Mentolové cigarety v roku 2020 končia: Fajčiarov čaká výrazná zmena!

Mentolové cigarety v roku 2020 končia: Fajčiarov čaká výrazná zmena!

Fajčenie škodí zdraviu, to vieme všetci a čudujte sa, ale vedia o tom aj samotní fajčiari. No to im aj tak nebráni v tom, aby fajčili ďalej. Jednoducho je to ich neresť, ktorej sa nevedia vzdať. Aj keď to niektorí skúšali a niektorí aj nad cigaretami zvíťazili, iní sa k tejto neresti vrátili. Nefajčiari stále nedokážu pochopiť, čo niektorí ľudia na cigaretách vidia. Je z toho zbytočný smrad a navyše fajčením znepríjemňujú život ostatným. Dokonca sa o pasívnom fajčení hovorí ako o viac škodlivom v porovnaní s tým aktívnym.

Zatiaľ, čo poniektorí fajčiari dávajú prednosť klasickým cigaretám, iní prepadli tým, ktoré si dokážu sami vyrobiť, alebo ochuteným, ktoré majú čiastočne lepšiu arómu, ale hlavne lepšiu chuť. No fajčiarom, ktorí holdovali mentolovým cigaretám dozvonilo! Tento rok ich čaká výrazná zmena. V máji sa totižto oficiálne končí predaj mentolových cigariet.

Pozri aj: Živý KEN Rodrigo Alves sa mení na BARBIE: Odpadneš z toho, ako vyzerá!

zákaz predaja mentolových cigariet

Zdroj: Shutterstock®

Mentolovým cigaretám odzvonilo!

Dňa 20. mája 2020 nadobudne účinnosť úplný zákaz mentolových cigariet a cigariet s mentolovými kapsulami. Zákaz sa dotkne všetkých trhov v Európskej únii vrátane bezcolných predajní.

Zákaz vyplýva z európskej smernice o tabakových výrobkoch, ktorá nadobudla platnosť 19. mája 2014. Smernica zaviedla zákaz cigariet a tabaku na ručné balenie cigariet s charakteristickými príchuťami –   teda s jasne rozpoznateľnou vôňou alebo chuťou odlišnou od tabaku. Pre mentolové cigarety a tabak doposiaľ výrobcovia využívali prechodné obdobie, ktoré sa končí práve 20. mája 2020. 

Zákaz EÚ sa vzťahuje na cigarety a tabak na ručné balenie cigariet, netýka sa bezdymových tabakových výrobkov a elektronických cigariet. Regulácia príchutí týchto výrobkov naďalej ostáva v kompetencii jednotlivých členských štátov EÚ.

- Anketa

TÝKA SA ZÁKON AJ VÁS? BUDÚ VÁM MENTOLOVÉ CIGARETY CHÝBAŤ?

Odpovedalo 199 ľudí  

Čože? Čo budem teraz fajčiť?!
60%
Konečne, postupne by mohli zakázať predaj všetkých cigariet!
40%

  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

2 komentáre

Mária Slováková 15.01.20 22:50

MS
karma
118.00

Už som o tom počula minulý rok.Vraj končia aj všetky pukacie cigarety.

  • 1
Odpovedať

Kristína Sekeráková 19.01.20 09:50

KS
karma
133.00

Mohli by zrušiť všetky cigarety, pretože každý človek ak chce tak dokáže prestať fajčiť, ja som tiež z frajeriny fajčila na škole a v pohode som prestala, teraz sa už nad tým z odstupom času iba pousmejem, že aká som bola hlúpa :-D

  • 0
Odpovedať
Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní