Sen o nechtoch: Čo symbolizujú nechty a aký je ich význam v našich snoch?

Sen o nechtoch: Čo symbolizujú nechty a aký je ich význam v našich snoch?
  • 04.07.2022
  • Michaela Kožáková

Určite aj vy ste mali sen, ktorý vám ešte dlho vŕtal v hlave. Možno celkom neveríte na symboliku a posolstvo snov, avšak niekedy by ste chceli vedieť, čo predsa len váš sen znamenal. Máte pocit, že sa vám sen snažil niečo povedať alebo vás varovať?

V takýchto prípadoch hľadáme odpovede a vysvetlenia našich snov v rôznych snároch a knihách. Očakávame, že nám objasnia ich významy. Nielen snáre, veštci, jasnovidci či vykladači nám môžu pomôcť rozlúštiť, čo náš sen znamenal. Snami a ich významom sa zaoberá aj veda a filozofia. Sny sprevádzajú ľudstvo už od počiatkov jeho vývoja. Vždy im bola venovaná pozornosť.

Snívalo sa vám o nechtoch? Mali ste sen, že ste si strihali alebo lakovali nechty? Viete, čo tieto vaše sny môžu vyjadrovať?

Nechty v našich snoch

Nechty v sne sú symbolom ľudského zdravia, sociálneho postavenia a fyzických schopností. Sen o nechtoch je tiež spojený s vašou priľnavosťou k určitým veciam, či už hmotným alebo nehmotným.

Ak sa vám sníva o nechtoch, na to, aby ste presne porozumeli významu svojho sna, je potrebné venovať pozornosť detailom. 

Dlhé nechty videné v sne symbolizujú zisk. Ak sú však vaše nechty neprirodzene dlhé, tak  predpovedajú nepriaznivú finančnú situáciu. Nemusíte mať obavy, pretože skutoční a blízki priatelia vám pomôžu dostať sa z nepríjemností. Dlhé nechty predstavujú aj prekážky, ktoré budete musieť prekonať.

Veľmi krátke nechty sú zase predzvesťou blížiacich sa smutných udalostí. Avšak krátke a úhľadné nechty vyjadrujú stabilitu a mier.

Hryzenie nechtov vo sne predpovedá sklamanie sa v osobe, ktorá vzbudila vo vás súcit. Nemali by ste podľahnúť kúzlu tejto osoby, inak to budete ľutovať.

Neprehliadni: Snár: Snívalo sa ti o krvi? Čo naznačuje krvácajúci človek alebo zviera?

Sen nechty

Zdroj: shutterstock

Sen o strihaní nechtov

Strihanie nechtov v sne znamená, že čoskoro budete musieť urobiť určitú obetu pre spoločné dobro vo vašom rodinnom kruhu. 

Iné výklady snov interpretujú strihanie nechtov ako symbol nahromadených úloh, ktoré musíte v krátkom čase splniť. Sen o strihaní nechtov môže tiež napovedať, že snívajúci má príliš veľa starostí o svoj imidž a povesť.

Ak sa vám prisnilo, že striháte nechty niekomu inému, tento sen predpovedá, že budete musieť tvrdo pracovať na tom, aby ste zabezpečili svoju rodinu.

Pilníkovanie nechtov vyjadruje aj túžbu po relaxe. Vidieť v sne svoje pekne upravené nechty je znakom duševnej vyrovnanosti a dobrého fyzického stavu bez zdravotných problémov.

Zlomené, špinavé alebo choré nechty v sne

Snívalo sa vám, že ste mali polámané nechty? Takýto sen vás varuje pred tým, aby ste sa nepúšťali do práce, o ktorej už vopred viete, že ju nezvládnete. Môžete prísť o prémie a tiež o rešpekt na pracovisku. 

Úmyselné lámanie nechtov znamená, že si vyberáte ťažšiu cestu plnú skúšok a prekážok. Odtrhnutý necht môže byť upozornením na to, aby ste si dávali väčší pozor na svoje zdravie.

Špinavé nechty vo sne vystríhajú snívateľa, aby bol ostražitý a nehovoril o súkromných a chúlostivých záležitostiach ani so svojimi najbližšími priateľmi. Všetky informácie môžu byť použité proti nemu. 

Zlomené a zanedbané nechty interpretujú knihy snov ako nepriaznivé postavenie rodiny. Takýto sen môže tiež viesť k pocitu hanby pre vášho príbuzného, ​​o ktorého správaní sa za vaším chrbtom bude ešte dlho diskutovať.

Choré, štiepajúce sa nechty videné v sne varujú snívateľa pred ochorením niekoho z jeho rodiny. Rovnaký dej vášho sna môže tiež symbolizovať aj negatívne emócie a hádky v rodine.

Ak vám vo sne odpadol necht, znamená to, že sa čoskoro zbavíte vzťahov, ktoré už dávno stratili svoj význam a prinášajú vám len ďalšie problémy.

Sen o lakovaní nechtov

Zdroj: shutterstock

Sen o lakovaní nechtov

Snívanie o lakovaní nechtov je dobrým znamením, ktoré symbolizuje prosperitu a vyrovnanosť človeka. Sen o laku na nechty možno interpretovať ako nevedomé želanie snívateľa dostať sa do najvyššej spoločnosti a užívať si krásny, pohodlný život.

Sen o lakovaní nechtov môže byť tiež pripomienkou toho, že materiálne veci nie sú jedinou sférou života. Dôležité je rozvíjať aj svoje duchovné stránky.

Významnú úlohu hrá i farba laku, ktorá ovplyvňuje výklad sna. Ak sa vám snívalo o červených nechtoch, tak tento sen vyjadruje pokušenie, vášeň a erotické túžby. Čierny lak na nechty zase predstavuje negatívne myšlienky snívateľa.

Modré nechty v snoch reprezentujú mier a vyrovnanosť. Sen môže byť predzvesťou toho, že konečne vstúpite do pokojnejšej fázy svojho života.

Ak v sne vidíte biele nechty, bohužiaľ, nie je to dobré znamenie. Aj keď biela farba symbolizuje nevinnosť a krásu, biely lak v snoch predstavuje smútok a biedu. Pravdepodobne v bdelom živote máte ťažké obdobie a budete potrebovať veľa času, aby ste ho prekonali.

Ružový lak na nechtoch znamená pozornosť. Možno kolega v práci začne s vami flirtovať.

Zelené nechty vo sne zase symbolizujú radosť a príjemné správy. Je možné, že sa vaša rodina rozrastie. Žlté nechty majú tiež pozitívny význam. Predstavujú šťastie a úspech. 

Umelé nechty sú znakom neprirodzenosti a pretvárky. Krásne nechty a upravené ruky zase predpovedajú lásku a pokoj v rodine.

Robiť si manikúru vo sne, strihať si nechty a odstraňovať nečistoty spod nechtov podľa kníh snov znamená ochotu a túžbu venovať čas svojej rodine.

Sen o nechtoch na nohách

Sen o dlhých nechtoch na nohách je predpoveďou dlhodobých pracovných záväzkov, ktoré prinesú značné príjmy, ale fyzicky a morálne vás vyčerpajú. 

Ak sú nechty na našich nohách pekné a upravené, môžete sa tešiť pevnému zdraviu. 

Snívalo sa vám, že sa vám lámu nechty na nohách? Takýto sen je varovaním pred všetkými druhmi zranení. Snívanie o zlomených nechtoch môže byť tiež znakom finančných problémov. 

Ak snívate o strihaní nechtov na nohách niekoho iného, ​​znamená to, že budete veľmi tvrdo pracovať, ale odmena bude príliš nízka.

Pozri aj: Snár: Sen o medveďovi – je zlým znamením alebo možno očakávať prosperitu?


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

6 komentárov

Iveta Moravčíková 05.07.22 14:53

IM
karma
100.00

Nepamätám, že by som mala taký sen

  • 0
Odpovedať

QlqzzNwr QlqzzNwr 03.08.23 23:24

QQ
karma
-1.00

1

  • 0
Odpovedať

QlqzzNwr QlqzzNwr 03.08.23 23:24

QQ
karma
-1.00

1

  • 0
Odpovedať

Elena Švachová 05.07.22 22:59

karma
109.00

Sen o nechtoch som ešte nemala...

  • 0
Odpovedať

QlqzzNwr QlqzzNwr 03.08.23 11:20

QQ
karma
-1.00

1

  • 0
Odpovedať

QlqzzNwr QlqzzNwr 03.08.23 11:20

QQ
karma
-1.00

1

  • 0
Odpovedať
Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní