Celebrity a slávne osobnosti narodené v mesiaci október

Celebrity a slávne osobnosti narodené v mesiaci október

Vedeli ste o tom, že októbroví oslávenci sú údajne odolnejší voči duševným chorobám? Ukazuje sa, že deti i dospelí narodení v tomto obvykle sychravom, no niekedy i slnečnom jesennom mesiaci bývajú psychicky odolní a len tak ľahko ich nepoloží žiaden problém. Tešia sa však aj pevnému fyzickému zdraviu. Spolu s októbrovými a novembrovými oslávencami sa dožívajú najvyššieho veku. 

A jedinci narodení v októbri majú tiež veľký potenciál stať sa slávnymi. V októbri sa narodil napríklad slávny španielsky maliar a sochár Pablo Picasso, ale aj 26. prezident USA Theodore Roosevelt. Narodili ste sa v októbri tiež? Zistite, ktoré celebrity, slávne osobnosti a prominenti zo sveta aj z domova budú tento mesiac oslavovať spolu s vami.

Odporúčame: ​Skutočné mená celebrít. Prečo si vybrali práve toto umelecké meno?

Októbroví herci a herečky

  • Julia Roberts (28. október 1967) – americká herečka a producentka. Preslávila ju hlavne rola vo filme Pretty Woman. Na svojom konte má jedného Oscara, tri ceny Zlatý glóbus a jednu cenu BAFTA. Vidieť sme ju mohli vo filmoch Notting Hill, Obyčajná tvár či Úsmev Mony Lízy. 
  • Sasha Baron Cohen (13. október 1971) – anglický herec a komik. Na svojom konte má dve ceny Zlatý glóbus. Je známy hlavne ako predstaviteľ Borata, vidieť sme ho mohli aj vo filmoch Diktátor, Bruno či v muzikáloch Bedári a Sweeney Todd: Čertovský holič z Fleet Street.
  • Hugh Jackman (12. október 1968) – austrálsky herec, spevák a filmový producent. Je držiteľom Zlatého glóbusu za rolu v muzikáli Bedári, za ktorú si vyslúžil aj nomináciu na Oscara. Vidieť sme ho mohli vo filmoch o X-menoch, taktiež vo filme Najväčší showman či Van Helsing. 

Ďalší oslávenci: Ryan Reynolds, Kate Winslet, Liev Schreiber, Dakota Johnson, Matt Damon, Susan Sarandon, Alicia Vikander, Brie Larson,  John Krasinski, Zac Efron, Kelly Ripa, Zach Galifinakis, Suzanne Somers, John Lithgow,  Winona Ryder, Joaquin Phoenix, Jeff Goldblum.

Hudobné hviezdy narodené v mesiaci október

  • Katy Perry (25. október 1984) – americká speváčka a skladateľka. Je známa tým, že od detstva spievala v kostole a usilovala sa o gospelovú kariéru. Väčšej pozornosti sa jej dostalo po vydaní singlu I Kissed a Girl v roku 2008. Postupne sa zaradila k najpredávanejším a najúspešnejším speváčkam. K známym hitom patrí California Gurls, Last Friday Night či Teenage Dream.
  • Snoop Dogg (20. október 1971) – americký raper a skladateľ. Debutový album vydal v roku 1993, odvtedy predal cez 30 miliónov albumov. Príležitostne sa venuje herectvu. Objavil sa napríklad vo filmoch Day Shift, Bones či Tvrďas. 
  • Bruno Mars (8. október 1985) – americký spevák, skladateľ, hudobník, choreograf a hudobný producent. Je držiteľom niekoľkých cien Grammy. K najznámejším hitom patrí 
    The Lazy Song, Just the Way You Are či When I Was Your Man.

Ďalší oslávenci: Drake, Cardi B, Gwen Stefani, Eminem, Shaggy, Ashlee Simpson, Sting, Usher, John Cougar Mellencamp, David Lee Roth, Kelly Osbourne, Vanilla Ice, Lewis Capaldi, Tommy Lee.

Odporúčame: Celebrity narodené v znamení Váhy

Športovci narodení v októbri

  • Nastia Liukin (30. október 1989) – bývalá americká športová gymnastka ruského pôvodu. Ako dvanásťročná sa stala juniorskou majsterkou USA. Na LOH 2008 získala zlatú medailu vo viacboji, okrem toho aj tri strieborné a jednu bronzovú medailu. 
  • Zlatan Ibrahimović (3. október 1981) – švédsky futbalový útočník. V roku 2010 sa stal kapitánom švédskeho národného tímu. V súčasnosti hrá za AC Miláno. V 2013 ho britský denník The Guardian zaradil na 3. miesto v rebríčku najlepších futbalistov sveta. 
  • Pelé (3. október 1940) – vlastným menom Edson Arantes do Nascimento. Je bývalý brazílsky futbalový útočník. Mnohí ho označujú za najlepšieho futbalistu všetkých čias. Počas kariéry vsietil takmer 600 gólov. 

Ďalší oslávenci: Martina Navrátilová, Naomi Osaka, Valerie Adams, Marcus Rashford, Derrick Rose, Jermaine O'Neal, Mesut Özil, Wayne Rooney.

Ďalší známi oslávenci v mesiaci október

  • Kim Kardashian (21. októbra 1980) – americká mediálna osobnosť, modelka a podnikateľka. Do povedomia sa dostala ako priateľka a stylistka Paris Hilton, neskôr sa s rodinou začala objavovať v ich vlastnej reality show. Podniká s odevmi, kozmetikou, tiež sa objavila v niekoľkých filmoch (napr. Disaster Movie). 
  • Nicky Hilton (5. október 1983) – americká podnikateľka, prominentka, modelka a módna návrhárka. Je členkou slávnej rodiny Hilton a je sestrou Paris Hilton. Pôsobí v modelingu a odevnom priemysle, taktiež je filantropka.
  • Bill Gates (28. október 1955) – americký podnikateľ. Je spoluzakladateľom spoločnosti Microsoft Corporation. Dlhé roky držal prvenstvo v rebríčku najbohatších ľudí sveta. 

Ďalší oslávenci: Hillary Clinton, David Cameron, Simon Cowell, Alexandria Ocasio-Cortez, Daniela Peštová, Bella Hadid, Candice Swanepoel, Sharon Osbourn, Ralph Lauren, PewDiePie, Kamala Harris, Seth MacFarlane.

Slovenskí speváci, herci a ďalší známi Slováci narodení v októbri

  • Sisa Sklovská (13. október 1965) – slovenská operná, muzikálová a popová speváčka. V priebehu svojej kariéry pôsobila aj ako sólistka Opery Slovenského národného divadla v Bratislave. Spieva v ôsmich svetových jazykoch. Bola porotkyňou v súťaži Česko Slovenský X Factor v roku 2014.
  • Miroslav Noga (25. október 1959) – slovenský herec, spevák, humorista a moderátor. Bol členom činohry Novej scény aj divadla Astorka. Na televíznych obrazovkách pôsobil najmä v 80. a 90. rokoch, a to napríklad po boku Štefana Skrúcaného v politicko-satirických reláciách. 
  • Vašo Patejdl (10. október 1954) – slovenský spevák, skladateľ a hudobný producent. Je jedným zo zakladateľov skupiny Elán, taktiež pôsobil ako sólový umelec. K známym piesňam patrí Nepriznaná, Voňavky dievčat či Ak nie si moja. 

Ďalší oslávenci: Jozef Ráž, Dorota Nvotová, Adela Banášová, Nela Pocisková, Miko Hladký, Peter Kočiš, Dušan Cinkota, Peter Adamov, Petra Jurinová, Martin Rausch, Monika Hilmerová, Anna Javorková.

Odporúčame: Chudnutie u celebrít: Kto odmietol zhodiť kilá pre filmovú rolu?

Zdroj foto: Depositphotos


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

0 komentárov

Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní