Vianočný firemný večierok: Ako sa naň obliecť? Stav na tieto outfity a buď hviezdou večera!

Vianočný firemný večierok: Ako sa naň obliecť? Stav na tieto outfity a buď hviezdou večera!
  • 04.12.2023
  • Michaela Kožáková

Mnohí sa pravdepodobne škriabeme na hlave a premýšľame nad tým, ako zas ten rok rýchlo ubehol. Ani sme sa nenazdali a je tu čas vianočných firemných večierkov a pracovných párty. Aj vy ste dostali do vašej e-mailovej schránky pozvánku na pracovný vianočný večierok, ale neviete, ako sa na takúto príležitosť obliecť? Nuž, toto vianočné obdobie je už aj tak dosť stresujúce. 

Možno si myslíte, že vytvoriť dokonalú kombináciu elegancie a ležérnosti, ktorá sa zároveň bude hodiť do pracovného prostredia a nie na noblesnú svadbu, je naozaj ťažké. Všetci sa predsa chceme pred kolegyňami a šéfom predviesť v bezchybnom outfite, najmä vtedy, ak ešte stále pracujeme z domu. 

Neroňte krokodílie slzy pred vaším šatníkom, pomôžeme vybrať to správne oblečenie. Ak neviete, ako sa obliecť na vianočný firemný večierok, prinášame vám zopár skvelých inšpirácií, vďaka ktorým zažiarite. Čo si teda obliecť, aby vianočná firemná párty vyšla podľa vašich predstáv?

Neprehliadni: Zimná čiapka, ktorá pristane každej! Siahni po „beanie“, ktorú si zamiluješ

Zamatové šaty

Zdroj: PINTEREST/ever-pretty.com, PINTEREST/lulus.com, PINTEREST/balticborn.com

5 tipov, ako sa obliecť na firemný vianočný večierok:

1. Zamatové šaty

Zamat je látkou, ktorá dominuje mnohým párty šatníkom už niekoľko rokov a stále sa jej nevieme nabažiť. Každý kúsok vyrobený z tohto supermäkkého materiálu, od šiat, oblekov až po doplnky, dokáže pôsobiť luxusne, elegantne a zároveň je aj veľmi pohodlný. Pre svoju nákladnú výrobu a hrubšiu väzbu bol zamat historicky spájaný so šľachtou a vyhradený na špeciálne príležitosti. 

Zatiaľ čo zamatové šaty majú tradične rafinovaný štýl, moderné interpretácie sa hrajú s textúrami, farbami a siluetami a ponúkajú niečo pre každého. Lesklá textúra plyšu alebo kráľovského zamatu je jednou z najtradičnejších foriem látky, ktorá sa perfektne hodí na slávnostné udalosti. Vzhľadom na hustú, mäkkú väzbu materiálu (a niekedy aj elastickú) sú zamatové šaty tiež pohodlné – najmä ak sa rozhodnete pre voľnejší model.

Krátke, dlhé, midi, s výstrihom, s dlhými rukávmi alebo s rozparkom – stavte na zamatové šaty a máte vyhraté. 

Odporúčame: ​Modelkou po 60-tke? Prečo nie! Tieto dámy vás presvedčia, že krása nie je o veku

Nohavice

Zdroj: PINTEREST/prettyinthepines.com, PINTEREST/etsy.com, PINTEREST/vogue.com

2. Široké nohavice

Chcete staviť na pohodlný štýl? Ak ste nohavicový tip, nezháňajte šaty na vianočný večierok, ale vsaďte na široké nohavice. I tie totižto môžu vyzerať veľmi šik a elegantne. Skombinovať ich môžete s korzetom, crop topom výraznej farby či saténovou blúzkou. Investujte do drahšieho, nadčasového kúska, ktorý si môžete obliecť i neskôr, napríklad na kamarátkinu svadbu či rodinnú oslavu. 

Široké nohavice môžete doplniť blejzrom, ale skvele sa k nim hodí i kratší huňatý kožuch. Na nohy si obujte špicaté lodičky alebo členkové čižmy. 

Pozri aj: Gigantický šál: Tento hrejivý a štýlový doplnok by si si mala určite zaobstarať

Flitre

Zdroj: PINTEREST/wearetumble.com, PINTEREST/Sasa Gojak, PINTEREST/stylinbyaylin.com

3. Flitre

Pravé Vianoce a vianočné večierky sú výbornou príležitosťou obliecť si na seba niečo trblietavé a hravé. Ak chcete na vianočnom večierku skutočne zažiariť, siahnite po flitrovaných kúskoch. Oblečte si flitrovanú minisukňu a doplňte ju bielou blúzkou alebo huňatým svetríkom. Šaty posiate flitrami zlaďte so zlatými topánkami a do ruky si vezmite menšiu kabelku. 

Flitrované nohavice skombinujte s topom alebo svetrom v neutrálnych odtieňoch a párom elegantných topánok. Blúzka alebo sveter s flitrami krásne vyznie s priliehavou koženou sukňou alebo legínami. 

Overal

Zdroj: PINTEREST/thegirlintheyellowdress.com, PINTEREST/pinklily.com, PINTEREST/parkerny.com

4. Overal

Ak si nechcete na vianočný večierok obliecť šaty a hľadáte elegantnú alternatívu, tak sa poobzerajte po overaloch. V nich sa budete cítiť pohodlne a slávnostne zároveň. Formálne overaly môžu byť vypasované alebo splývavé ako maxi šaty. Overaly vhodné pre rôzne slávnostné udalosti sú vyrobené z elegantnejších materiálov, ako je hodváb a šifón, a majú jemné výstrihy alebo rafinovane odhaľujú chrbát.

Tajomný čierny alebo výrazný červený overal môžete doplniť o metalické lodičky, malú kabelku do ruky a doplnky v zlatej farbe. Oživte váš overal opaskom, zvýraznite svoj pás a dodajte vášmu vzhľadu viac ženskosti. 

Pozri aj: Najikonickejšie módne momenty celebrít, na ktoré nikto nezabudne

malé čierne šaty

Zdroj: instagram.com/shopthemint, instagram.com/drusckha, instagram.com/ultrasophisticate

5. Elegantný outfit v podobe malých čiernych

Zvoliť čierne šaty na vianočný večierok? Rozhodne áno! Malé čierne koktejlové šaty sa hodia vždy, nech je na pláne akákoľvek spoločenská udalosť. Ak vás čaká formálny firemný vianočný večierok alebo napríklad firemná vianočná večera, elegantnými čiernymi šatami rozhodne nič nepokazíte, práve naopak! Ešte zvoliť vhodný účes na večierok, samozrejme, doplnky a môžete vyraziť. 

Zdroj foto: Zdroj foto: úvodná koláž - PINTEREST.com/etsy.com, PINTEREST.com/Neelie Gorbette, PINTEREST.com/oliviarink.com

Článok aktualizovaný 4.12.2023


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

8 komentárov

Mária Sivová 05.12.22 08:58

MS
karma
100.00

Aj ja sa chystám...aj na Vianočný firemný večierok a aj na štefanskú zábavu.

  • 1
Odpovedať

Mária Maxianová 05.12.22 16:38

MM
karma
100.00

vianočný firemný večierok sa mňa už netýka, ale zamat je neskutočne vhodný na túto príležitosť

  • 1
Odpovedať

Dominika Molnárová 06.12.22 17:44

DM
karma
-1.00

Super inšpirácia.

  • 1
Odpovedať

Elena Švachová 07.12.22 00:02

karma
109.00

Keby som bola mladšia, určite by som si vybrala. Super inšpirácie.

  • 1
Odpovedať

Janka Komadova 09.12.22 08:10

karma
-1.00

Nemám firemný večierok no treba sa vždy vhodné obliecť

  • 1
Odpovedať

Anna Jasná 12.12.22 16:29

AJ
karma
-1.00

Skvelé tipy:) myslím, že k vhodnému outfitu by človek absolvujúci firemný večierok mal zvoliť aj adekvátne "triezve" správanie:)

  • 2
Odpovedať

Lucia Belková 17.12.23 17:11

LB
karma
-36.00

Škoda, že my žiadny firemný večierok nemáme :(

  • 0
Odpovedať

Kristína Mušková 21.12.23 12:38

KM
karma
-1.00

Ja som na materskej takže na večierky nechodím, ale na Vianoce si vždy objednám nejaké pekné šaty zladené s deťmi

  • 0
Odpovedať
Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní