Celebrity a slávne osobnosti narodené v mesiaci júl

Celebrity a slávne osobnosti narodené v mesiaci júl

Začína sa nám slnečný letný mesiac júl. Ktorí z vás alebo vašich blízkych budú oslavovať svoje narodeniny práve počas tohto prázdninového mesiaca? O júlových oslávencoch sa toho hovorí mnoho. Osoby narodené v júli bývajú údajne v detstve takí malí smejkovia a na svet sa pozerajú z tej svetlejšej stránky. Avšak, ich osobnosť má mnohé vrstvy, a tak to u nich nemusí platiť vždy. Niekedy ich nálada býva ako na horskej dráhe, raz prevláda radosť, následne zase rozhorčenie. 

O ľuďoch narodených v júli sa hovorí, že sú to rodení organizátori, veľmi veľa pre nich znamená rodina a typickí sú skvelým štýlom. Patríte k nim aj vy? V júli sa narodili napríklad aj také slávne osobnosti, ako princezná Diana či Nelson Mandela. Ktoré celebrity budú oslavovať svoje narodeniny spolu s vami?

Júloví herci a herečky

  • Margot Robbie (2. júl 1990) – austrálska herečka. Vidieť sme ju mohli vo filmoch Jednotka samovrahov, Vlk z Wall Street či Vtedy v Hollywoode. Za hlavnú rolu vo filme Ja, Tonya bola nominovaná na Oscara aj Zlatý glóbus. 
  • Tom Hanks (9. júl 1956) – americký herec a režisér. K najslávnejším rolám patrí rola Forresta Gumpa v rovnomennom filme, za ktorý získal Oscara. Cenu Akadémia získal aj za hlavnú rolu vo filme Philadelphia. K ďalším slávnym filmom patrí Zelená míľa, Stroskotanec či Da Vinciho kód.
  • Vin Diesel (18. júl 1967) – americký herec. K najznámejším filmom patrí filmová séria Rýchlo a zbesilo, tiež špionážna akčná séria xXx alebo séria filmov o Riddickovi. 

Ďalší oslávenci: Eva Green, Tom Cruise, Sylvester Stallone, Benedict Cumberbatch, Kevin Hart, Kevin Bacon, Will Ferrell, Michelle Rodriguez, Forest Whitaker, Diane Kruger, Daniel Radcliffe, Anna Paquin, Helen Mirren. 

Hudobné hviezdy narodené v mesiaci júl

  • Selena Gomez (22. júl 1992) – americká speváčka a herečka. Začínala najmä ako herečka v seriáloch stanice Disney Channel, dnes má na konte aj viaceré celovečerné filmy. Hudobnú kariéru začínala v kapele Selena Gomez & the Scene, neskôr sa vydala na dráhu sólovej speváčky. K známym hitom patrí Same Old Love, Wolves či Back To You. 
  • Jennifer Lopez (24. júl 1969) – americká speváčka, tanečnica, producentka a herečka. K známym hitom patrí Let´s Get Loud, On The Floor, Ain´t Your Mama či Papi. Vidieť sme ju mohli vo filmoch Zlatokopky, Záložný plán, Smiem prosiť? či Dosť. 
  • Ringo Starr (7. júl 1940) – britský bubeník, spevák a herec. Známy je predovšetkým ako bývalý člen skupiny Beatles. 

Ďalší oslávenci: Dan Reynolds, Missy Elliott, Ashton Irwin, Luke Hemmings, Jessica Simpson, Post Malone, Courtney Love, Toby Keith, Sarah Buxton.

Odporúčame: TOP 7 najpríťažlivejších mužov planéty. Koho tipuješ ako Nr. 1?

Športovci narodení v júli

  • Dorothy Hamill (26. júl 1956) – bývalá americká krasokorčuliarka. Je olympijskou víťazkou ZOH 1976 v Innsbrucku. Vyhrala Nebelhorn Trophy 1971 a Pražskou brusli 1972. Je štvornásobnou majsterkou sveta profesionálov v krasokorčuľovaní. Od roku 2000 je súčasťou World Figure Skating Hall of Fame. 
  • Margaret Court (16. júl 1942) – bývalá austrálska tenistka. Je považovaná za jednu z najlepších hráčok tenisovej histórie. Počas kariéry vyhrala 64 grandslamov, čo je najvyšší počet výhier jediného tenistu (bez ohľadu na pohlavie). 
  • Fernando Alonso (29. júl 1981) – španielsky pilot Formuly 1. Je dvojnásobným majstrom sveta (2005 a 2006). Dvakrát vyhral preteky 24-Le Mans.

Ďalší oslávenci: Carl Lewis, Matt Miazga, James Rodríguez, Oleg Vladimirovič Antonenko, Lucas Vázquez, Adam Nelson, Nick Faldo, Evonne Goolagong, Barry Bonds.

Ďalší známi oslávenci v mesiaci júl

  • J. K. Rowling (31. júl 1965) – britská spisovateľka, scenáristka a filmová producentka. Preslávila ju najmä knižná séria Harry Potter. K ďalším dielam patria Fantastické zvery a ich výskyt, Rozprávky Barda Beedla, Metlobal v priebehu vekov či Prázdne miesto.
  • Daniel Negreanu (26. júl 1974) – profesionálny hráč pokru. Je držiteľom šiestich náramkov za víťazstvo na turnajoch svetovej série, taktiež dvoch titulov z World Poker Tour. Aktuálne je na treťom mieste na svete v rebríčku celkových peňažných pokrových výhier. 
  • Giorgio Armani (11. júl 1934) – taliansky módny návrhár. V roku 2001 bol vyhlásený za najúspešnejšieho talianskeho dizajnéra. Známy je predovšetkým návrhmi pánskych na mieru prispôsobených odevov. Neskôr začala jeho spoločnosť Armani vyrábať aj odevy pre ženy a parfumy. 

Ďalší oslávenci: Angela Merkel, Helen Skelton, Petra Němcová, Julianne Hough, Pamela Anderson, Malia Obama, Monica Lewinsky, Louise Brown.

Slovenskí speváci, herci a ďalší známi Slováci narodení v júli

  • Peter Batthyany (25. júl 1966) – slovenský herec a tanečník. Vidieť sme ho mohli v televíznom sitcome Mafstory aj v sitcome Profesionáli. Bol majstrom Európy v tanci electric boogie.
  • Ivan Tásler (16. júl 1979) – slovenský skladateľ, gitarista, spevák a hudobný producent. Známy je najmä ako člen kapely IMT Smile. K známym piesňam patrí Hej, Sokoly!, Ľudia nie sú zlí, Nepoznám, Nedá sa ujsť či Cesty II. Triedy. 
  • Ľuboš Kostelný (5. júl 1981) – slovenský herec. Bol členom činohry SND, pôsobí v Slovenskom rozhlase a dabingu. Na obrazovkách sme ho mohli vidieť v projektoch Zita na krku, Ordinácia v ružovej záhrade, Profesionáli, Búrlivé víno či Prázdniny. 

Ďalší oslávenci: Martin Huba,  Kristína Tormová, Mária Podhradská, Michal Kaščák, Milan Markovič, Ján Jackuliak, Peter Weiss, Jaroslav Rezník, Peter Krajčovič, Maroš Šefčovič, Lenka Čviriková Hriadelová, Vladimír Mečiar.

Odporúčame: Celebrity, ktoré bojovali o lásku a ustáli problémy vo vzťahu


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

0 komentárov

Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní