Basinger (8. december 1953) – americká filmová herečka a bývalá modelka. Za vedľajšiu rolu vo filme L. A. – Utajené skutočnosti získala Oscara aj Zlatý glóbus. K najznámejším filmom patrí Riskantný plán, Mrazivá vášeň či Snívala som o Afrike.
  • Anthony Hopkins (31. december 1937) – waleský herec, režisér a hudobný skladateľ. Získal Oscara za hlavnú rolu vo filme Otec (2020) aj Mlčanie jahniat (1991). Taktiež je držiteľom Zlatého glóbusu, niekoľkých cien BAFTA a mnohých ďalších ocenení. Vidieť sme ho mohli vo filmoch Hannibal, Thor, Na ostrie noža či Vzdialený most. 

Ďalší oslávenci: Brad Pitt, Denzel Washington, Jake Gyllenhaal, Julianne Moore, Samuel L. Jackson, Amanda Seyfried, Katie Holmes, Marisa Tomei, Jennifer Connelly, Eugene Levy, Jonah Hill, Ian Somerhalder, Kit Harington, Brendan Fraser, Milla Jovovich.

Hudobné hviezdy narodené v mesiaci december

  • Taylor Swift (13. december 1989) – americká speváčka a skladateľka. Začínala ako country speváčka, dnes je jednou z najväčších popových hudobných hviezd. K známym piesňam patrí Blank Space, I Knew You Were Trouble, Shake it Off či Wildest Dreams.
  • Sia (18. december 1975) – austrálska speváčka, skladateľka a textárka. K známym piesňam patrí Chandelier, Cheap Thrills či Unstoppable. Napísala však aj množstvo svetových hitov pre známych umelcov, vrátane hitu Diamonds.
  • Tyler Joseph (1. december 1988) – americký spevák, raper a textár. Je známy najmä ako spevák a textár hudobného dua Twenty One Pilots, ktoré preslávila hlavne pieseň Stressed Out. K ďalším hitom patrí Car Radio, Lane Boy, Holding on to You či Heathens.

Ďalší oslávenci: Billie Eilish, Britney Spears, Christina Aguilera, Jay-Z, Janelle Monáe, Charlie Puth, Keith Richards, Tom Waits, Ozzy Osbourne, Sinéad O'Connor, Nicki Minaj, Jimmy Buffett, Hayley Williams, Louis Tomlinson, DaBaby, Meghan Trainor.

Odporúčame: ​Tieto celebrity vychovali slobodné matky. Aké bolo ich detstvo?

Športovci narodení v decembri

  • Ladislav Petráš (1. december 1946) – bývalý slovenský futbalista a tréner. Zúčastnil sa MS v Mexiku v roku 1970 aj OH 1968 v Mexiku. Pôsobil ako asistent slovenskej reprezentácie a tréner reprezentácie do 21 rokov. 
  • LeBron James (30. december 1984) – profesionálny americký basketbalista. Pôsobí v klube Los Angeles Lakers v NBA.  Je štvornásobným víťazom finále NBA a zároveň najmladším hráčom histórie NBA, ktorý nazbieral 30 000 bodov.
  • Tiger Woods (30. december 1975) – americký golfista. V rokoch 2005 a 2006 bol najlepšie plateným športovcom. Získal 15 titulov na hlavných turnajoch a 82 výhier v PGA Tour. Na prelome tisícročí patril k najlepším golfistom sveta. 

Ďalší oslávenci: Paula Radcliffe, Sergej Bubka, Michael Owen, Michael Norman, Ján Mucha, Petr Nedvěd, ​Donovan Bailey, Kylian Mbappé, Manny Pacquiao, Steve Austin, Chyna.

Ďalší známi oslávenci v mesiaci december

  • Holly Madison (23. december 1979) – americká modelka a herečka. Najviac sa preslávila ako jedna z partneriek zosnulého Hugha Hefnera, zakladateľa magazínu Playboy. Objavila sa v reality show Sladký život Playmate o živote v sídle Playboya. 
  • Noam Chomsky (7. december 1928) – americký lingvista mentalistickej orientácie, filozof, kognitívny vedec, politický aktivista. Je otcom modernej jazykovedy a vedúcou osobnosťou analytickej filozofie. 
  • Pápež František (17. december 1936) – vlastným menom Jorge Mario Bergoglio. Je 266. pápežom Katolíckej cirkvi, rímskym biskupom a panovníkom štátu Vatikán od roku 2013. Pochádza z Argentíny, pričom je po viac ako 1270 rokoch od smrti Gregora III. prvým pápežom, ktorý sa nenarodil v Európe. 

Ďalší oslávenci: Steven Spielberg, Tyra Banks, Margaret Cho, Chanel Iman, Sarah Silverman, Ryan Seacrest, Kate Spade, Bob Barker.

Slovenskí speváci, herci a ďalší známi Slováci narodení v decembri

  • Jana Oľhová (31. december 1959) – slovenská herečka. Je sestrou herca Mariána Geišberga. Vyštudovala VŠMU v BA. Pôsobila v Divadle Jozefa Gregora Tajovského vo Zvolene, Slovenskom komornom divadle v Martine, Divadle Aréna i SND. Vidieť sme ju mohli aj na TV obrazovkách, napríklad v seriáli Odsúdené. 
  • Tomáš Bezdeda (2. december 1985) – slovenský spevák. Je finalistom prvej série Slovensko hľadá Superstar, v ktorej skončil na 3. mieste. K známym piesňam patria Obyčajné slová, Krásne krásna, Vymenuj či Ako sa máš. 
  • Ivan Letko (9. december 1934) – slovenský herec. Pôsobí v divadle, rozhlase, dabingu, aj ako dlhoročný divadelný pedagóg hereckej tvorby na VŠMU a konzervatóriu. Na TV obrazovkách sme ho mohli vidieť napríklad v seriáli Búrlivé víno. 

Ďalší oslávenci: Dara Rolins, Kveta Horváthová, Pavol Hammel,  Gabriela Škrabáková, Alžbeta Bartošová, Katarína Šulajová, Roman Galvánek, Jana Kothajová, Helena Vrtichová, Oľga Záblacká.

Zdroj úvodnej foto: Depositphotos


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

2 komentáre

Janka Komadova 01.12.22 20:33

karma
-1.00

Rada som si prečítala

  • 0
Odpovedať

Milka Damašková 02.12.22 02:12

MD
karma
132.00

Aj my máme v rodine decembrových oslávencov :) Už sa teším na oslavu..

  • 0
Odpovedať
Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní