Oživte svoj jesenný šatník štýlovo a udržateľne

Oživte svoj jesenný šatník štýlovo a udržateľne

Pripraviť šatník na jeseň je pomerne náročná aktivita. Vymeniť letné kúsky za teplejšie, pretriediť oblečenie, ktoré už nechcete a upratať to všetko tak, aby ste sa v tom vyznali každé ráno. Ale mnohé dámy, ktoré zaujíma móda, sa na toto prechodné, jesenné počasie tešia. A viete prečo? Jeden z hlavných dôvodov, je mnohotvárnejšie obliekanie a vrstvenie, ktoré je v obľube už dlhšie.

Trendov tohtoročnej jesene je niekoľko, prevažne sa inšpirujú módou 90. rokov. Do módy sa vracajú napríklad aj džínsy s nízkym pásom alebo minisukne s čižmami. Zabudnite však napríklad na úzke nohavice, v kurze sú široké, zvonové až úplne voľné (baggy) strihy. Pokiaľ preferujete skôr klasiku, tak vytiahnite nestarnúci trenchcoat. Ten je stálicou už niekoľkú jeseň, preto ho v obchodoch nájdete v rôznych prevedeniach aj materiáloch. V  jesennom šatníku okrem toho nesmú chýbať pohodlné kašmírové svetre, veľké roláky, ľahké vlnené kabáty a vašou hlavnou úlohou je to všetko spolu štýlovo nakombinovať.

Pozri aj: Bombera: Tento obľúbený módny kúsok Belly Hadid by si si mala ihneď zaobstarať!

jesenná móda

Zdroj: Aupark

Dá sa to aj udržateľne!

Pri zadovážení nových kúskov, by ste mali myslieť aj na udržateľnosť. Je mnoho spôsobov, ako môžete oživiť váš jesenný šatník. Napríklad pri vyraďovaní oblečenia, ktoré ste už dlho nemali, sa skúste zamyslieť, prečo je to tak. Ak vidíte, že veci majú potenciál, navštívte miestnu krajčírku, tá vám jednoducho a za pár drobných z neforemného saka vykúzli také, ktoré zvýrazní váš pás alebo pridá rozparok a vaša stará sukňa bude trendy. Dobrým tipom sú napríklad aj šaty, ktoré si už neviete predstaviť nosiť ako šaty, ale ako štýlový dvojdielny komplet by sa hodiť mohli. Stačí zapojiť len trochu kreativity a nové outfity sú na svete.

Ak túžite po nových veciach a neviete si zladiť kúsky z vašej skrine, skúste bazáre a swapy. Je to ekologickejšie, lacnejšie a vy nemusíte mať žiadne výčitky. V bratislavskom Auparku máte možnosť uloviť jedinečné kúsky každý víkend až do 8. októbra. Zastavte sa v centrálnej zóne cez víkend buď na FASHION BAZAAR by STUDIO22, alebo na swap oblečenia s NOSENE a oblečte sa na jeseň udržateľne a so zmyslom. Do swapu s NOSENE sa môžete zapojiť aj vy, pravidlá sú jednoduché, stačí priniesť 10 čistých a nepoškodených kúskov oblečenia, ktoré vymeníte za oblečenie od niekoho iného. Všetky bližšie informácie nájdete na webovej stránke www.aupark-bratislava.sk alebo na fb evente Aupark x NOSENE.

Ak sa vám doma hromadí veľa oblečenia, ktoré nevyužijete a chcete prispieť k zodpovednému prístupu k móde, môžete využiť aj bezplatnú službu – zberné miesto NOSENÉ, ktoré sa nachádza práve v Auparku, v šatni pod supermarketom KRAJ, v zelenej zóne podzemného parkoviska.

Neprehliadni: Jesenná móda 2022: 3 inšpirácie na outfity do práce i na bežný deň

everyday for future

Zdroj: Aupark

Stavte na nadčasovosť

Pri nakupovaní oblečenia myslite nielen na to, či sa vám kúsok hodí, ale aj či má miesto vo vašom šatníku. Doma sa po nákupe presvedčte, či sa vám daný kúsok dobre kombinuje s tým, čo už máte a či vám naozaj sedí tak, ako má. Ak nie, neváhajte oblečenie do obchodu vrátiť, len nezabudnite na to, že štítky musia zostať neporušené. Zároveň vyberajte kúsky, ktoré naozaj neoľutujete a sú nadčasové. Základom sú jednoduché kvalitné tričká neutrálnych farieb, dobre padnúce džínsy a spoločenské nohavice, ľahšie i teplejšie svetre a štýlová bunda. A vedzte, že aj keď obyčajnejší outfit doplníte výraznou kabelkou, beanie čiapkou alebo zaujímavým šálom, tak ste na správnej vlne jesenných trendov.

Zaujme ťa aj: Trendy šperky pre jeseň 2022: Uhádneš, aké sa budú nosiť?


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

0 komentárov

Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní