Svadobná podprsenka pod šaty: Akú si zvoliť?

Svadobná podprsenka pod šaty: Akú si zvoliť?

V tento výnimočný deň by ste sa rozhodne nemali uspokojiť so spodnou bielizňou, ktorú nosíte úplne bežne. Síce je to ďalší výdavok naviac, ale vydávate sa len raz a predpokladáme, že sa počas svadobného dňa chcete cítiť čo najpríjemnejšie.

Svadobné šaty a rovnako aj spodná bielizeň je kľúčovou súčasťou „svadobného outfitu" každej nevesty. Zároveň platí, že spodnú bielizeň budete mať na sebe počas celého svadobného dňa, čo je niekoľko hodín vkuse. Aj to je dôvod, prečo by ste sa mali zamerať na jej výber.

Pri jej výbere však myslíte na základné pravidlo – nevyberajte podľa vzhľadu. Nedajte sa zlákať sexy vzhľadom čipkovanej podprsenky alebo podprsenkou, ktorá sa pod vaše svadobné šaty vôbec nehodí. Vsaďte skôr na jej pohodlnosť, tvar a funkčnosť. Podprsenka by nemala byť výrazným prvkom a nemalo by ju byť pod svadobnými šatami vidieť.

Pozri aj: 7 tabu vecí, ktoré nechce počuť žiadna nevesta

ako si vybrať podprsenku

Zdroj: Shutterstock®

Výber správnej podprsenky

Ako si vybrať správnu podprsenku, ktorá bude sedieť ako uliata? Základom je poznať svoje miery, na základe ktorých si budete podprsenku vyberať. V niektorých obchodoch je možné si podprsenku vyskúšať, no pri kúpe online je to skôr risk alebo zisk.

Základom je poznať obvod hrudníka cez prsia, ktorý sa meria v najširšej časti hrudníka. Druhým údajom je obvod pod prsiami, ktorý sa meria tesne pod nimi. Na základe týchto mierov si dokážete podľa tabuliek výrobcov vybrať podprsenku, ktorá by vám mala sedieť ako uliata. Niektorí výrobcovia však vyžadujú aj tretí údaj, a to je veľkosť pŕs, ktorá sa meria od spodnej časti pŕs, cez bradavky až k vrchnej časti pŕs – takto sa určuje veľkosť košíčka, ktorý sa označuje písmenami A až I.

Podprsenka pod svadobné šaty podľa ich strihu

Vieme, že v dobre padnúcej podprsenka sa každá žena cíti príjemne. Nikde ju nesmie nič tlačiť, nič jej spod podprsenky vykúkať – proste musí pasovať tak, ako by bola presne vyrobená pre ňu. Akú podprsenku však voliť pod svadobné šaty podľa ich strihu?

  • Svadobné šaty bez ramienok – pod takéto šaty je ideálna podprsenka bez ramienok, teda podprsenka v strihu balconette (bardotka), ktorá má väčšinou po obvode silikónové pásiky, vďaka ktorým na tele drží a nepadá. Ďalšou možnosťou sú podprsenky v „strapless“ strihu, ktoré sú prispôsobené tak, aby držali prsia pevne a nepadali.
  • Svadobné šaty s asymetrickým výstrihom – v tomto prípade môže byť výber správnej podprsenky o niečo náročnejší, pretože všetko závisí od toho, aký ten výstrih je. Dôležité je zamerať sa na taký tvar košíkov, ktorý nebude spod šiat vykúkať. Dozaista nepokazíte nič v prípade, ak siahnete po podprsenke bez ramienok, nalepovacej podprsenke alebo multiway podprsenke, ktorá sa dá prispôsobovať vašim potrebám.
  • Svadobné šaty s holým chrbtom – v tomto prípade máte jedinú možnosť, a tou je nalepovacia podprsenka. Oplatí sa však do nej investovať, aby ste mali istotu, že bude na svojom mieste držať počas celého svadobného dňa a nebude vás znervózňovať tým, že sa vám odlepuje alebo šmýka z pŕs dole. Poprípade môžete voliť aj vyššie spomínanú multiway podprsenku, pri ktorej môžete krížiť ramienka. Zväčša majú tiež dlhšie zapínanie, ktoré je rovnako možné krížiť a zapnúť napríklad aj vpredu pod prsiami. 
  • Svadobné šaty s hlbokým výstrihom – v tomto prípade voľte koktejlovú podprsenku, pri ktorej sú košíčky spojené nižšie než u bežnej podprsenky.
  • Svadobné šaty so širokými alebo úzkymi ramienkami – voliť môžete takmer akýkoľvek druh podprsenky. Ak si nechcete počas celého večera upravovať padajúce ramienka, voľte podprsenku bez nich. Poprípade môžete voliť podprsenku s ramienkami, no tie si nechajte k ramienkam svadobných šiat prišiť, aby vás zbytočne neznervózňovali.

Neprehliadni: Svadba v sobotu alebo cez týždeň? Dnes je možné všetko!

svadobná bielizeň

Zdroj: Shutterstock®

Biela alebo telová svadobná podprsenka?

Určite nie je jedno, ani farebné prevedenie samotnej podprsenky. Dozaista sa zhodneme, že rôzne farebné výstrelky nie sú pod biele svadobné šaty ideálne. Ak volíte farebné svadobné šaty, tak tam sa obmedzovať nemusíte. No ak volíte klasické biele šaty, farba podprsenky je kľúčová.

Mnohé nevesty volia bielu svadobnú podprsenku, ale popravde, tá nie je najlepšou voľbou. Biela podprsenka môže byť belšia než samotné šaty, v dôsledku čoho môže presvitať. Ideálna je podprsenka v telovej farbe, ktorá krásne s vami splynie a bude pôsobiť ako vaša druhá koža. Aj v svadobných salónoch odporúčajú práve telové podprsenky, ktoré pod svadobnými šatami nie je takmer vôbec vidieť.


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

0 komentárov

Návrat hore
Autor článku

svadobné doplnky

Čo čítajú ostatní